• (bkz: dreamachine)
  • oyunun can alıcı ve kendine özgü noktası görselliğinin bilgisayar grafiğine değil de gayet de zanaat ve el hüneri kaynaklı olması. oyundaki her karakter, mekan, etkileşime girilebilecek objeler vs. kil ve kartondan oluşturulmuş ve dijital ortama geçirildikten sonra animasyon da stop motion tekniğiyle sağlanmış. bir oyun olduğu kadar aynı zamanda gayet somut anlamda bir sanat eseri de. oyunun böyle özel bir üretim süreci olunca yapımcılar da oyunu bölümlere ayırarak yayınlamayı seçmişler. şu ana kadar 5 bölümden 3'e yayınlanmış.

    bir ara satın alıp oynamak lazım (şu anda tüm bölümler yayınlanmadığı için 20% indirim var ve fiyatı 13.75 euro). to the moon ile birlikte bu aralar göz atılması gereken iki adventure oyununu temsil ediyor...
  • tamamen el yapımı muhteşem bir icon adventure. chapter 3'ü yeni bitirdim ve geriye chapter 4 ve 5 'in çıkmasını beklemek kaldı. kil, karton ve mukavvaya hayat vermişler resmen. seslendirme de google translate seslendirmesi ile yapılmış. konu ise bildiğim muazzam. inception ile matrix karışımı bir konu. bulmacalar ise eğlenceli ve yer yer oldukça zor.

    gel gelelim oyunun chapter 3'ünün en duygusal son sahnesine:

    --- spoiler ---

    victor ve alice'in kavuştuğu sahnede sarılır ve öpüşürler.

    victor: biraz daha böyle kalalım olur mu?

    http://i.imgur.com/lcini.jpg

    --- spoiler ---
  • an itibariyle (ve 10 gün daha boyunca) yayınlanmış üç bölümü de en yeni indie royale bundle'ın bir parçası ve birkaç başka oyunla beraber 5 dolara alınabiliyor. normal fiyatına göre çok avantajlı ve bu kadar -- en azından görsel tarz olarak, oynamadım hala -- özgün bir oyun için gözden çıkarılabilir.
  • 4. bölümü 1 ağustos'ta geliyormuş yahu, şahane haber. ayrıca oyun biraz daha büyümüş ve artık 5 değil 6 bölümden oluşacakmış.

    aslında altında bu kadar az entry olması üzücü biraz, demek ki insanlar bundle'ları kaçırıyor ve bu oyunu cazip fiyata elde edemiyorlar, öyle olunca da akıldan düşüyor. tüm parçaları birkaç seneye yayılacak gibi gözükse de, içerisinde bulunduğu dönemin en sağlam adventure oyunlarından biridir. el yapımı olması da gerçekten çok yakışıyor... sonradan the swapper, armikrog falan ortaya çıkmış olsa da, rüyalarla ilgili bir adventure oyununda bir farklı duruyor.
  • chapter 5 sonunda bugün release oldu. sonunda...
  • oyunun son bölümü yayınlandı, hatta iki-üç ay olmuş yayınlanalı, ama pek oynayanı kalmamış heralde. bu kadar depresif bi son beklemiyodum açıkçası, ağzıma sıçtı mal gibi kaldım öyle.
    --- spoiler chapter 6 ---
    muhteşem bi kelime var türkçe'de neredeyse hiç kullanılmayan, (bkz: özgecil), işte viktor neff efendi onun sözlük karşılığı oldu oyunun sonunda.
    --- spoiler chapter 6 ---
    ilginç bi yolculuk oldu oyun ya da interaktif film bile denebilir böyle bi senaryoya, başında ve sonunda verdiği his çok farklı. 7 sene sürmüş zaten oyunun tamamının yapımı sonunda yanlış görmediysem, bütün yılların ağırlığını yüklemiş finaliyle oynayana-izleyene. neyse işte sonuç olarak adventure seven oynamadan geçmesin, başyapıt.
  • hakkındaki ilk entry'mi girişimden yaklaşık 6 sene sonra bitirdiğim, ilk dört bölümü ile "gayet güzel bir adventure :)" seviyelerindeyken son iki bölümüyle aniden karanlık bir başyapıta dönüşen oyun.

    tabii son iki bölümünün çıkması neredeyse 4 sene aldığı için, çok da ani olduğunu söyleyemeyiz. bravo...
  • yer yer komik, biraz klostrofobik, genel olarak felsefik bir point and click adventure oyunu. kil ve kartondan yapılma stop-motion grafikler oyuna ayrı bi sanat eseri havası katmış. görüntülerdeki hafif tekinsizlik, her bölümde biraz daha tuhaflaşan ve karanlıklaşan (hele son bölüm, oha) senaryoyla da uyumlu olmuş.
    kesinlikle alınası, tavsiye edilesi, hakkında bolca yorum yazılası bir oyun.
  • oynanabilecek en iyi sürreal oyunlardan birisi
hesabın var mı? giriş yap