• robert townsend'in yazıp yönettiği, üstüne üstlük başrolde oynadığı, zamanında cine 5te gösterilen bilimkurgu/komedi filmi (1993). jefferson reed'e (robert townsend) bir meteor çarpması üzerine reed uçabilmek vb gibi süper güçlere kavuşur. ancak yükseklik korkusu yüzünden yerden yarım metre yükseklikte uçması ve gülünç kostümüyle tam bir antikahraman olur.
  • filmi cekilen ilk (ve tek?) zenci super kahramandir. yan karakterlerden birini bill cosby canlandirir. niyeyse kendisinin "helal olsun be, sonunda bizim de bir super kahramanimiz oldu!" diye cosup, para talep etmeden oynadigini dusunmusumdur. manyak miyim, neyim?
  • attack of the killer tomatoes ve bay e ile birlikte, çocukluğuma dair hayal meyal hatırladığım filmlerden biridir. pazar günleri kahvaltıdan sonra seyretmek için idealdir.

    not: gerçi bay e'yi daha sonra defalarca izledim ve gizemini çözemedim; ama olsun.

    bu da merak edenler için gelsin: http://www.youtube.com/watch?v=njp6yczrgsa
  • 1993 yapımı garip bir süper kahraman filmi. gerçi biraz da hak vermek lazım, ne kadar süper kahraman varsa hep beyazdır ve film bu "böyle gelmiş böyle gider" denecek yapıya karşı neredeyse tamamen siyahiler ile çekilmiş ve süper kahramanların siyahlar olduğu bir film. yine malum siyahi esprileri hakimken bir aile filmi olması açısından da abartılı ve sıkıcı "canım yavrum " gibi sevgi gösterileri ile geçmekte.

    https://www.planetdp.org/…/the-meteor-man-dp46509#1
hesabın var mı? giriş yap