• uyuşturucunun kötülüklerini anlatır gibi yapıp aile ilişkileri hakkında söyleyecek sözleri olduğu hissini veren; gençliğin kanayan yaralarına parmak başmış pozu takınıp insanın iç dünyasına korsan dolmuş seferi düzenleyen kalabalık film. tilda swinton ve keanu reeves’i acımasızca harcamış ve benzemeye çalıştığı donnie darko’yu bile mumla aratan ömür törpüsü.
    ne başını anlayabildim ne ortası ne sonununu… belki de ne gelen anladı ne giden olanı biteni…
  • maalesef beklediğim tatları bulamadığım,senaryosunda büyük boşluklar olan,kurgusu çok zayıf kaldığı için baştan sona kopmadan izlemek için epey efor sarf etmek gerektiren 2005 yapımı bir film.
  • hafif american beauty ile benzerlikler taşıyan, küçük bir amerikan şehrinde yaşayan ve hayatını ile hayallerinin karşılaştırmasını yapan bir ailenin öyküsü.

    --- spoiler ---
    yetişkin olmaya çalışan ve bunun ağırlıklarını taşıyan 17 yaşındaki gencimiz ufak bir sorunu vardır. kaygı duygusu ile baş parmağını emerek başa çıkmaktadır. bu tuhaf alışkanlığını aileye dert olurken,diğer yandan hoşlandığı başarılı güzel bir kız, dikkat eksikliği, üniversiteye girme telaşı derken genç delikanlımızın aklı daha bir karşır. diğer yandan evlikleri 20'li senelere yaklaşan, yaşlanma emareleri gösteren ebevenynler, problemli abisinin gölgesinde olgun çocuk olarak büyümekte olan ufaklık ...... tilda swintonın canlandırdığı karakter ile ufak olgun çocuğa bayıldım. ara ara "kendin ol", "herkesi mutlu edip kalıplara girmek seni senden uzaklaştırıp mutsuz edecektir"; "herkese benzemeyebilirsin ama bunda da yanlış bir şey yok" mesajları hoştu. bağımsız amerikan sinemasının benzer filmlerinden de olsa güzel müzikleri ile çok beklentiye girilmeksizin seyredilesi.
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0318761/
  • (bkz: humbucker)
  • kurgu berbat, kadraj problemleri var, görüntü yönetmeni ödevini iyi yapmamış. ama ortada güzel bir senaryo, abartılı olmayan güzel oyunculuklar var. keanu reeves bile herzamanki isterik oyunculuğunu bastırmış. yontmak istediğim bir ton hatası olmasına rağmen seyretmekten memnun kaldığım bir film.
  • başparmak adıyla kanal d tarafından yayınlanmaktadır. şu anda şimdi, şimdi, şimdi
  • pek bilinmeyen guzel bir film.

    --- spoiler ---

    https://www.youtube.com/…fni6s5smxwy&has_verified=1
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap