• yazın zaten hıncahınç dolu otobüste tüm koltuklar (bkz: old people) filmindeki seciyede yaşlılar tarafından işgal edilmiş, aralarda oturan şanslı gençler yaşlılar tarafından yerinden kaldırılmış halde yolculuk yaparken, yaşlıların acelesi yoktur çünkü onlar klima altında 6-7 saat seyahat edip sıkılınca başka bir güzergahı değerlendirmektedir.
  • sadece bir tek simit almak için şehir dışındaki semtten merkeze gelenler var resmen.hatta şoförlerin söylediğine göre sadece şehir turu yapmak için ön koltukta sabahtan akşama kadar dolaşıyormuş.belediye çalışanları bile illallah etmişler.tamamen kaldırılmasa bile bence iş,okul giriş ve çıkış saatlerinde onların binmesi yasak olsun.otobüsler artık kapasiteyi kaldıramıyor.buna acil çözüm bulunmalı.
  • yaşlılara gereğinden fazla ilgi saçmalığının siyasal islamla tavan yapması durumu.
    tanıdığım bir 65 yaş üzeri memur emeklisi var. soğuk havalarda evde kombi yakmaktansa belediyenin en uzun yolculuğu olan seferde turluyor hahahha
  • başlığı açan yazar arkadaşa teşekkür ederim uzun zamandır aklımda olan bir konuya değindi.
    tüm yazdıklarına katılıyorum öte yandan geçenlerde izmir iz-ban'da rastladığım yaşlı bir amca aynen şöyle dedi ;

    - valla evladım ben emekliyim evde sıkılıyorum, sabahtan çerezimi,termos çayımı,poğaçamı,kitabımı,bulmacamı çantama doldurup aliağa'dan çıkıyorum taa selçuğa kadar geze geze güzel manzaralar eşliğinde geldikten sonra selçuk çarşıda avm,market vs geziyorum bir yerde oturup çay içip tekrar aliağa yönüne biniyorum öyle akşam oluyor ve evime dönüyorum bu bedava kartı çok güzel bir şey belediye bizleri düşünüyor...

    zihniyet bu.bende cevap olarak sadece “çok güzel amca kutlarım seni yarasın” diyebildim.
  • binsinler, gezsinler hiçbir şey demiyorum ama mesai çıkışlarında kullanmasınlar toplu taşımayı.
  • tamam hepimiz o yaşa gelecegiz saygı gösterelim ama en azından sınırsız biniş olayı kalksın aylik 100 biniş ücretsiz olsun.
  • kesinlikle var olan terördür. zaten covidin en cafcaflı zamanında en riskli grupken zorla eve sokulan bir kitleden bahsediyoruz.
    unutmadan gorsel
  • emekli olmuş bu yaştaki insanların sabah iş saatinde ne işleri olduğunu gerçekten merak ediyorum.
  • ben hiçbir zaman anlayamamışımdır böyle şık şıkıdım giyinmiş, maykajını yapmış, kürkünü omuzlarına almış, kafam kadar inci küpelerini takmış saçına da kuaförde olabilecek en kabarık modeli yaptırmış 65-75 yaş arası gün teyzeleri toplu taşımaya binip söylenmeye başlar ya hani sırtında kaplumbağa gibi 3 kiloluk çanta, boynundan bi beslenme çantası bi suluk sarkan canı çıkmış öğrenciye "saygısız, insan büyüklerine yer verir" diye, nasıl bir entitled kafa o.
  • geçen hafta bir istanbul’a yakın bir anadolu şehrine gitmiştim. sabah otelden çıkarken resepsiyon görevlisi arkadaşa yer tarifi sordum. abi ne gerek var oralar çok karışık araçla girmekte sorun yaşarsın park yeri bulamazsın hemen kapının önünden toplu taşımaya bin daha kolay işini halleder dönersin park sorunun olmaz dedi. aklına uyup dediğini yaptım.

    daha ilk dakikada hata yaptığımı anladım ama geride dönmedim. otobüs kartım yok parada geçmiyormuş, şoför olan birinden rica eder basarsın dedi. sağda ilk koltuğa oturdum hemen kartı olan biri olursa parasını verip benim yerimde basmasını söylemek için.

    duraklar geçtikçe araç dolmaya başladı hep 65 yaş üstü dayılar teyzeler her binen ilk önce bana buda kim diye şöyle bir bakış atıp arkaya selam veriyor. yaklaşık 30 kişi bindi bir tane ücretli kart basan yok içlerinde. aracın arka tarafı mahalle kahvesi gibi dayılar oturmuş, orta ön kısım kısır günü yapan teyzeler her binen biri birini tanıyor.

    sanki toplu taşımada yolcu değil de, vahşi batıda kasabaya yeni gelen yabancı gibi hissettim kendimi.
hesabın var mı? giriş yap