• neredeyse bakkalda bile satılan led şeritleri sinyal lambasına bağlamaktır.

    tübitak buna neden destek olmuş lan? amaç ne?
  • adamın kafa trilyon olmuş içmekten, kapıya led lamba çekmeyi bırak disko topu gibi aydınlatsan da o kaza olur. buluş yapmaya gerek yok. insanları eğitin. hanzolara ehliyet vermeyin. dolmuş, otobüs ve taksi şoförlerini sınava tabi tutun. sadece insan olduğuna kanaat getirdikleriniz ve laftan anlayanlar göreve devam etsin. emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması için sosyal sorumluluk projeleri hazırlayın.
  • (bkz: serefsizim aklima geldiydi)

    edit:
    arttiriyorum. sinyal dugmesine dokununca aracin yanindan flamalar acilmasi ve kornanin araliksiz aktif hale gelmesi. hatta yan camlardan memelerini acmis kizlarin eliyle yanip sonen sinyali isaret etmesi.
  • kardeşimizin fikrini gördüm yine aynı derinlikte alternatif olarak daha çok işe yarayabileceğine inandığım procemi ilk kez burada açıklıyorum.

    (bkz: zıplayan araba)

    kaza yapacağımızı hissettiğimiz an basıyoruz düğmeye hoooop mario gibi üstünden atlıyoruz karşıdan gelen arabanın. havada çarpışma riskine karşı anti-cenabet sistemi ile auto abdest modülü de getirilebilir.

    not: tübitakçı kızlar eklesin.

    edit: her şey çocuklar için.
    (bkz: güvendik ilk-orta okulu yardım kampanyası)
  • karaambar kamyoncular derneği üyelerinin yarım asırdır kullanmakta olduğu buluştur.
  • bakınız ben çok daha güzel bir çözüm buldum, naçizane bu çözümümüzle kimse trafik kazasında hayatını kaybetmeyecek ya da yaralanmayacak, türkiye üzerinde ki tüm arabaları toplatalım, araba kullanımına yasak getirelim ardında da arabaları parçalayalım

    sonuç olarak türkiye üzerinde hiç araba kalmayacağından trafik kazası da yaşanmayacaktır, evet tübitak varsa desteğinizden 1 dal alabilir miyim?

    not: `:burası türkiye amk, tüm arabalara toplatılsa da yine trafik kazası olur`
  • calismasi icin "şerit değiştirme ve dönüşlerde sinyal verme" ön sarti oldugu icin türkiye sartlarinda ölü dogmustur.

    tamam destek olalim, gelistiren arkadasin moralini bozmayalim peki ama malesef teknoloji ve endüstrinin böylesine akil almaz bir rekabetci seviyeye geldigi günümüzde ne yazik ki böyle tirt projelere destek ayiracak ne hal ne zaman var be sevgili sözlükcüler. bugünün rekabetci sartlarinda komik bir proje bu. bunlara destek vermek lazim demek, o ses türkiye elemelerine katilan cirtlak sesli biri icin "ama calismis ugrasmis, moralini bozmayalim, destek verelim, sen gel daha güzel söyle o zaman" demek gibi bir sey. mesela arac serit degistirme veya dönme hareketini cok kisa sürede hissedip sinyali otomatik olarak calistiran bir sistem gelistirmeye calissa bu arkadas, bakin gelistirse bile demiyorum, gelistirmeye calissa, destek olalim ama bu ne yahu. kapiya led serit yapistir, onu da sinyal lambasina bagla, hop oldu sana proje. tübitak bunun nesini destekledi gercekten cok merak ediyorum.
  • sokağa çıkmamış insan buluşu.millet sislere kısalara xenon takıyor,sinyal kolunu kullanan yok.bu "buluşa" destek yapanıda haber yapanı da ayrı sikmek lazım.
hesabın var mı? giriş yap