• south park'in besinci sezonunun 11. bolumu. the ginger device olarak da bilinir.
  • (bkz: entity)
  • barbara hersheyin gorunmez bir varlikla ve ona inanmayan insanlarla mucadele ettigi 1981 yapimi bir film.
  • karanlik odalarin derinliginden, uzun dipsiz koridorlarin tekinsizliginden, alacakaranlik aynalardan, odanin bir kösesindeki tikirtilardan, kapali ortamda yüze carpan serin esintilerden, durup dururken burna gelen kötü kokulardan, bir basina uyurken tende ucusan temas hislerinden ölesiye korkan bir neslin faili 80'ler filmi.
  • çocukken korku filmi izlemek gibi bir denyoluğa yaldızlı bir imza çakarak, bir daha hayatım boyunca gerilim filmi karesine dahi bakamamama neden olan rahatsız yapım. hadi ben çocuğum ne bok yediğim belli değil, otu boku izliyorum, inceliyorum. hayat içerisinde sürekli bir recording ve saving modundayım..anam babam neden izlettiriyorlar filmi anlamış değilim..bir gün bi psikolog çocukluğuma inse ilk bulgusu aha da bu film olacak..

    filmin en korkunç anı ise tam kurtuldum dediğiniz an :

    bedensiz varlık olan entity esas kadına saldırıyor, tecavüz ediyor, olaylar gelişiyor, bağlanıyor ve film bitiyor..tam "oh be..kurtulduk" dediğiniz anda siyah ekran üzerinde bir yazı beliriyor :

    şu anda carlotta moran bilmem kaç yılından beri şu şehirde yaşamakta olup, saldırılar aralıklarla devam etmektedir...

    ...

    nası yaniiii?!?!!? lan olay gerçeeek..hadi bakalım...nası uyuyacaksın o vakitte çocuk aklıyla..sıçıldı ağzıma yıllardır..kendi gölgemden korkar olduydum yahu..sırf bu yüzden hiç sevemedim stephen king'i de, bir deha olmasına rağmen m night shyamalan'ı da..
  • 1981 yılı mahsulu sidney j. furie tarafından yönetilmiş olan abd yapımı film.

    başrolde carla moran rolunde barbara hershey var. frank de felitta'nın romanından, yazarın senaryosu ile sinemaya uyarlanmış.

    zamanında gerçek olaylardan esinlenilerek filme aktarıldığı söylenmiş, bu sayede oldukça sağlam bir gişe yaparak oldukça da ünlenmişti. yurdum video kaset piyasasının da tozunu atmıştı. eminim o furyaya kapılan her korku filmi izleyicisinin evine girmiştir.

    there is no escape from something you cannot see.
  • --- spoiler ---

    (bkz: hayalet pornosu)

    --- spoiler ---
  • sözlükte bu kadar az ilgi çekmiş olmasına şaşırdığım, 80'ler korku sinemasının bayrak filmlerinden. kanımca en büyük şansızlığı kendisinden çok daha popüler olmuş poltergeist ile aynı sene çıkmış olmasıdır, ister istemez bir karşılaştırma yapılıyor ve spielberg ismi ağır basıyor olsa da en az onun kadar korkunç ve başarılı bir yapımdır. bir the twilight zone bölümü olan little girl lost çakması poltergeist yanında hikayesinin -söylenene göre- gerçek bir olaydan alınmış olması filmi ürkütücü kılan etkenlerin başında gelir. sonlara doğru epey bir saçmalasa da, konuya hızlıca girmesi ve içerdiği psikolojik alt metin -ki baş karakterlerden biri psikologdur ve finale kadar pozitif bilim bizimledir- ile dikkate değer bir film olduğu kanaatindeyim. hiçbir şey değilse bile, 1982 senesinde yapılmış bir film için gayet başarılı "görünmez eller tarafından avuçlanan meme" efekti için izlenir.

    filmde hikayesi -epey bir kurgusal öğe eklenip değiştirilerek- anlatılan kadının gerçek adı doris bither olmakla birlikte, kendisi hala hayattadır ve verdiği röportajlara göre söz konusu olaylar büyük oranda azalmış olsa da devam etmektedir. izleyip de merak eden ve uykularını iyice kaçırmak isteyen olursa diye doris'e ve filmin gerçek hikayesine dair detaylı bilgi için link koyalım, bulunsun burada.

    http://www.ghosttheory.com/…e-story-of-doris-bither
  • dutch angle'in asiri abartildigi film. en son welles'in the third man'inde bu kadar durch angle'a maruz kalmis, filmi yamuk yumuk izlemekten oturu basim dondu. anladik yabancilasma efekti, bir seyler donuyor hissi falan da, her 4 sahneden biri dutch angel aq.
  • yapımcılığını eminem'i keşfeden bass brothers'ın yaptığı, bizarre ve obie trice'ın düetleriyle eşlik ettiği 2003 tarihli king gordy'ye ait debut rap albümü. albümde beatler eminem, bass brothers, 45 king, luis resto, steve king gibi müzisyenlere aittir. bu sebeple eski eminem sound'unu özleyen bünyelere ilaç gibi gelecek bir albümdür. klasiktir.
hesabın var mı? giriş yap