• cok uzun sureler daum'un da teknik direktorluk yaptigi fc koln'de top ko$turmu$, bir ara italya'da bulunmu$, cok kisa boylu ama feci teknik alman dinamosu. dogru yazili$i thomas häßler.

    doneminin pek cok yildizinin aksine (klinsmann, voller, brehme) sozluk e$rafinca taninmamasinda, cm isimli oyunun 97 yilindan itibaren realistligini kaybetmesi ve hayali oyunculara gereksiz degerler vermesinin etkilerini goruyoruz biz eski nesil. (bkz: littbarski'yi tanimayan nesle a$ina degiliz)
  • okan buruk'a benzeyen guvercin gogsune sahip anatomisiyle cok kosan bir klasik alman oyuncusu. meteor 06 berlin, reinickendorfer fuchse, fc koln, juventus, as roma, karlsruhe, borussia dortmund'da oynamistir. istanbul'daki efsanevi gs-roma macinda ikinci golu atmistir.
  • hayal meyal hatirlamakla birlikte, güzel şut çekebilen bir alman olarak kalmiş aklimda...
  • frikikleri ayağının içiyle doksana atması sebebiyle mahallede frikik atışlarında ronald koeman ve prekazi ile beraber ismi en çok geçen oyunculardandı. abananlar koeman ve prekazi'yi kullanırken, tekniği yüksek bilinen oyuncular arasında "hassler geliyoor" şeklinde vurmak popülerdi.

    33 yaşına falan geldiğinde üç büyükler için de adı geçmişti.
  • aklımda almanya'nın ünlü göğsü üç çizgili formasıyla oynadığı maçlarla kalan top cambazı. romario gibi, lineker gibi, platini gibi yıldız oyuncular bulundurmayan o dönemki alman milli takımının makine kurgusunun biraz olsun dışına taşabilen hareketleriyle almanya'yı tutan herkesin favori oyuncusu olmuştu. küçük gözlü andreas möller'in istikrarsızlığından hazzetmeyenlerin cankurtaranıydı.

    bir de möller, völler, ilgner, helmer'le beraber -er sonekli alman oyuncular grubuna dahildi. yıllarca -er sonekinin isveç'in -son'u, hollanda'nın van'ı gibi babadan oğula devredilen bir ek olduğunu sanmama neden olmuştu.
  • 38 yaşında dizindeki sakatlık sebebiyle futbolu bırakan eski güzel zamanlar topçusu..
  • 1966 doğumlu bir "berlin çocuğu" (kötü anlamda değil) olan ve alman futboluna estetik kazandırabilen ender oyunculardan biri, boyuna rağmen (1.66 cm) sahada devleşen bir yıldız. 1990 italya dunya kupasi ve euro 96'nın muzaffer takımının* belkemiğiydi.
    1984 de fc cologne le başlayan profesyonel futbol hayatına juventus, as roma, karlsruhe, borussia dortmund, 1860 munih'le devam edip 2004 yılında sakatlandıktan sonra sv salzburg formasıyla veda etmişti.
    bu extra small yıldız, orta sahadan sağa, sola ve dikine resitaller sunarken kaleleri yoklamayı da adet edinmiş ve bizlere birbirinden güzel 91 gol izlettirmişti ki bunların 11 adeti "panzerler" diye bildiğimiz alman milli takımındaki marifetleriydi.
    güzel futbolunu ve aslan adam vincent'e benzeyen çirkin yüzünü hiç bir zaman unutmayacağımız bu faremsi yetenek, arada bir bize nostaljik maçlarda görünmekte ve "güzellerim! bu top oyunu böyle oynanır; cihan haspolatlı, diego lugano ve benzerleri istisnadır" diye mesaj yollamaktadır.
    frikiklerinin her bir tanesine üçer mourinho kurban edilesidir. ama yine de çirkindir. hem de dediğim gibi vincent kadar.
    bu vincent:
    http://content.answers.com/…ilton-perlman-bandb.jpg

    bu da bizimki:
    http://www.geissbockfans.de/…r/bilder/haessl_t3.jpg
  • euro 92'nin alman takımında yıldızlaşan futbolcusu.. ilk turda rusya(cis) maçında son dakika golü, ardından yarı finaldeki isveç maçındaki frikik golü hep sonucu belirleyen vuruşlardır. eurosport'da turnuvanın özetleri yayınlandığında her pozisyonda hassler var.. orta sahada atakları kesen, topları alan, dağıtan, derin paslar çıkaran, duran topları kullanan ufacık bir adam.. ortalama 1.90 lık oyuncuların arasında ampul gibi parlıyordu. danimarka'nın finalde almanya'yı yenerek kupayı alması kendisinin oyununu gölgelemeye yetmez sanırım..
  • galatasaray çok istemişti bunu. birinci kalli devrinde. bizde hassler var zaten diyerek kalli son noktayı koymuştu. gerçekten o zamanlar 18 yaşındaki okan buruk insan üstü oynuyordu. sakatlanana kadar.
  • 8-9 yaşlarımda amcamların yazlığına misafir olarak gittiğimiz bir yaz akşamı yanlış hatırlamıyorsam iskoçya-almanya arasındaki bir maç esnasında almanyanın mutlaka kazanması gerekmektedir. 90 dakika baskılı oynayan almanya golü bulamaz, maç böyle bitti derken bir almanya bir frikik kazanır. bu esnada amcamın "hassler atarsa gol olur" dediğini dün gibi hatırlarım, kendi kendime "hassler kim lan?" diye cevap verdiğimi de. bu arada aslan yeleli ufak tefek futbolcu topun başına gelir, golünü 90'a çakar almanyayı kurtarır. çocukluğumda başıma gelen bu olay thomas hassler'e ve dönemin soyadı "er" (örn: möller, sammer, köhler, helmer) ile biten alman futbolcularına sempati duymamı sağlamıştır.
hesabın var mı? giriş yap