• sirf nina dobrev için tek seferde 5 bölüm izlenir. sonra mi ? yaaaa ben niye vampir degilim falan diye gezinirsiniz ortalarda bi sure. (bkz: ben değil bir arkadaş)
  • the vampire diaries'in tek tutar yanı ağırlaştırılmış, yoğunlaştırılmış, sündürülmüş, pestili çıkarılmış, mide bulandıran romantizmin içinde damon gibi bir antagonisti barındırmasıdır. dizinin geneline baktığımızda twilight'tan çok da farklı bir yerde durmuyor -- bir kızın peşinden giden vampirler ve bunların etrafında dönen olaylar bütünleri. herkesin kendi vampir mitolojisini yazdığı ve kimsenin bram stoker ismini hatırlamadığı şu günlerde bunun yapılmasını pek de garipseyemiyorum. her hangi bir kavramın next big thing olduğu zamanlar olmuştur ve vampir konsepti bu kapsam içinde altın çağını yaşıyor. "vampir" ismini taktığımız her herhangi bir yaratığa istediğimizi yaptırabiliyoruz -- gün ışığına çıkarmak, kazık yedirtip gezdirip tozdurmak, içki içirmek, yemek yedirmek, emzirmek bla bla bla. tabii vampir temalı bir dizide bunlar vuku bulur iken, bloodline'ların ve klanların spesifik özelliklerine dikkat edilip edilmediğine, hatta klanların kendilerinin ortada olup olmadığına dahi bakamıyorsun. bir vampirin bir kızın etrafında ne olursa olsun gezeceği ve bunu yaparken vicdan sahibi dahi olabileceğini gözlemliyorsun bu dizilerde.

    vampirlerin anatomileri, fizyolojileri ve patolojileri ile ilgili durumları göz ardı ettiğimde, dizide elde kalan tek şeyin damon olduğunu düşünüyorum. insanların yüzüne - tıpkı vampir kavramının ilk ortaya atıldığından beri yazılageldiği gibi - onları öldürebileceğini ve diğer insanların öldürülmesine izin verebileceğini söyleyen bir vampir. hayatta kalabilmek için her şeyi yapan, bunun için insanları kullanan ve her türlü durumda ilk önce çıkarına bakan bir vampir. dizideki bıçakla kesilebilecek kadar yoğun romantizmden - maalesef ki - nasibini alıyor, ama ona rağmen o atmosfere en fazla direnen karakterdir. the vampire diaries de budur.
  • kitaplarını da okumuştum, dizinin de 2 sezonu da izledim. bana göre kitapla dizinin tek ortak yönleri her ikisinde de damon salvatore karakterinin ilgi çekici olması! onun haricinde dizisi kitaba on basar!
    birde dikkatimi çeken kitaplarda merediht adında bir kız vardı ve bayağa önemli bir karakterken dizide hiç bahsi geçmedi. acaba ileriki sezonlarda ortaya çıkartırlar mı?
  • pek güzel göndermeleri olan dizi. bi de twilight'a bok atmadılar mı çok güldüm.

    damon: what's so special about this bella girl? edward's so whipped.

    caroline:you gotta read the first book first. it won't make sense if you don't.

    damon: i miss anne rice. she was so on it.

    caroline: how come you don't sparkle?

    damon: i live in the real world where vampires burn in the sun.
  • uyuz, mundar caroline 2.sezonda kendini ağzı açık izlettirmektedir.vampir oldu huyu suyu değişti kızın.
  • seyretmek için ian somerhalderin varlığının yeterli olduğu dizi.. şuana kadar 2 sezon çıkarmıştır oldukça sürükleyici bölümlerden oluşur tavsiye edilir.
  • 3. sezon 15 eylül'de başlıyormuş.
  • geçen izlenmiş bir 2. sezon finalinin ardından

    --- spoiler ---

    3. sezonda elena'nın damon'a "sana aşık felan değilim sadece öleceğini düşündüğüm için son bir kez mutlu olmanı istedim tarzında bir şey söyleyeceğini düşünüyorum ve bu beni son derece üzüyor.

    --- spoiler ---
  • ilk sezon dvd seti önümüzdeki günlerde ülkemizde satışa sunulacak vampir dizisi. cnbc-e'nin son dönem türkçeleştirme akımından mı etkilenmişler nedir, yamulmuyorsam ilk kez bir dizi dvd'sinin üzerinde ismi türkçe olarak yazmaktadır. bu da böyle bir detaydır işte. ne bileyim.
hesabın var mı? giriş yap