aynı isimde "the walking dead (oyun)" başlığı da var
  • 2. sezon 1. bölüm olan miles behind us adlı bölümün tanıtım fotoğrafları yayınlanmış. yeni sezonu çoğu kişide heyecan yaratan dizi.

    işte o fotoğraflar.
  • --- spoiler ---

    açıkçası konu çok tanıdık, zombi hususunda değil sadece, dünyaya bir hastalık sarıyor geriye bir kaç kişi kalıyor. uğraş babam uğraş, bir kaos, bir sinir stres. the stand, the cell, i am a legend vs. olsun hep o tüm dünyanın gittiği, insanların tamamen yalnız ve çaresiz kaldığı, koca dünyada, coğrafyada sıkışıp kalmışlık duygusu... bu adamları, bunları yazmaya iten nasıl bir ruh halidir o tam bir merak konusu.

    makyaj harika, karakterler çok sıradan, tanıdık gelmesi bu sebepten, hatta ölecek adamların listesini tahmin edebilirsiniz, ama oyunculuklar oldukça iyi bence, empati kurabiliyorsunuz. özellikle rick ve carl'ın kucaklaştıkları sahne, merle'nin çatıda sıkışıp kalması, amy ve jim kayıpları, o anları çok iyi hissettirdi, o çaresizlikleri.... karakterle özdeşleşme yerine durum hakkında kafa patlatılması istenmiş. koy kendini merle yerine, ya da onu orda çatıda bırakıp gittiğini düşün....

    sürekli zombilerin içinde ordan oraya koşturarak işlenmemesi bir başka getirisi, adrenalin dozunda... diyaloglar kesinlikle yavaş değil, aksine bana oldukça doğal ve rahat geldi.

    zombilerin nerden çıktığı, bu hastalığın nerden yayıldığını her bölüm sordum, doktor çıkınca dedim şimdi öğrenecekler, ben adama ilk bu soruyu sorardım nedir abi bu işin aslı? kimsenin aklına gelmedi yazıklarım olsun. adam da kendini patlattı. bence tam bir bencillik örneği. sonuçta sen şu an yaşayan herhangi bir insandan çok daha fazlasını biliyorsun, şimdi yapamamış olabilirsin ama bir gün yapabilirsin. hem öyle olmasa bile o karanık çağ da bir nefesin bile desteği olur insana, nerde kaldı birlik beraberlik ruhu, hem ölüm kesin yaşamak ihtimal, göt herif.
    atarlandım.
    zenci abla da aynı boku yedi. intihar benim de öyle bir durumda en çok arzuladığım şey olurdu ama iki dakika matıklı düşününce... neyse. sinirileniyorum.

    öte yandan, yalnız dolaşma sevdası, nerde bir karanlık oraya sinsi sinsi süzülmeler, ben atarlandım bir orman yapıcam, gözden gönülden ırak olasım var kaçışı holywood'un hep aynı siki avuçlamasıdır. biz olsak, tuvalete gidiyorum, aman abi köşede beklesene, bakma iki dakka hacet gidereyim, uyumaya gidiyorum, bekle hep beraber yatarız şimdi deriz. demek ki türk ailelerinin yaratamadığı, sağlıklı bağlanma kopma, ya da oluşturdukları bağımlılık duygusu böyle bir bok olsa işe baya yarayacak. kardeşimi heder ettiniz köpekler, söve söve kurudu çocuk.

    - abla valla, elalemin tuvaletine bile sıçamıyorum böle bir durumda ormana nah sıçarım ben. bağırsak düğümlenmesinden ilk ben ölürüm. zombi olduğumda da ağzımdan bok çıkar.

    - ilk kimi aramaya başlarsın. ben seni arardım. -
    -ben de seni arardım salak.

    - diyelim birimiz başka bir kıtadıyız o zaman ne bok yicez.

    - o değilde kadını nasıl götürdü dürzü. ağdası falan da yoktur onun şimdi, ne midesiz adammış, bir de en yakın arkadaşının karısı. it.
    - yapcak bişi yok o yoklukta, demek ki en yakında kim var ona hallendi. şu sarışın kız da fena değildi, yazık ettiler, cilasın hatuna.

    - mal ya iki saat yas tuttuü, ağla ağla bir yere kadar. matıklı düşün az. sık kafasına ondan sonra ağla. ben direk sıkarım kafana. sen de benimkine sık.
    - ben yemek yemeye gidiyorum.
    - gitme sonra birlikte yeriz. bak bak zombi olcak şimdi.

    maç izler gibi küfürler eşliğinde süsledik, efem çohta iyi oldu, çohta güzel oldu.

    --- spoiler ---
  • tamam dizisi de güzel, ben de ikinci sezonu bekliyorum ama çizgi romanı diziden çok daha iyiymiş bunun. 2 günde 56 bölüm okumuş bir insan olarak söylüyorum ki, her bölümünde o kadar beklemediğiniz şeyler oluyor ki, diğer bölüme geçmeden önce bir süre ağzınız açık şekilde duruyorsunuz. ayrıca çizgi romanın senaryosu diziyle tamamen alakasız ilerliyor dolayısıyla spoiler'dan korkmayın, okuyun, okutun.
  • amc nin sokakalarda reklamlarına başladığı dizidir. ekim' i dört gözle bekiyorum.
    http://24.media.tumblr.com/…pol5yh1qj9p2vo2_500.jpg
    http://24.media.tumblr.com/…pol5yh1qj9p2vo1_500.png
  • 4 adet mini tanıtım videosunun amc ekranlarında dönmeye başladığı, deli gibi beklenen dizi...
    buyrun bunlar da tv spotlar...

    --- spoiler ---

    full throttle: http://www.youtube.com/watch?v=saz9mejb7yg
    boston herald: http://www.youtube.com/watch?v=utf0pqetfk8
    don't make a sound: http://www.youtube.com/watch?v=6f5jd3i7vai
    the beginning of the end: http://www.youtube.com/watch?v=-rjzcgobuzs

    --- spoiler ---
  • ikinci sezonunun ilk bölümünün doksan dakika olacağı, toplamda on üç bölüm yayınlanacağı, ilk yedi bölüm yayınlandıktan sonra dizinin ara vereceği ve kalan altı bölümün 12 şubat'ta yayınlanacağı resmen duyurulan dizidir.
    ilk bölümün uzunluğuna sevinemeden dizinin vereceği uzuuuuun aranın acısı oturdu içime şimdiden...
  • yaşamla ölüm, mutsuzlukla mutluluk arasındaki ince çizgiler arasında gidip gelen bünyeyi bir nebze tatmin etme aracıdır. spinnerette eseridir, dinlemeye değerdir.

    oh hold the rifle up to my chin
    your bell rings out, it's deceiving
    the womb is the safest place i've ever been
    so carry me home baby, let me back in

    no way

    oh hello psycho, is that you in the mirror again?
    i can't escape the feeling you'll be here till the end
    i've been kissing the grave of a ghost that breathes
    the ghost has an army of thieves and they're coming for me
    hey yeah

    i won't believe in dying to live
    i won't pay for what i do not need
    i want to release
    i want to be free

    bird in a cage
    eyes to the sky
    here come the angels
    singing deaf lullabies
    crush crystal wings up
    breathe in and choke back
    found my misfortune in the mouth of a cat

    who got your tongue girl
    cut it right out
    striking a match
    calling them out
    hey yeah you're mine
    fruit of thy womb
    blood of a man
    that cannot save me now
    only time can

    i won't believe in dying to live
    i won't pay for what i do not need
    i want to release
    i want to be free

    there is no way out
  • altı bölümle sezon finalini yapan dizi. hiç anlam veremiyorum bu duruma. zira game of thrones de böyle. 10 bölümle sezonu noktaladı. bütçe sıkıntısı mı var acaba diye düşünüp araştırıyorsunuz sorun o da değil. 20-25 bölüm çeksinler bu sefer. velhasıl kelam severek takip ediyoruz.
  • 2. sezon posteri yayınlanmış dizi.
hesabın var mı? giriş yap