• klasiktir, kült filmdir. tekniği, çekimi, oyunculukları muhteşem. bende beğenerek bir kaç defa izlemiştim ama ana mesajı oldukça gerici bir filmdir. özgür ruhlu, ateist, kendi ayaklarıyla durmaya çalışan bir kadınsanız şeytan size musallat olur. sonra o burun kıvırdığınız din sınıfı ve rahipler biricik kurtuluşunuz olur. halbuki başınızda bir erkek olsaydı öyle mi olurdu azizim ? bu film anaerkilliğin yerine ataerkilliğin kutsanması.

    --- spoiler ---

    father karras'ın filmin sonunda kendini feda etmesi, insanlık için kendini feda eden isa ile özdeşleştirilebilir.

    --- spoiler ---

    filmin genel mesajı ise insanlığa kiliseden ( dinden ) ayrılmayın, sonra başımıza büyük şeytanlar musallat olur ( komünizm )

    zaten bazı istisnalar hariç ( babadook gibi ) korku-gerilim filmlerininin tamamına yakını bu gerici mesajlar üzerine kuruludur. bu filmde olduğu gibi diğer filmlerde de şeytan genellikle " zayıf " karakterli, günaha meyilli ve mutlaka sahiplenilmesi ve "doğru yola" sokulması gereken küçük kızların ve kadınların bedenine girer. ve o zayıf kadınları kurtarmak şanlı, dini bütün erkek cinsine nasip olur.
  • dizi uyarlaması bünyemde heyecan uyandırmıştır. remake olmadığını bilsemde kadroda gözüm linda blair'ı aramadı değil. dizinin yönetmeniyle yapılan röportajda hikayenin orijinal exorcist ile aynı evrende geçtiğini hesaba katarsak en azından kendisinden regan rolüyle bir cameo bekleyebiliriz.
  • lan amk, ben hala filmin etkisindeyim uste bide reklam koymuslar. siktir git eksi, baska bi reklam koy! sayende gece uyuyamiycaz!
  • fakirim ulan ben torrent bekleyeceğiz diye isyanlar ettirmiştir.
  • --- spoiler ---

    filmde asıl korkunç anların pazuzu'nun ara geçişlerde görünmesidir.

    bir anda yeşil bir surat görünüyor çekiliyor falan, bir an için irkildim lan.
    --- spoiler ---
  • ilk bölüm itibariyle beklentilerimi sonuna kadar karşılamış dizidir aslında format olarak çok uçlarda bir formatı yok ama neden yıllardır çekilmemiş anlamadım...
  • -benim gibi bu türün hayranı olanlar için biçilmiş kaftan.-

    ilk bölümün sonunda melodi çalmaya başlayınca saw'un final sahnesindeki keyfi aldım resmen. hakikaten güzel bir giriş yaptı dizi, umarım böyle devam eder.
  • efsane bir ilk bölüm ile başlamıştır. izlerken gerim gerim gerildim resmen. son sahnede kült the exorcist melodisi ise on numara beş yıldızdı.
  • ilk bölümüyle iyi bi giriş yapıp, ağızlara bi parmak bal çalmış dizidir. bazen kült konuları işlemek güzeldir. hele ki özel ilgileneni varsa.
    peder marcus rolünde ben daniles i görmek beni biraz şaşırtmış olsa da.( flesh and bone da kaprisli gay bale eğitmenini canlardırmasından mütevellit) role güzel oturmuş. devamının da böyle olmasını umuyor, takipte bekliyoruz. *
  • her ne kadar olacaklari ve sonunu bilsem de izlerken beni yine az da olsa geren ve bolumun sonunda "vay beee" diyip muzigi duyar duymaz gaza getiren bir ilk bolumu olan yeni fox dizisidir.

    annenin zaten ariza oldugu malum. baba desen kafa on numara. casey normal. katherine kafa gidik. peder tomas ortega ne oldugunu anlamadigi ruyalar goruyor. eskiden ruh cikartan peder kafayi yemis. karakterler fostan gibi duruyor aslinda ama isler daha ilk bolumden itibaren enteresan bir hal almaya basliyor.

    --- spoiler ---
    meksika'da icine seytan -ya da artik her neyse- girmis olan velet hakkaten cok iyi rol yapmis. cocuga bu rolu nasil yaptirttilar bilemiyorum ama sahne arkasini cok gormek isterdim. cocugun hali

    - peder tomas ortega'nin peder marcus keane'i ziyareti sirasinda konustugu herif kim? (gozlugunu cikarinca durumu malum)
    - babanin sikintisi ne? peder tomas ortega'yi o yolladi soyledigi iki kelimeyle malum.
    - bolumun basinda kilisenin karsisinda bekleyen peder tomas ortega'nin da gozunun takildigi bir herif var ayrica. bu da bir diger soru isareti.

    ayrica dizi daha ilk bolumden surprizi cakmistir. herkes ailenin kizi katherine'de seytan olacagini beklerken aslinda seytanin katherine'de degil casey'de oldugu gorulmustur ve bu da "ohaaa" diye sasirmama sebep olmustur.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap