• sürücülerin kabusu olan hukuksuzluktur.

    işyerimin orada genişçe bir cadde var. vaktinde karşılıklı park yapılırdı ve 2 şerit gayet rahat işlerdi, sonra bu çekiciler caddenin sol tarafına dadandılar. sola koyanları çekiyorlardı, zamanla sola park edilmemeye başlandı. bu sefer ne hikmetse çekiciler sağ tarafı da çekmeye başladılar ( ne bir park edilmez tabelası var ne bir şey) haliyle kimse oraya da bırakmamaya başladı. nitekim şu an millet arabasını neresine sokacağını şaşırmış durumda ve sağ taraf çekiciler tarafından çekilemeyen büyük araçlar (tırlar kamyonlar minibüsler) tarafından parsellenmiş durumda.
  • trafiği aksatma veya tehlike yaratma vs gibi hiçbir problem yaratmayan araçları bile sırf araç çekme ücreti almak için çeken vakıf.
    kardeşim kimseye zararı olmayan aracı neden çekersin? yaz cezasını bas git. gelişmiş ülkelerde türüne rastlamadığımız bir şekilde çalışıyor bu trafik vakfı. bildiğiniz para basan bir kurum. vızır vızır sürekli araç çekiyorlar , kimse de demiyor aga neden çekiyorsunuz ? neden sadece cezayı yazıp bırakmıyorsunuz?
    sanıyorum daha önce bir yasa vs çıkartıldı bununla ilgili ama sonra kimin canı yandıysa tekrardan bypass edildi.
  • koşuyolu, acıbadem, altunizade civarlarında da fazlasıyla dönen bir dolaptır kendisi.
  • orospu çocukluğudur. yapanlar da orospu çocuklarıdır.

    üzgünüm çok kez başıma geldiği için tasfir edebilecek başka kelime bulamadım.
  • istanbul etiler'de de bolca olan. trafik kurallarindan bagimsiz, kendi kafalarina gore arac cekiyorlar. cekim islemi yapilirken yanlarinda muhtemelen park/trafik kurallarindan pek bir haberi olmayan bir "trafik" polisi olmasi da cabasi.

    yarisi haklidir belki bu cekimlerin, kaldirima park eden, trafigi tikayan araclari tabi ceksinler. ama hic bir kural ihlali olmadigi takdirde keyfi yapilan cekimler oldugu surece bu sistem sadece kuralsizliga ve kanunsuzluga hizmet eder.

    hic anlamamisimdir, neden parklanma konusunda uzmanlastirilmis trafik polisleri gunde birkac saat yuruyup hatali park etmis arabalarin fotograflarini cekip ceza yazmaz diye. bu sayede hem bu cekicilerin keyfi arac cekip bunu bir rant kapisi haline getirmeleri onlenmis olur, hem de birkac defa ceza yiyen bir daha hatali park ederken iki kere dusunur.
  • 2008’de çıkarılan içişleri bakanlığı genelgesiyle araç çekme işlemi yasaklanırken ve sadece park cezası kesilmesine izin verilirken; 21 mart 2012 tarihinde karayolları trafik yönetmeliği’nde bu “araç kaldırılıp götürülmeden veya götürüldüğü esnada sahibinin gelmesi durumunda trafik idari para cezası karar tutanağı kendisine tebliğ edilmek ve yapılan masraflar ödettirilmek suretiyle sahibine teslim edilir.” şeklinde değiştirildi. hatalı park cezası kesmek yerine aracın neden çekici ile taşındığı sorusunun tek bir cevabı var bu durumda: trafik vakfı’na gelir sağlamak.

    artık o kadar aştılar ki kendilerini araç çekmek için vakıf adı altında firma kurup sonrasında kanun değişikliği bile yaptırıyorlar.

    yalnız benim kafama takılan soru şu; ota boka yola otoparka para verip hatta otobana para vermemek için geçmediğim de benim vergilerimden ödeme yapılacak ise kısacası kaz gibi yolunup duracak isem neden araç alırken anasının amı gibi vergi ödüyorum? neden her sene araç vergisi adı altında haraç ödüyorum? neden aracıma aldığım akaryakıt ile birlikte vergi ödüyorum.

    herşeyi geçtim devletim bana hizmet etmek için benden bu kadar vergi aldığı halde neden hizmet etmek yerine benim soyulmama ön ayak oluyor????
  • ankara'da yetkili bilmemkim geçecek diye yaptıkları uygulama. üstelik arabalarda bir sürü de hasar bırakıyorlar. hakkını arayanlar ise daha otoparkta tacize uğramaya başlıyor.
  • x=26bu linke bakınca taşlar yerine oturuyor

    istanbulun trafik sorununu araçları çekerek çözmeye çalışmak kadar dahiyane bir fikri ilk kim attı bilmem ama büyük beyinmiş vesselam...
  • vale sacmaligi bir, trafik vakfi kepazeligi iki.
    guya degnekciligi bitirdiler. ee ne oldu?
    sokaklar isparka parsellendi, yollarda trafik vakfi arabalari kafasina gore araclari kaldirip goturuyor, valeler her kose basinda ahkam kesiyor.
    bu valelerin fis verdigini vergi odedigini goren var mi? kime ya da kimlere gidiyor bu akarlar? kim gormezden geliyor herkesin burnunun dibindeki bu vergi kacakciligina?
  • bakırköy'de net 5 dakika içinde aynı çekicinin iki arabayı müthiş bir hızla ayrı ayrı alıp götürdüğüne şahit olmuştum.
    işin içinde iğrenç dolaplar döndüğü o kadar açık ki.
    yoksa bir işle görevlendirilmiş bir türk'ün bu motivasyonla çalışması mümkün değil.
hesabın var mı? giriş yap