• sahsima pkk sempatizani demis arkadas. ben, anarsizme ve komunizme yakin biriyim. demokrat olmaya, ulusculuktan kopmaya calisiyorum. turkiye'de, hukukun normal duzeninde islemesi istisna oldugu icin, normalde hukuki acidan bir degeri olmayan bu sempatizan kelimesi ile dusunce ozgurlugu bastirilmak istenmektedir. benim yazdiklarimda bir suc unsuru yoktur. dolayisiyla yazmaya devam edecegim.

    arkadas ihbarcilik yapmis. yazik, ahlaki bir problem oldugunun farkinda bile degil. ilerde anlar umarim. istedigin kadar ihbar et arkadasim. ben dusuncelerimi soylerim. sen devlete ruhunu satmis bir insan olabilirsin, bir muhbir vatandas olmayi kendine layik goruyorsan, bu senin bilecegin istir. bravo, bu kafayla devlete hizmet ettin, ama turkiye'ye hizmet etmedin. vatandaslik hakkindan, dusunce ozgurlugunden bihaber siz insanciklar, bu ulkenin dusmanisiniz.

    entrilerimin hicbirini editlemiyorum. cunku hicbirinde suc unsuru yoktur. bu tarz seyler, senin gibi korkak, aciz, insan bedeninde ama insan olamayanlarin yapacagi seylerdir.

    edit: yazim hatasi
  • black adam sen tam bir gerizekalisin. kurdistan hayaliyle yanip tutustugumu ispatla, ispatlamazsan serefsizsin. ben her zaman goruslerimi acikca ifade ederim.

    kurtlerin bir ulus devlet kurmasinin bir anlami yok, siyasi hicbir faydasi yok. kurtler'e lanet olasi milliyetcilik ideolijisini ogreten turklerdir, turkiye cumhuriyeti devletidir. kurt milliyetcilerine mi kiziyorsun, kizma, cunku onlar sizin yetistirdiginiz milliyetci evlatlarinizdir. tek farki, kurt olmalari. begenmiyorsun degil mi? o zaman kendini begenmiyorsun demektir. cunku, tekrar soyluyorum, kurtlere milliyetciligi, turk milliyetcileri ogretti.

    turkiye'nin bir ulus devlet olmasinin turkiye'ye verdigi zararlar ortada. bak senin gibi beyinsizler uretiyor ulus devlet. hukuk bilmezsiniz, insan hakki bilmezsiniz, ozgurluk bilmezsiniz. boyle ulkenin butun huzurunu dinamitlersiniz. anca saga sola saldirmak, ihbarcilik yapmak, hakaret etmek, soven tepkiler vermek, baska bildiginiz birsey yok.

    ben isterim ki turkiye ulusu assin, ulus ile politik olanin cakismasi ilkesi kaldirilsin. ne demek bu? ulusun tanimlamasinda yer verilen hersey bireysel alanda kalsin ve ozgurce yasansin. ben turkiye'nin demokratik, laik, cok merkezli yonetim anlayisina dayali, halkin katilimci oldugu, denetledigi, karar verdigi bir ulke olmasini isterim.

    ama senin kafan anlasilan kalin. yine kivirma mivirma diyeceksin. ne diyeyim, allah akil versin sana.
  • he benim gerizekalim, kurtler, milliyetciligi paris'te sanat egitimi alirken ogrendi. beyinsiz, osmanli'da milliyetciligin ilk gelistigi yerlerin nereler oldugunu bile bilmiyor. kurtlerin birkac eliti istanbul'da milliyetci olunca, tum kurtler de milliyetci oldu zannediyor. bir de bana ogretiyor kustah. savas bitmis ve turkiye cumhuriyeti kuruldugunda bile turkiye'de sadece sehirli insanlar ve onlarla iliskisi olanlar icinde milliyetcilik yaygindi. anadolu'nun koylerine milliyetciligin yayilmasi, cumhuriyetin ilk donemlerine denk geliyor. ozellikle egitim sistemi, her koyde acilan halk evleri, koy enstituleri ile... kurtler bazinda yatili okullar, zorunlu iskan vb gibi politikalarda etkili oldu. oyle veya boyle turk devleti, milliyetciligi bir ideoloji olarak kurtlerin icinde kendi politkalari ile yaydi. 50'ler sonrasi tarimda mekanizasyonla birlikte topraksiz koyluler kiraciliktan cikarilinca, sehir merkezlerine goc ettiler. orada milliyetci transformasyon devam etti ve solla birlesti. kurtler, kurt olduklarinin farkina turkler sayesinde vardi. yoksa ondan once kurt asiretini bilirdi. kimligini tanimlamada ilk oncelik asirete verilirdi.

    liseden aldigi tarih bilgisiyle bana ogretiyor. hadi oglum sen ahlaksizliginin geregi olan isleri yap. ihbarcilik yap, soven milliyetcilikle halkin arasinda dusmanlik tohumlari ek, halki birbirine bol nefret hatlariyla. bu dusunce islerine kafani yorma.

    edit: yazim hatasi
  • bi siktirip gitmesi gereken sözlük yazarı. kürtler milliyetçiliği köy enstitüleriyle öğrenmişmiş.

    bunu nerene sokacaksın mal herif?

    ha pardon bu resmi tarih. bu yalan senin dediklerin doğru. eyw.
  • bildiğin yontulmamış kütük. klasik kürtçü yani.
    iki kitap okuyunca herhangi bir -izm akımına domalmaya meyillidir bu tipler. kendini böyle tanımlamaya çalışır, çünkü özbenliğiyle var olamayan sürü bireyidir. sürüden ayrılırsa mala bağlar, tek başına var olamaz. hemşericilik de o yüzden çok önemlidir bunların ortamında.

    kürtçüler de genelde böyle oluyor işte. ben şucuyum diyor ama ona zıt hareketler sergilemekten kaçınmıyor. yüz yok ki adamlarda, kösele gibi her birinin suratı. marksist troçkist lenninist anarşist anti emperyalist diye sıralar ve içlerinden birini seçer. hiçbirini tam anlamıyla öğrenemez, zaten önemli olan öğrenmek değildir. kendini bunlardan biriyle tanımlasa yeter. sırtını bir yere dayaması lazım çünkü. figen ablası da öyle yapıyordu. özlüyor musun lan?

    pkk gibi insanlık düşmanı bir örgüte meyleden bu arkadaşı egm'ye ihbar ettiğim için ispiyoncu olarak nitelendiriliyorum.
    g.tü tutuşmuş çünkü, beyin fonksiyonları durmuş, nasıl saldıracağını bilmiyor. bu hevalin evine hırsız girse polise ihbar etmez bu kafaya göre. dimi lan? huzurumu çalan orospu çocuklarına aşık olan bir ılık herifi ihbar etmek niye ispiyonculuk sayılıyor acaba? vitaminsiz.
  • su entride (#73796808), suser, kurdistan teali cemiyetini ornek gostermis ve diyor ki kurtlere milliyetciligi, turkler ogretmedi. ha sazanim sizin boyle atlayacaginizi bildigim icin acik yazmadim. bak orada bir cumle kullanmisim " kurtlerin birkac eliti istanbul'da milliyetci olunca, tum kurtler de milliyetci oldu zannediyor." olayi aciklayan cumle budur. bu elitler, ayni zamanda diyarbakir'da sehirde calisiyorlardi. fakat etkileri son derece kucuktur, kolayca etkisiz hale getirilmislerdir. kurtulus savasi sirasinda da bunlar degil, ataturk'un asiretleri kavrayan politikasi etkili olmustur. kisacasi, kurtleri milliyetci yapan, bu elitler degildir. bu elitlerin milliyetci uyanisini da canlandiran ittihat ve terakki partisi ve onun milliyetci politikalari zaten. bunun disinda, bedirhan'in cabalari ve seyh sait ayaklanmasi bile milliyetci bir ayaklanma midir, degil midir akademide tartismali bir pozisyonda. genelde, kurtlerde ilk milliyetci tepki olarak gorulen seyh sait ayaklanmasi. dedigim gibi elitlere degil, siradan insana bakmak gerekir. siradan vatandas kurt'e milliyetciligi ogreten turklerdir.

    benim bildigim diyarbakir'da bir koy enstitusu kuruluyor. kurtler uzerinde milliyetci denemeler daha ziyadesiyle egitim ve iskan uzerinden gidiyor. sizin kaniniza dokunuyor, ama gercek sudur. kurtler asiretlerini bilirdi, kurtlugunu bilmezdi ya da daha sonra ikinci sira da gelirdi. biraz bruniessen'i ac oku, besikci'nin dogu anadolu'nun duzenini oku. iyi kotu kurt tarihini ogren. asiretler ve beyliklerin hakim oldugu politik duzende asiret kimligi on plandaydi. cunku politik formasyon buydu. kurtleri, turkiye turk yapmak istedi. bunun bir geregi olarak, turk milliyetciligini asilamaya calisti. fakat, milliyetcilik bir ideolojidir. kurtler bu ideolojiyi benimsedi ve bu bir kurt ulusal uyanisina yol acti. yani bu komplo teorisi degil, biraz akademik makale okuyun, anlayacaksiniz. kufurlerini de al bir tarafina sok bu arada.

    black mamba, sen, devletin seni doktrine ettigi zihin biciminden cikamayacak biri olarak, benim ne oldugumu tanimlama hakkina sahip degilsin. yaptiginin buyuk bir ahlaksizlik oldugunu biliyorsun. vatandaslik hakki nedir, hukuk nedir, fikir ifade ozgurlugu, hukuken gecerli kanit nedir, itham nedir, iftira nedir bunlari bilmeyen, bir insanciksin. ben, ne oldugumu sana kanitlayacak degilim. ister inan, ister inanma, sikimde bile degilsin. bana daha da cevap yazma. fakat sunu bil. bu devlet, gecmiste nasil oslo'da pkk ile gorustuyse, yine gorusur. devlet boyledir. inanmiyor musun? bak, ac, oku 15 temmuz muhtirasini... bu devletin tavri doner de yine pkklilari turkiye'den halay cektirerek sokarsa, ben o zaman burada bir baslik acip, senin ihbarciligini ve sovenligini yerden yere vuracagim. sen sovenlik yapacaksin, kendini duygusal olarak tatmin edeceksin diye bu ulkenin insanlari ama asker, ama dagda savasci olarak hayatlarini yitiriyorlar. devlet, gecmisteki gibi yine barisi baslatir; o zaman, o olen insanlarin uzerinden yaptigin sovenizminden utanacaksin. ben, insan hayatinin ne kadar onemli oldugunun farkindayim. sen ise insan hayatini hice sayan ama rahat oturdugu koltukta savasi siktiriboktan hayatinin bir eglencesi olarak goren bir insanciksin. siz, kardesi, hukumetin iki oy daha fazla almak icin degisken, kaprisli, soven siyasetinin kurbani olan yarbay mehmet alkan'in haksizca feto'den atilmasina goz yummus, ses cikarmamis insanciklarsiniz. o yuzden bana masal anlatma.

    societty, takiyye sizin isinizdir. ben goruslerimi soyledim. inanip inanmamak sana kalmis. sen de haklisin, pkk'li olmadigimi kabul ettigin takdirde, beynin calismaya ve sorgulamaya baslayacak bazi seyleri. dolayisiyla beynin fazla enerji yakmasin. sen bu yolda devam et.

    not: daha da yazip, burayi doldurmayin.
  • bir terör örgütü sempazitanı.
    bu hewal türk ordusunun kendi tabiriyle éfrin'de yenileceğini düşünür fakat afrine değil protesto için kadıköy'e gider.

    tanım: afrine gidip ölmesini veya kadıköy'de tutuklannasını temenni ettiğim yazar.
  • hala gerizekalilar, pkk'li deyip duruyor. istediginiz yere ihbar edin. simdi su degerlendirmeyi de buraya birakiyorum.

    link:http://hayred.net/fethullahcilarin-ihbar-oyunu/

    bu herkesi ihbar etme durumu, fethullahcilarin yeni oyunudur. polisi ve savciligi mesnetsiz ihbarlar ile mesgul etmekte, surekli sol muhalefeti sikayet edip, hem sol muhalefeti susturmakta, hem de devleti paralize etmektedir. fethullahciysaniz yapmaya devam edin. yok degil de boktan trol surusuyseniz, bunlarin oyunlarina alet olmayin.

    ben, erdogan hukumetine muhalif biriyim. anarsizm, komunizm, sivil ozgurluk, cok merkezli halk ve paydas katilimli yonetim bicimleri uzerine elimden geldigince ilgilenmeye calisiyorum. sadece vatandasi oldugum devletin degil, butun devletlerin merkeziyetci bir yapida olmasini degil, mumkun oldugunca yatay bir hiyerarside, halkin demokratik katilimina dayali demokratik, ozgur, laik devletler olmasini istiyorum. en azindan simdilik demokratik bir ulus, sonrasindaki asamalarda ise ulus ile politik olanin cakismasi ilkesinin kaldirilmasini, sadece bireysel alana sikistirilmasini istiyorum ve tum devletleri dunya uzerinden kalmasini istiyorum. bu amaca ulasmada siddeti degil, halkin katilimini saglayacak barisci eylemlerin etkili olmasini dogru buluyorum.

    ben dusunce ozgurlugumu kullaniyorum. barisi savunuyorum. baris demek, turkiye ordusuna sen silahi indir, pkk ya da baska bir grup da vursun demek degildir. ben turkiye'nin ve karsisindaki butun taraflarin silahlarini indirmesini istiyorum. ben, turkiye'nin cevresindeki problemleri ve icindeki problemleri muzakere ile cozmesi gerektigini dusunuyorum. eger ki bir nefsi mudafaa soz konusu olursa, turkiye'nin silaha sarilmasini dogru buluyorun. secimde oy apartmak icin uydurulmus nefsi mudafaa savlarina katilmiyorum.

    kendileri sovenlik yapip, sonra yataga girip aksam gotu devirip yatanlarin, savas arzularinin tatmini icin insanlarin olmesini dogru bulmuyorum. eger ahlakliysaniz ve savas istiyorsaniz, gidip savasacaksiniz. baskalarinin kani uzerinden kendi soven duygularinizi tatmin etmeyin. ihbarcilik gibi bir ahlaksizligi yapip da bu savasma emri verip, savastan kacma ahlaksizliginizi da vicdan masturbasyonu ile gidermeye kalkmayin.

    edit: afrin'e git kadikoy'e gitme demis bir yazar. afrin'e niye gideyim? savasa karsiyim. muzakere ile cozulmesi taraftariyim. senin afrin'e gitmen gerek, savasi isteyen sensin. bu savas icin miting miting gezen adamin karsisinda ben bu durumun secim amaci ile yapildigini goruyorum. ben de buna karsilik halk kadikoy'e ve sehir meydanlarina bariscil bir eylem icin ciksin diyorum.
  • herkesi fethullahcilik ile suclayan kripto pkk'li veled-i zina. solcuymus. sen solcu degil vatan hainisin.

    #73765115

    pkk'nin resmî haber ajansi anha'ya inanip, 16 askerimizin esir alindigini iddia ediyor teror sevicisi.

    buradan ne tur teror yanlisi oldugu ortaya cikiyor.

    sadece post gecmisine bakin.
  • birkaç kisiye fethullahci diye iftira atiyor. türkiye'ye geldigimde ilk isim buna dava açmak olacak. hem ypg / pkk / dhkpc sevicisi olup, millete iftira atmanin bedelini odeyeceksin.
hesabın var mı? giriş yap