• --- spoiler ---
    film olmuş. kısa tanımımızdan sonra, asıl merak ettiğim şeye geçeyim. bi' tek ben mi farklı yorumladım "- o kartlar coulson'ın cebinde değil, dolabındaydı - onları biraz zorlamak gerekiyordu" muhabbetini. nick fury avengers'ları coulson'ın 'sahte' ölümü yoluyla manipüle edip, intikamcıların intikam alma isteğini körükleyip, takım çalışmasına yöneltmek istemiş olabilir mi? ha bi' de filmin sonlarına doğru, ajan maria'ya belge uzatan bi eleman vardı, kamera herifi o kadar çok göstermemekte ısrar etti ki, belki coulson'dır kendisi -tabii zorlama bi yorum da olabilir, sonuçta coulson üzerinden bu kadar gizem yaratmak epey acayip bir şey olurdu* -
    --- spoiler ---

    edit: sahneyi fazla didikleyince saçmalığını fark etmemişim. o yüzden bu entry'ye itimat etmeyiniz. ama filme gidiniz, cidden güzel olmuş.
  • bir ara uçuşan espriler gözümden yaş getirdi. seyirci bazılarını kaçırıyor, mutlaka dikkatli izleyin/dinleyin, kahkaha performansınızda sorun olmasın. gerçi o da yaygın ehuehe. öhm neyse, spoiler olmadan devam edeyim.

    zaten yazılacak çoğu şey yazılmış. ben de değinmeden geçemeyeceğim; mark ruffalo gerçekten şimdiye kadar ki en iyi bruce banner castingi olmuş. filmin tek eksiği var, loki'yi fazla derinleştirememişler.

    çizgi roman uyarlamaları arasında dark knight'lar ve x-men'lerden (singer'ınkiler) sonra, ki bu ikisi aslında bambaşka hikayeler anlatan, siyasi/felsefi derinlikleri olan blockbusterlar idi, en iyi uyarlama.

    ve kesinlikle en eğlencelisi. sadece gülmek için bile bir kaç kez izlenebilir. piç tony stark'ı ve hulk'ı sevenler sakın kaçırmasın.
  • sözlük yazarlarının, en sonunda bi siki beğendiğini görmemizi sağlamış filmdir. bu kadar beğenildiğini bilsem, bugün sinemaya gider izlerdim. neyse haftaya kaldı artık.
  • oracle'ın sponsorlarından birisi olduğu filmdir.
    ilk sahnelerden bir tanesinde, sıra sıra sun serverlar boy göstermekteydi.
  • keyifli ve sürükleyiciydi her karakter cuk oturmuş scarlett johansson sarı sacı olmadan sokaktan gecen alelade bir kadına benzemiş oyuncu dediğinde boyle olabilmeli.robert downey jr. yine sherlock holmestaki gibi muzipligini konuşturmuş.zıt rollerinde hakkini verirse sinema tarihine adini yazdirir.
    buarada cinemaximum marmara forumda film çıkışı 3d gözlüğü vermek istemeyen bir kesim sinema personeliyle şiddetli bir sekilde tartıştı.bana kalırsa seyirci haklı o bir boka benzemez gözlüklerin her biri icin 2 tl alıyorsun ve aslında kiralama işlemi oluyormuş yani belli sayıdaki gözlüklerle sirkulasyonu sağlıyorlar.insanlar tepki göstermezse soygun büyüyerek devam eder.mesela film arasında ikinci bilet kesmeye çalışabilirler.
  • tony abinin film boyunca black sabbath t-shirt`u giymesi, ince bir gonderme olmus. http://i.ebayimg.com/…e43-6s9ftbooh,udou!~~0_35.jpg

    (bkz: black sabbath)
    (bkz: iron man)
  • şu ana kadarki en iyi marvel yapımlarından birisi. bana göre en iyisi. hatta entelektüel bakış açısını bir kenara bırakıp ''anasını sikim ya amına koymuşlar film budur ya'' diyeceğim. baştan sona her şeyi ile yerinde harika uyarlanmış. marvel dünyasının manyağı olmayan normal bir sinema sever için dahi sırf aksiyon ve bildikleri süper kahramanları bir arada, hele de böyle bir uyarlama ile seyretmeleri bile yeter. bu filmden beklenebilecek her şey yapılmış. üstelik espri açısından harbiden çok sağlamdı sinema salonu bildiğin koptu defalarca. zaten ben öğürdüm bir ara. her ne beklentiyle gidilsin bence mutsuz çıkmak çok zor bu filmden. yalnız captain america bana biraz zayıflamış gibi geldi ya da aklım bana oyun oynuyor. her neyse gidin izleyin son yılların en iyi filmlerinden.
  • bildiğin eğlenceli filmdir. hulk reyiz'e ayrı saygı duydurmuştur. mutlaka sinemada izlenmesini öneririm.

    bu arada:

    --- spoiler ---

    captain america'nın kalkanı thor'un çekicine karşı kor mu diye düşünürdüm nicedir, cevabımı bek güzel aldım.

    --- spoiler ---
  • temposu giderek artan, sürükleyici ve süper komik film. imax 'de seyredince çok feci gaza geldim. fırsatınız varsa imax 'de izleyin.

    hawkeye ve black widow 'un gereksizliği ile captain america 'nın diğer karakterler arasında zayıf kalmış olması dışında beni hiçbir şey rahatsız etmedi.

    --- spoiler ---

    hulk 'un loki'yi bacağından tutup yerden yere vurduğu sahneyi takip eden 2 dakika boyunca salon kesintisiz gülmüştür. etkisi sinema salonunda bu kadar uzun süren komik bir sahne görmemiştim.

    bilgisayarda da birkaç defa seyredip esprileri sindirene kadar gülmek istiyorum.

    --- spoiler ---
  • filme gitmeden önce arkadaşlarla "yine bol bol ac/dc dinliycez, harika olucak vs." diye muhabbet çevirirken ve birinci yarıda giren kısa bir ac/dc 'den sonra, arada "olum geliyo, sona doğru sağlam kopucaz" diye düşünürken, özellikle ikinci yarıda en ufak bi müzik olmamasıyla büyük hayal kırıklığına uğratmıştır. iron man 2 gibi bol ve güzel oturtulmuş şarkıların eşlik ettiği bir filmden sonra bu kadar az müzik kullanılması kötü.
    aklıma takılan bir diğer konu ise, şimdiye kadar her yerde gördüğümüz hulk, söz dinlemez, düzenli hareketlerde bulunmaz, onu bunu bilinçsizce parçalar bir vaziyette idi, taki ikinci yarıya kadar. birinci yarıda dahi geminin yarısını hurdaya çeviren hulk, iron man kadar söz dinliyordu. ilginç.
hesabın var mı? giriş yap