• her bölgenin iyisi de vardır kötüsü de.

    trakyanın farkı genel olarak toplum huzuru ve barışının üst düzeyde olması. bizde kan davası diye bir şey neredeyse hiç olmaz. taciz tecavüz vs. aşırı nadirdir. ensest-akraba evliliğini bırakın komşu kızına bile yan gözle bakılmaz, evine girip çıkan insan kardeşindir
    çünkü. milletin içkici alkolik diye beğenmediği trakyada, alkol alan adamlar düğünde biraz daha ailelerden uzak takılır, kimsenin karısına kızına yavşamaz, rahatsız etmez.

    her yerin kötüsü de vardır evet, trakyada bu oran daha düşük olduğu için modern denir medeni denir daha doğrusu. başlığı açan yazarın kıyasladığı istanbul vs. yerler insanlığın katledildiği yerlerdir, trakyayla kıyaslanması bile saçma.
  • tekirdağ'da ılık götlü askerliğimin bitmesinin akabinde koğuş arkadaşımla 3 4 saat gezdik.

    yaya yolu olsun olmasın istisnasız her araba yol verdi. bir yerden sonra yola atladık korna çalarlar diye yok.

    atm'de para çekmeye kalktık. bir kişi 2 dk durum işini halledemiyorsa çekilip geriye geçiyordu.

    bana denk gelen tipler bunlar. gayet de modernler. bir amann birbirimizi üzmeye ne gerek var havası hakim genel olarak.
  • avrupalılar sonuçta normaldir.
  • bir ara bu mecrada balkan göçmenleri kılıç artığıdır falan dendi. balkan'dan gelip trakya'ya yerleşen göçmenler, suriyeli mülteciler ile bir tutuldu.
    şimdi de tribe giriyorlar, deniliyor.

    ağalar, ne yaparsanız yapın trakya'yı bu bataklığa, bu çamura çekemezsiniz.
  • trakyalıların biz modern insanız tribi yoktur arkadaşlar. gidin bakın edirneye ne kadar yatırımsız bırakılmıştır. ama memleketlim üç kuruş paraya, makarnaya, kömüre asla satmamıştır kendini. şu memleketin nüfusunun yarısı trakyalı kafasında olsa çok farklı yerlerde olurduk. bu bir düşünce değil bu bir gerçek.
  • entry’sinde “sevgili trakyalılar (lafım meclisten, ahlak görgü sahibi olanlardan hariç)” cümlesine yer vererek, ahlak ve görgü sahibi olmayan azınlık kişilere karşı sitem eden ama başlıkta trakyalılar diyerek genelleme yapan yazar beyanı.

    hani zannedersin ki, yazarın denk geldiği durum trakyalılara has. türkiye’nin her şehrinde bu tip insanlar var, şimdi tüm türkiye’ye ahlaksız ve görgüsüz genellemesi mi yapalım?

    “ama trakyalılar moderniz diye tripteler” şeklinde savunma gelirse de peşin peşin yazayım, doğma büyüme trakyalıyım hiçbir zaman böyle bir iddiam olmadı, olanı da görmedim. ki biz mütevaziyizdir de aslında.
  • üst edit ; aranan trakyalı kan bulundu arkadaşlar. yeter mesaj atmayınız ya da atın lan fazla erkek göz çıkarmaz .
    hepinize kukulu öpçük.

    gerçekten modernler çünkü.
    trakya insanını çok ama çok severim. arkadaşlık , kardeşlik , yaşamanın güzelliği hep onlarda.

    çok isterdim bi trakyalı sevgilim olsun. beni hayata bağlasın.
    ama nerdeee.
    bize hep mi yobaz düşer be.
  • modernlikten kastın ne olduğuyla ilgilidir. eğer bahsedilen şey insanların özgürlüğü ve birbirlerinin ne yaptığına karışmamaları ise, trakya'da bu özgürlüğü dibine kadar bulabilir-diniz... fakat ne yazık ki artık trakya da özünü kaybetmekte. bir tekirdağlı olarak tekirdağın merkez ilçesi dahil, birçok ilçemizde trakyalı olarak azınlık kaldığımızı söyleyebilirim artık.
  • yaklaşık beş aydır işim trakya'da, buraları da, insanı da gerçekten farklı. dağları tepeleri dolaşıyorum işim gereği, en ücra yerdeki en gariban evi dahi zevkli, özenerek yapılmış. etrafı temizlenmiş, çiçeklendirilmiş, ağaçlandırılmış. çatılar; kimisinde şingıl malzemeyle, kimisi en masraflı şekilde fransız kiremitiyle, kimisi sağdan soldan toplama olduğu renk farklılıklarından anlaşılan ama birörnek kiremitlerle, gayet nizami ve derli toplu şekilde yapılmış. köy kahvesine gidiyorsunuz, çay kahve servisini bir kız yapabiliyor. istisnasız, iki evden en az birinde direk dikilmiş, bayrağımız dalgalanıyor. o direk olmayan diğerinde de ayyıldızlımız ya balkondan, ya pencereden sarkıtılmış vaziyette en güzel şekilde konuşlandırılmış.
    bir de, gördüğüm tüm köylerde atatürk heykeli var, altında da hep aynı vecizesi yazılı; ''köylü milletin efendisidir.''
    bu temizlik, bu derli topluluk göçebelikten vazgeçmiş, yerleşik hayatı benimsemiş insanlara has özelliklerdir. dikkat edin, sevdiğiniz, yaşanacak yer dediğiniz tüm muhitler göçebe ruhunu koruyanların değil, yerleşik hayata tereddütsüz karar verenlerin memleketleridir.

    edit: anlam kayması.

    edit 2 : kız meraklısı yaftalaması en hafif tabirle ayıp. kızın servis yapması örneğini ortamın huzur ve güvenine atıf yapmak için verdim. kızların rahatça dışarıya çıkabilmesi, eğlenebilmesi ve çalışabilmesini sağlayan özgürlük atmosferine meraklıyım ben, başka bir şeye değil.
  • yolda karşılaştığı iki insandan yola çıkarak koskoca bir topluluğu kategorize eden yazarın sığ görüşüdür.fazla ciddiye almayınız.artık trakyalılarla ne alıp veremediği varsa.
hesabın var mı? giriş yap