• film kötüydü kabul ediyorum ancak serinin içinde en iyi film olduğu da bir gerçek.tabii ki oyunculuklar konusunda bir gelişme beklemeyin hala aynı acemilikle oynuyorlar.küçük kız bile bunlardan daha iyi.ayrıca rosalie'nin içine bir meksikalı kız kaçmış sanırım o ne kaşlar.11, 12 yaşındaki insanlar ile birlikte izlediğim için kendimi çok ezik hissettiğimi de eklemeden edemeyeceğim.rotten tomatoes'da bir ara 80'lere gelince ne oluyor dedim ancak gitmeden önce düştüğünü görünce beklentilerim eski haline döndü.

    --- spoiler ---

    o savaş sahnesini gösterdiklerinde dedim bu olmuş sonunda doğru düzgün bir film yaptılar ancak öyle olmadı bildiğin hiç göstermeseler daha iyi olacakmış gibi saçma sapan ya öyle olacak sonun deyip geçtiler.(sırf ortama uyum sağlamak için biz de aa öyle sandım aaa yaptık ama içimden kolumu koparıp suratlarına fırlatasım geldi.gerçi neden bu kadar umursadığımı da bilmiyorum sırf bundan sonra izleyeceğim eli yüzü düzgün film muhteşem ötesi gibi gelsin diye gittim.)hayır zaten umursamamız gereken kimse ölmedi ki ben hiçbirini umursamıyorum ama carlile ve jasper hiç mi hiç umrumda değildi hele kurtlar hiç.zaten sözde savaşımsı şeyden sonra da alice dışında birini görmedik.
    bunun dışında insan kanı emen 2,3 vampir gösterdiler sonunda.sonu da fena bitmedi ama filmden çıktığımda ergen bir kız gibi hissediyordum.gerçi öyle hissetmem için önce filmi beğenmem gerekir de neyse.

    --- spoiler ---
  • allahım yine ergen balosu gibi olacak sinemalar dedirten film. sikeyim vampirinizi de kurt adamınızı da.

    (bkz: bi bitmediniz amına koyim)
  • sanırsam yönetmen nihayet "ben tükürürüm böyle vampir filminin içine" demiş ve kitaba kendi uyarlamasını getirmiş, pek de güzel olmuş. önceki filmde sıkıntıdan patlamışken bu filmde epey güldük eğlendik kendi aramızda.

    yine pembe dizi tadında ama ilkine nazaran daha izlenesi bir film

    --- spoiler ---

    [http://www.hakikimuhabbet.blogspot.com/…part-2.html http://www.hakikimuhabbet.blogspot.com/…part-2.html]

    --- spoiler ---
  • yazar hanima iyi gönderme yapmış. kurgu oyle yapılmaz boyle yapılır denilip filmde senaryo kurtarılmaya çalışılmış.
  • öncelikle cevirmenleri maalesef ingilizce bilmeyen film. "she will come around" u gelecektir, present (hediye olan) time'i da simdiki zaman(wtf) diye ceviren arkadaslari burdan kutlar tez zamanda bu isleri birakmalarini temenni ederim. jasper eniste ne lan?!

    --- spoiler ---

    reneesme yi yapmamiz zor dediniz teknoloji yetmiyo dediniz tamam anladik ama aysegul kucuk anne deki bebeyi alip ekrana yapistirmaniza luzum yoktu. resmen photoshop terk!
    --- spoiler ---

    sonuc olarak ozellikle jacob bellanin babasi karsisinda soyunurken baya gulduk eglendik. jasper enisteye koltuktan dustuk zaten.
  • kitaplarını yutmuş biri olarak merakla beklediğim serinin finali diyebileceğimiz son parça.

    --- spoiler ---
    öncelikle şahane manzaralar vardı film başlarken. müziklerine hiç söz söyleyemem. şahane yerlerde şahane şarkılar, filmin kalitesini arttıran önemli detaylardan biriydi.
    en çok renesmee'yi kimin oynayacağını merak ediyordum. kitabı okurken hayal ettiğimden güzel bir kız çocuğu bulmuşlar. ne yalan söyleyeyim bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. neyse filme gelelim. film yer yer sıksa da ikinci yarısından sonra diğer filmleri berbat bulan bana, stresli anlar yaşattı. tırnaklarımı yediğimi fark ettim bi ara. o kadar diyorum. özellikle vampirlerin birbirine girdiği anlar inanılmazdı.
    kitapları bitirirken keşke esas kızla esas oğlan finalde ölseydi demiştim. klişenin dışına çıksaydı yazarımız, çok daha vurucu etki yapabilirdi. ama filmi izlerken bunu istemedim. mutlu son istedim. o da bi garipti.
    kısaca serinin en iyi filmiydi. kristen stewart'ı ilk kez samimi buldum. bence hep telaşlı, morali bozuk kadını oynamalı. mutlu kadını oynayamıyor hiç. soğukluğundan, mutlu olduğu hissi sana geçmiyor.

    --- spoiler ---
    özet geçiyorum: serinin bence en iyi filmiydi.
  • serinin son filmi. seri ilgisini çekmemiş birisi için bir anlam ifade etmemesi anlaşılabilirken, seriyi takip edip, kitaplarını okuyan fanları için ise gidilmesi zorunlu bir film. kurgusu / müzikleri /görselliği bir önceki filmin sonunda vampire dönüşen esas kızımız bella’nın hikayesinin kalanını merak eden milyonlara aradığı tatmini sonuna kadar verecek. filmi izleyecek olanlar zaten izleyecek buraya ne yazsak boş.

    gelelim filme

    --- spoiler ---

    girişi ile birlikte bella’nın vampir algısının resmedilmesi mükemmeldi. şahin gözüne benzeyen zoom sahneleri, en ufak bir ayrıntıya kadar ekrana taşınmış börtü, böcek, sesler, dokular çok iyi düşünülmüştü.

    bella’nın bebeğine hallenen koca jacob’a girişmesi de baya komikti. ve hatta edward’ın bunları sırıtarak izlemesi de..

    jacob’ın bella’nın babasının önündeki strip sahnesi de şahane olmuş. bu arada o nasıl vücut yaptı öyle artık biri buna bir dur demeli!!!

    bebeğin ilk animasyon olmayan görüntüsü bella kızına kitap okurken yatakta olan sahneymiş. animasyon bebek bildiğin koca kafalı bi’şey olmuş. tuhaftı bir de. hakikaten photoshop terk.

    bu arada şu forks denilen yer çok gidilesi görülesi, bildiğin ergen ruhumu alıp götüresim var kulağımda filmin müzikleriyle.

    büyük spoiler için ise diyecek tek şey tam bir kurgu dehası. ama halkımızın -kendini nasıl kaptırdılarsa artık- alkışlaması da bende ufaktan bir yabancılaşmaya sebep olmadı değil.

    ama başta dediğim gibi kitlesi zaten öncesinden belli izleyiciye bunu yaşatmak neresinden bakarsanız bakın başarıdır.

    --- spoiler ---

    yazarın tüm hikayeyi bir de edward’ın ağzından yazdığı ancak çalındığı için bundan vaz geçtiği söylentileri duydum. doğru mu bilmiyorum ama eğer hayata geçecekse o da kesin tutar ben baştan söyleyeyim.

    bu film ise gidilesi görülesi kesinlikle, tabi şu ana kadar kitaba ya da filme “bu ne lan?” demeyenler için..
  • serinin her açıdan en güzel, en izlettiren filmiydi.

    --- spoiler ---
    hepsini geçtim o savaş sahnesini çok iyi yansıtmışlar. izlerken bile "oğlum kitapta bu sahne yoktu "dedim ama yine de öngörü olduğunu anlamadım.
    ergen ruhumu konuşturup o jane'nin kafasının koptuğu an hareket çektim sinemada. bu kadar gerileceğimi zannetmiyordum.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap