• beyinleri normal insanlardan epey farklı çalışan karakterlere sahip fantastik dizi. hepsinin beyninde daha olaylar gelişirken, sıcağı sıcağına verecekleri cevapları "yok bu yeterince karizmatik, cool değil" diyerek eleyen über hızlı bir program çalışıyor herhalde.

    senaristler uzun uzun düşünerek yazdıkları bu replikleri anında cevap olarak giydirince karakterlere işte bu kadar sakil duruyor.
  • en boktan sezon finallerinde kafadan ilk 5'e oynayacak bir sezon finali yapmis ve yakismamis aaron sorkin'e...
  • --- spoiler ---

    sanki 3. sezon olmayacakmış/yapılması planlanmıyormuş gibi bir bölüm seyrettim. sloan-don, mcavoy-mackenzie, leona-reese, jim-lisa-maggie sahnelerini tek tek düşününce hepsinin hikayesi mutlu bitti. tabii ki 3. sezon için de bir takım hikayeler çıkacaktır.

    + sloan'ın imzalı kitap üzerine bu kadar takıntı yapması "aptalca" göründü bazı yerlerde (hele de seçim akşamı).

    + öte yandan will'in anchorman olarak değerleri, ideolojisi veya politika konusundaki görüşleri ne olursa olsun, herifin tam bir narsist, seksist bir jerk olduğunu da dizi sürekli inkar edip durdu. mac de evlenme teklifine hemen atladı...

    vulture'dan bir alıntı ile bitirmek istiyorum: “election night part two” showed that sorkin ultimately sees newsroom as not just a comedy of errors, but also a shakespearean comedy—there’s even going to be a wedding in the end. (vallahi doğru).

    sezon finalinde anlam veremediklerim:

    - sloan ve don ilişkisi... hele de gizemli alıcının don olduğu çok belliydi.

    - dantana ne olacak? nerede bu vatandaş? acn'in işlerine çomak sokmaya devam edecek anlaşılan.

    - o değil de nina howard ne olacak?
    --- spoiler ---

    3. sezonu merakla bekliyoring. (2. sezona puanım 7.5/10)
  • let my love open the door'un luminate cover'i ile 2. sezon finalini yapmis dizidir.
  • jeff daniels'ın, efsane performansını bir de emmy ile taçlandırdığı dizi.
  • ikinci sezonun ilk bölümlerinde beni pes ettirmiş, "öfff bitmiyo yea" dedirtip sonraki bölümlerde de beni delirtmiş olan dizi, canım dizim.

    --- spoiler ---

    maggie cozuttu, normal. neler yaşamış garibim.

    will bunu yapmayacaktın! gide gele o kadını mı buldun yea?

    --- spoiler ---

    ps : hala son bölümü izlemedim, kıyamadım. 9 bölümde bitirmiş olamazlar. şakadır o.

    edit : imla.
  • --- spoiler ---

    abd'nin kimyasal silah kullandığı günümüzde "kanıtlanmış bir gerçek" olmadığı için, dizi içinde de o sonuca varılacak bir senaryo oluşturulmasına imkan yoktur.

    dizinin konsepti bu. mevcut haberler üzerinden eleştirel yaklaşıyorlar. bunun dışında yakın tarihin gizli kalmış gerçeklerini ortaya dökmek gibi ne bir misyonları var, ne de mevcut konseptleri içinde buna imkanları var.

    --- spoiler ---
  • baş karakteri, ki oyuncusu emmy kazandı bu rolüyle, konuşurken ' ilkeler için savaşmak ilkelere göre yaşamaktan daha kolaydır' gibi laflar ediyor, ben ekran başında eriyorum..

    romantik bu dizi.. hiç realist değil.. anlattığı hiç bir olay -haber yapılanlar değil- anlattığı gibi olmaz hayatta.. olamaz, o kadar gerçeküstü karakter biraraya toplanamaz..

    bu arada alfred adler'e ait olan sözün orijinali şöyle:
    'it is always easier to fight for one's principles than to live up to them'
  • amerika nire turkiye nire sorusunun cevabini cok ama cok guzel veren dizi.

    amerikada siyasi bir olusuma bir dizide "american taliban" dersin sana odul verirler
    turkiyede siyasi bir olusuma bir dizide "turkish taliban" diyemezsin, bunun yerine "bu dizideki karakterler vidi vidi" diye baslangic spotu koyarsin

    -why america is the greatest county in the world?
    -because it can give emmy to someone who say america is an asshole.

    http://www.youtube.com/watch?v=wtjmqda19wk
  • bitti daha uzun süre yok diye son iki bölümünü izlemek için ancak bu kadar sabredebildiğim dizi.

    --- spoiler ---

    en nihayetinde olayları ve kendilerini akışına bırakarak bir rahatlama dalgası yaşatarak sezon kapandı, ki bu izleyenler için sezonun daha ilk sahnesinden yaratılan gerilimi bir anda yok etti, oh be dedim budur. hata da yapsan, kandırığa da gelsen hayatını yine en çok kendine ettiklerinle zehir ediyorsun. zehirlenerek mi acıya acıya güle eğlene ama hissederek mi yaşamak güzel, bunun cevabını verdi 2. sezon finaliyle. daha o dc den gelen dantana mıdır nedir, 40 dava daha açsa ne yazar. bir daha öyle ekip kurmak kurulur mu, nasıl bir sıçrama yaşayacaklarını 3.sezonda izleyeceğiz.

    patroniçe bile ayaklarını masaya uzatmış, en başından ödümüzü koparan avukat abla, biz artık böyle takılıyoruz, moduna girmiş uçarken, bir dantana daha ortamda barınabilir mi, acaba?

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap