• bağımsız bir amerikan filmi. konusunu gayet ilginç bulduğumu söylemeliyim. filmde bazı hususlar biraz havada kalsa da gayet başarılı bir film zira film bittikten sonra bi saat o filmi tartışıyorsak izleyen arkadaşlarla o film bişileri başarmıştır demektir.

    --- spoiler ---

    mesela tıpatıp benzerlerin nasıl ortaya çıktığı bir muamma. klubeden çıkma çıkamama durumları da muamma.

    bir süre sonra birbirlerinden sıkılan çiftlerin aynı kopyalarının farklı tarz ve tavırlarına tekrar aşık olmaları
    gerçekten enteresandı bence.

    --- spoiler ---
  • efendim öncelikle hiç spoiler vermeden sakince filmden biraz bahsedeyim. film vizyon açısından kalitesiz geçen son haftalardan sonra bir başyapıt ferahlığı getirmese de kaliteli bir yapım olarak göze çarpıyor. evliliği kötü giden bir çiftin evliliğini kurtarmak üzere doğanın orta yerinde konumlanmış muazzam bir evde geçirdiği bir haftasonunda yaşadığı komik ve gizemli olaylar eşliğinde gelişen sevimli bir film olarak nitelendirebiliriz.

    filmi evli çiftlere, hususiyetle de evliliklerinin üzerinden en az birkaç yıl geçmiş evli çiftlere öneriyorum çünkü keyifli bir seyirlik olmasının yanında insanın bir eş olarak kendini eleştirebilmesini, kendine biraz dışarıdan bakabilmesini sağlayabiliyor.

    yazının bundan sonrası filmi izleyenlere...

    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
    --- çılgıncasına spoiler ---

    filmin sonu konusunda gerek burada gerek başka mecralarda yorumları okuyunca aklımı çıldırıcaktım resmen.

    yok 1.ethan 2.sophie'yi almış yok bunu en başta farketmemiş sonradan fark etmiş. yahu iyi misiniz?

    film tamamen hipnoz seansından oluşuyor 2. ethan ve 2. sophie diye bir şey yok. tamamen psikologun manipülasyonu... eşler önce "guest house" da kendi zihinlerindeki ideal eş adaylarıyla karşılaşıyorlar ve iletişim kuruyorlar sonra asıl evde ideal eşler ve halihazırdaki eşler karşılaştırılıyor ve titizlikle kurulmuş bir hikaye ve akıl oyunları ile eşlerin birbirini yine sevmeleri ve yine bağlanmaları sağlanıyor. piyano notaları ile başlayan uyku hali yine piyano notaları ile bitiyor. (misal: "ethan, sophie, fa notasına bastığımda hiçbir sıkıntınız kalmamış şekilde uyanacaksınız"). tabi filmin sonundaki mutlu tablo sonrası hazırlanan domuz pastırması (bacon) ethan'ın bilinçaltını harekete geçirdiğinden bir tereddüt hali yaşıyor. hepsi bu.

    gerçekten başarılı kurgulanan filmin temel meselesi çiftler arası iletişimsizlik. bu iletişimsizlik, kişiyi karşısındaki ideal kişiyle yüzleştirme ile ve harici yollar denenerek zorunlu iletişim kurdurmak suretiyle çözülmeye çalışılıyor. yaralar daha da derinleşmeden eşlerin gidişattaki aksaklıkların giderilmesi hususunda gayret göstermeleri gerektiği şeklinde de zımni bir didaktizm de yok değil. yine de biçimsel ve içeriksel birkaç aksaklığa rağmen iyi film kriterlerinden de asla ucuz yollara sapmıyor.
    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
    --- çılgıncasına spoiler ---

    haftada vizyona giren filmlerin tamamının yıldız toplamlarının bile beş yıldız etmediği bu haftalarda gerçekten iyi bir örnek
  • "the one ı love / tek aşkım, belli yönlerden kusurlar içerse de ilgiyle seyredilen, farklı bir iş. klasik hollywood usülü romantik komedilerden hayli farklı şekilde geliştiğini, izleyicisinden aktif katılım ve meseleler üzerine düşünme talip ettiğini de ekleyebiliriz. zira önümüzdeki çok klasik formatta, başı sonu belli, evlilik ve aşk üzerine net ve klasik mesajlar içeren bir film değil. sadece hayali ve fantastik bir durum yaratıp, bunun ortaya çıkardığı durumlar üzerinden ”asıl meselelere” gelip, onlara kafa yormamızı sağlamaya çalışıyor. genel anlamda bunu başardığını da söyleyebiliriz..."

    (http://hayatimizsinema.blogspot.com.tr/….html#more)
  • sürekli dinlenesi, bağımlılık yapabilecek bir greg laswell şarkısı.
  • filmi bitirdikten sonra bildiğin beynim kısa devre yaptı. en yakın zamanda tekrar izleyip kafamda ki soru işaretlerini gidermem lazım.
  • --- spoiler ---

    "aşık olduğunuz insanın daha iyi bir versiyonuyla karşılaşsanız, orijinalini hemen oracıkta terk eder miydiniz?" sorusunun cevabı olan enteresan film.
    --- spoiler ---
  • izlerken ciddi ciddi gerildiğim sözde romantik komedi.
  • bunun film olanı dedikleri gibi beyin yakan bilim kurgulardan değil. anladığım romantik film güruhu mensubu arkadaşlar bilimle alakalı bir şey görünce "owww" olmuşlar. film sürükleyici, zaman zaman geren, kendini izleten bir film. tarz olarak bilim kurgu dersek berbat bir bilim kurgu. romantik dersek eh işte. gerilim? belki. 2001 uzay macerası, interstellar izlemiş insanlar bu film için oww beynim yandı demez, dememeli.
    kısaca sürükleyici bir film, izlenir. 10/6
  • ilişkilerle ilgili düşüncelerimde ciddi bir aydınlanma yaşamamı sağlayan film. insaların daha çok dış görünüşle ilgili değişikliğe ihtiyaç duyduğunu düşünürdüm ama artık emin değilim. başka bi konu da senaristin sıkıştığında mevzuyu izleyenin hayal gücüne bırakması. şahane yöntem.
  • --- spoiler ---

    tek aşkım adıyla türkiye'de gösterilmiş 2014 abd yapımı charlie mcdowell filmi. başrollerde mark duplass, elisabeth moss ve ted danson gibi oyuncular var. komedi ve dramayı birleştiren evlilik temalı bağımsız bir yapım. senaryoda ise justin lader imzası var. sorunlu evliliklerini düzeltmek için romantik bir tatile çıkan bir çiftin başına gelenler anlatılıyor filmde. ben pek sevmedim ama filmin imdb.com puanı 7,1/10 gibi epey yüksek bir ortalama.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt2756032/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/…iki/the_one_i_love_(film)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=jcovhojlzzq

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap