• turkiyede siklikla gordugumuz ego kavgalarini ve koltuk sevdalilarini isleyen cok underrated bir film
  • en inanılmaz yanı gerçek bir hikaye üzerine yapılmış olması. ibretlik filmdir.

    filmde konu edilen askeri araç da bradley.
  • amerikan silah sanayisi üzerine yapılmış kara mizah tarzı bir amerikan filmi. 1998 yapımıdır. gerçek bir olaydan esinlendiği belirtilen filmde yıllarca süren ve dünya kadar para akıtılan bir personel taşıyıcı zırhlı araç projesinin hikayesi anlatılır. projenin neden bu kadar uzadığını ve durumunu araştırmak için müfettiş olarak atanan bir subayın umutsuzca projeyi inceleme ve sorunları çözme çabaları hikaye edilir. izlenesi bir filmdir. kelsey grammer ve cary elwes başrolleri oynamıştır.
  • kelsey grammer'ın oyunculuğuyla parlayan, youtube'dan izlenebilecek filmdir: youtube
  • yaklaşık 20 senede geliştirilen zırhlı araç bradley'nin hikayesini anlatmaktadır.

    nasıl oluyorda dandik bir zırhlı araç 20 senede geliştiriliyor diye soruyorsanız cevabı filmde anlatılıyor.

    spoiler gibi olmasın ama filmde aracın geliştirilmesinde ki şef olan albayın planı olayın üzerinden yaklaşık 50 sene geçtikten sonra dikkate alınmış.abd taretsiz bir bradley üretimini düşünüyormuş.*
  • hafif, güzel bir kara mizah. film "bu olaylar yaşanmıştır, ister inan, ister inanma." sözüyle başlar. sevdiğim kısımlardan biri buydu. ayrıca pentagon ile resmen da$$ak geçen bir film. militarizme de yer yer giydirmeler var. bradley'in tasarımcısının konsey önüne çıktığı her sahne bence çok epik. ayrıca bu sahnelerde dr strangelove'a da direkt göndermeler var.
  • emekli (bkz: usaf) albay james g. burton tarafından yazılmış "the pentagon wars: reformers challenge the old guard" kitabı konu alınmaktadır. filmin başında geçtiği üzere yaşanmış hikayeden esinlenilmiştir.
    sistem mühendisliği için oldukça iyi değerlendirmeler barındıran bu film mizahıyla ve çarkların nasıl döndüğünü anlatışıyla iyi filmdir lakin konusunun uç noktada olmasıyla hakkettiği değeri bulamamıştır.
hesabın var mı? giriş yap