• mimarlık.iyi bir üniversitede okunuyorsa mimarlık daha çok zorluyor adamlar her gece 3'e 4'e kadar stüdyoda kalıyor hoca yaptıkları projeyi beğenmezse atıyor o kadar emek boşa gidiyor vb.tıpta okuyan arkadaşlarım komitelerden 2 hafta önce sabahlamaya başlayarak geçebiliyorlar.bir de en azından tıpta iş garantisi var adamların o motivasyonu var mimarlıkta sektör de çöktü en okunmayacak bölüm bence.
    bir de başıktaki entry'lere göz atınca herkes kendi bölümünü öne çıkarmaya çalışmış.olum siz salak mısınız en zor bölümde okuyunca noluyor en fazla maaşı siz mi alıyorsunuz ? asıl bu gerçeği reddetmeye çalışmanız gerekir amk yata yata bitirilen bölüm mezunları sizden daha çok kazanıyor.
  • kesinlikle psikoloji... oku oku, deneyimle deneyimle bitmiyor. her gün yeni bir şey çıkıyor. doktorluk böyle değil ki. ne derdin var şu çat bi ilaç. psikologların işi zor. olayı iyi analiz edecek vs. tüm psikologlardan allah razı olsun...
  • tıp okuyan kardeşimin herhangi bir ders kitabını herhangi bir yerinden açtığımda bir internet bağlantısı yardımıyla önümdeki sayfada ne olup bittiğini maksimum yarım saatte anlayabiliyorum.
    o benim termo, stat, kuantum, elektromanyetizma gibi kitaplarıma elini bile sürmüyor.1'deyken bu komitede en zoru biyoistatistik diyordu, söyleyeceklerim bu kadar sayın hakim.

    not: fizikspor
    edit : bazı aklıevveller gibi taşra okulunuzdaki ösym sıralamanızı bir halt sanıp gelmeyin, kalbiniz kırılmasın boşuna. bu ülkede tıp kazanamayan değil gerçekten istemeyen - aka sizin kadar vizyonsuz, hayalsiz, sönük olmayan- insanlar da var şunu bir kabullenin artık.

    edit 2: yukarıdaki paragrafta tam tersini kast ettiğimi bile anlayamayıp 'lys derecen kötü ondan ağlıyosun' yazan var evet. hala tıbbın uygulamadaki zorluklarını meslek hayatlarını anlatıp kıyaslayan tiplere cevap yazmayacağım. analitik zekanız konusunda yeterince fikir edindim daha fazla dataya gerek yok teşekkürler.
  • sizi dis hekimligine davet ediyorum.

    gozleriniz kacta kac hassasiyetle görüyor, elleriniz nasil milimetrik hareket ediyor bunu olcelim
  • şu günlerde hemşireliktir. covid hastalarına tedavi sürecinde doktorlara göre temas sıklıkları çok daha fazla olan meslek grubudur. bir sağlık çalışanı olarak kolaylıklar diliyorum.
  • tıptan zor mu bilemem. ama kocaeli üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünün hakkını veririm. ömrümü kısaltmış olabilir.
  • yoktur. buraya gelip mühendislik, fizik vs. yazanlar cidden çok komik duruyor. bir kere tus diye bir gerçek var. bu kadar kapsamlı, birçok konuya hakim olmayı gerektiren, insanların psikolojisini bozan başka bir sınav yok. tusu hiç saymasak bile okuması tartışmasız en zor bölümdür yine de.
  • (bkz: #104163396) tus kartı da oynanmış, komik ve tıpçıların durumuna dair genel bir fikir veriyor. eğitimin içine dahil olmayıp , mezuniyetten sonraki uzmanlık alanını belirlemek için yapılan sınavı bölümün zorluk parametrelerinden biri saymak... madem öyle arkadaşı gre subject testleri ve doktora yeterlik sınavı (bkz: quals) denilen gerçeklikle tanıştıralım. sanıyor ki eğitim hayatı boyunca öğrendiği her şeyden sorumlu tutulan bir tek tıpçılar.
  • mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım gibi bölümlerdir. çünkü jürinin ve projenin cevap anahtarı olmuyor.
    edit: tıpın bilgi yükünü ya da çalışma şartlarını asla küçümsemiyorum. ya da diğer bölümlerin. ancak tıpta yapılan bütün sınavların, yazılıların, sözlülerin bir cevap anahtarı var. her sorunun bir doğru cevabı var.

    tasarımda bu yok. doğru/güzel tasarım diye bir şey yok. kavramsal tasarım var. herkesin algısı farklı. hangi portakal daha turuncu onu belirlemek gibi. hangi turuncu doğru turuncu?
hesabın var mı? giriş yap