• gunden gune iyice baymaya ve konuyu dagitmaya baslayan dizi. eski gunlerinin hatrina bitsin diye izliyoruz.
  • içimde tekrar tekrar izleme isteği uyandıran tek dizi. ne stefan'a ne de damon'a kıyamıyorum. izlerken gözyaşlarıma hakim olamadığım bir final olmuş. ah birde damonla elenanın ilk karşılaşma sahnesi derinden etkiledi. kim ne derse desin seviyorum bu diziyi hemen başlasın yeni sezon eylüle daha çok var...
  • sigur ros ile efsane bir final yaşatmıştır... daha iyi bir seçim olamazdı
  • --- 3. bölüm final spoiler ---
    stefan'ın su katılmamış bir gerizekalı olduğunu gösteren finaldir.
    araba sulara gömülmüş, elena'nın yanında matt var, stefan elena canlıyken yetişmiş; dizinin ikinci ebleği elena, "beni kurtarma onu kurtar" hareketleri yapıyor. hadi onun çarpma etkisiyle beyni sulandı, peki stefan ne yapıyor? "sen nasıl istersen hayatım" diye işaret yapıp, matt'i kurtarıyor. peki doktor daha önceden elena'ya vampir kanı içirmemiş olsaydı ne olacaktı? stefan beyefendi elena'nın fikirlerine saygı gösterdiğini kanıtlayacak diye, elena tahtalı köyü boylayacaktı. bir babanın kızı için hayatını feda etmesi anlaşılır da, stefan'ın matt uğruna elena'yı feda etmesi biraz absürd olmuş. orada proaktif damon'cım olsaydı, elena şu an insan olarak hayatına devam ederdi.

    kısacası, senaristler iki kaza arası bağlantılı çekim yapacaklar diye sonu biraz saçmalamış. o köken vampir sarışın kız elena'yı kendi eliyle öldürüp sonra arabayı suya atsaydı; en azından bu kurtarma mantıksızlığı yapılmamış olurdu.

    ha tabii genel olarak nasıl bir finaldi derseniz, asla kötü diyemem. damon'lı flashbackler süper olmuş. yalnız senaristlere çağrım, gelecek seneye yine bonnie'ye bir büyü yaptırıp klaus'u gerçek vücuduna döndürün. joseph morgan'ı da ikna etmek için maaşına biraz zam falan yapın.

    --- spoiler ---
  • teenage vampir dizisi. konu klasik, belli ki hedef kitlesi de gençlik. önceleri çoluk çocuk dizisi diye pek itibar etmedim. 'the secret circle' gibi bir şey herhalde dedim. fakat piyasadaki bütün vampirli, kurt adamlı dizileri izlediğim için -ki oğlum bazen takılır eve mine çiçeği yığıcam filan diye- buna da bir bakayım dedim. malum true blood da tatilde. üç sezonu yaklaşık on günde bitirdim. elena, stephan'ı mı yoksa damon'ı mı seçecek diye epey bir kafaya taktım. (bana n'oluyosa) kız epey kararsız. sookie gibi ikisiyle birden yatmadı. şimdilik edebini korudu. vampir olduktan sonra huyu değişir mi bilmem. yeni sezondaki durumuna bir bakayım, kararımı vericem.
  • gizem, esrar, heyecan, davar kardeş, denyo arkadaş, dallama sevgili, içli kayınço, dengesiz dayı, klaus, ne ararsan var bu dizide. daha 6 sezon daha gideri var diyorum.

    --- spoiler ---
    elena vampir oldu bitti, mi bitmedi. daha vampir olmadı çünkü, beslenmesi lazım. 4. sezonda bi 3 bölüm daha bu elma suratlı beslenecek mi beslenmeyecek mi onu izliycez artık mecburen. beslenemezse 2 yumurta kırarsınız sizde, problemli ahali sizi.

    ayrıca damon'a da çok ayıp oluyor elena. o sahneleri ne kadar bekledik biz, ne var kare çeneli herifte de bu kadar takıksın anlamadım. ergen işte.

    --- spoiler ---
  • 3. sezon finalini şu an izlemeyi bitirdim, cidden birden fazla sahnede ağzım açık kaldı, helal olsun.

    bir de birileri şu spoiler işaretini nasıl yapılacağını bana söyleyebilirse yorumlarımı da yazacağım :)
  • --- spoiler ---
    2. sezondan daha iyi bulmasamda, yine de güzel bir sezonu geride bıraktık.

    kökenlerin ölmesiyle beraber dönüştürdükleri kişilerinde ölmesi mevzusu gayet iyiydi.karakterler arasında tam bir açmaz yaratmış oluyorsun.yalnız anlamadığım kökenler soylarını nasıl takip etmiş. klaus bendensiniz diyor,rebekah ve elijah onların soyu benden değil diyor....yani her dönüştükleri kişilerin kimleri vampir yaptıklarını takip etmiş olamazlar değil mi?

    klaus'u bu sezon çok sevdim. damon'dan sonra favorim oldu. mimikler, espriler...hele damon ile birbirlerine laf sokmalarına bittim resmen! karşılıklı çit fırlattıkları sahnede sesli güldüm.4.sezonda bir şekilde geri geleceğini düşünüyorum. tıpkı alaric'in vücuduna girdikten sonra, kendi vücuduna döndüğü zaman gibi bir ayin falan düzenlenebilir.bu arada tyler'ın bedenindeyken carolin ile de yakınlaşabilir. gerçi tyler'ın ölmemesi durumundan işkillenebileceklerini düşünüp bir süre ortadan kaybolabilir de!

    ayrıca klaus&carolin birlikteliğinin de savunucularından biriyim. uyumları muhteşem bence. hatta damon&elena'dan ümidi kesmişken,bari calaus aşkı görelim ey senaristler...

    son olarak damon'ın alaric'in yığılmasıyla hem elena için, hem de dostu ric için üzüntüsü,şaşkınlığı,çaresizliği çok çok başarılıydı bence...

    stefan'a ise sözüm yok. elena'yı bırakıp matt'i almasını aklım almıyor.sevgilinin kararına saygıda bir yere kadar. hadi onu geçtim vampirsin oğlum sen,ikisinide istesen enseden tutar sudan çıkartırsın. hadi kofsun yapamadın elena'nın emniyet kemerini aç bari kız kendi çıkmaya çalışsın...orada damon olacaktı ki.... sonra neden piç adam tercih ediliyor diyorlar*
    --- spoiler ---
  • spoiler işaretini nasıl yapacağımı mesajlarıyla anlatan herkese teşekkür ederim :)

    --- spoiler ---
    son bölüm ve sezonla ilgili duygularım karışık aslında. öncelikle beğenmediğim kısımlara bakarsak, elena'nın yine arabayla köprüden düşüp boğulma olayı bence gereksiz olmuş, evet geçmişteki olayla bağlantı kurmaya çalışmışlar ama bana biraz zorlama olmuş gibi geldi. ayrıca stefan'ın elena'yı değil matt'i kurtarması da ayrı bir saçmalık.

    bir de bonnie klaus'u tyler'ın bedenine nakletti ama tyler'ı öldürmüş oldu sanırım, bu kararı nasıl bu kadar soğuk kanlılıkla verdi, direkt tyler'ı nasıl bu kadar rahat feda etti onu da anlamadım.

    son olarak, elena'nın damon'a kararını açıklarken belki senle daha önce karşılaşsaydık vs. demesi gereksiz olmuş, damon'la aslında stefan'dan önce karşılaştıklarını gösteren sahne zaten yeterince güzel ve açık, o söze gerek yokmuş. bu vesileyle beğendiğim kısımların ilki de bu sahneydi, bence dizinin en duygusal, anlamlı ve hayret verici sahnelerinden biri olmuş. damon'un tavrı, elena'ya karşılaştıklarını unutturması gayet hoş işlenmiş.

    elena'nın stefan'ı seçmesi bence iyi olmuş, ben de damon'u daha çok seviyorum ama elena'nın hislerinin bu şekilde olması da gayet normal.

    klaus'un ölmemiş olması iyi, ama kesinlikle 4. sezonda tyler'ın bedeninde kalmamalı; çünkü tyler'ı oynayan oyuncu bence klaus karakterinin gücünün ve karizmasının hakkını veremez. caroline ve klaus'un birlikteliği bence de olası ve olmalı.

    son olarak, diziye ilk girdiğinde hiç sevmediğim rebecca'yı bu sezon çok sevdim, her an incinmeye hazır, sevgi arayışı içindeki yapısı samimi geldi.
    --- spoiler ---
  • unuttuğum birşey daha:

    --- spoiler ---
    3. sezonun 17. bölümünde caroline'nın abby'yi gitmemesi ve bonnie'yi tekrar terk etmemesi için ikna etmeye çalıştığı sahnedeki, abby "ben yokken bonnie daha iyi" dediğinde caroline'in "hiçkimse ailesi olmadan daha iyi değildir" sözü (orjinali: "no one is better off without their parents") sezonun en duygusal sözüydü bende, 28 yaşında bir izbandut olarak ağlattı beni, tebrik ediyorum yazarları.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap