• herkesin hızlı konuştuğu her şeyin hızlı aktığı bir dizi.

    anlattığı "haber" dünyasında işlerin böyle yürüdüğünü izleyiciye bu üslupla aktarıyor sanırım. ya da en azından iki üç bölümde benim gördüğüm şey budur.
  • amerikanin niye amerika ortadogunun niye ortadogu oldugunu anlatan dizi;

    amerikada bir dizi araciligi ile mecliste yer alan siyasi bir olusuma, ismini de kullanarak 'the american taliban" dersiniz ortadoguda "bu dizideki karakterlerin gercekler ile alaksi yoktur dersiniz".

    ha tabi amerikada demokrasi ilizyonu varken, demokrasi, dusunce ozgurlugu yoktu di mi? unutmusum.

    tea party itin gotune sokulurken icinizin yaglarini eriten dizidir ayrica.
  • amerikan haberciliğini anlatan dizi.yaz dizisi olarak yayınlanıyor 1.sezon gayet iyi gidiyordu.gerçek haberleri ele alıyorlar
  • efendi efendi oturduk, neredeyse 1 yıldır bekliyoruz. herşey iyi güzel de, bu kadar beklemeye yine sadece 10 bolüm çıkarsa (ki öyle olacağına dair ciddi endişelerim var) kavga çıkar.
  • üzerine en iyi yorumu the new york times'ın yaptığı yaz dizisi: "en iyi anında the newsroom'un zeki, sofistike ve enerji dolu olduğunu söyleyebiliriz. ama en kötü anında kendi riyakârlığı içinde boğuluyor..."

    asıl şaşırtıcı olan, 7. bölüme kadar dizinin riyakarlığının hissedilmemiş olması. bkz. ilk sahne, will mcawoy'un çark edişi.

    bir de unutmadan: ilk sahnesi direk network'u anımsattı. howard beale’in canlı yayın esnasında geçirdiği sinir krizi unutulmazdır.
  • bir hbo dizisi, haziran 2013'de ekranlara yeniden donus yapacak. amerikan medyasini, toplumun ve hatta gazetecilerin uzerindeki etkisini akici ve gercekci bir sekilde anlatmaya calisiyorlar. basarili dahi sayilabilirler, izlerken hani o gercek hayat ile televizyon kurgusunu birbirine karistiriyorsunuz. boyle diziler olsun hep ve kendilerini yine medya uzerinden anlatabilsinler...
  • ilgi çekici bir promo ile geldi. dizideki bazı highlightları alıp koymuşlar promoya. ama diziyi izleyince görüyoruz ki aslında o önemli anlar aslında o kadar da önemli değilmiş (ekrana telefon fırlatmalar, why is this happening!" diye kendini yırtmalar vs.) şu "it's not the greatest country in the world professor, that's my answer!" dediği kısım hariç. ama orada da her ne kadar amerika'yı eleştiriyor gibi görünse de aslında alttan alttan kendilerini övüyorlar. eskiden süperdik, şöyleydik böyleydik diye. amaç ilgi çekmek zaten.

    ilk 5 bölümünü izledim şimdiye kadar. dizi hakkında söyleyebileceklerim özet olarak şunlar:

    jeff daniels dışında vasat oyunculuklar,
    uzun ve hızlıca konuşulan sıkıcı diyaloglar,
    kötü olmasına rağmen bölüm içinde sürekli tekrarlanan ve komikleştirilmeye çalışılan saçma espriler,
    başrol oyuncuları arasında klasik aşk hikayesi,
    amerika'yı öven konuşmalar.

    5 bölüm izledim dedim, geri kalan bölümleri izleyeceğimi hiç zannetmiyorum.
  • 2. sezonu 14 temmuz'da başlayacak olan aaron sorkin dizisi.

    http://tvbythenumbers.zap2it.com/…r-july-14/177545/
  • ikinci sezon tarihi hbo tarafindan resmen duyurulmustur.

    https://www.facebook.com/…0962412810&type=1&theater
hesabın var mı? giriş yap