• trendyol.com sitesinde, operasyon bölümünde inanılmaz büyük bir açık bulunmakta. trendyol, satıcıları mağdur ederek istediğiniz ürünü para vermeden almanıza imkan sağlıyor.

    müşteri öncelikle bir mağazadan 2 adet ürün satın alıyor. aynı üründen 2 adet. daha sonra kargo eline ulaştığı zaman hop bildirim açıyor. ürünün 2 adet değil, 1 adet gönderildiğini söylüyor. trendyol, satıcıya ulaşarak bunu kanıtlamasını istiyor. diyor ki, bize 2 adet gönderdiğine dair videolu kanıt gönder. günde yüzlerce çıkış yapan hangi firma her ürün için ayrı ayrı video çekebilir ki? yada firma videoyu çektikten sonra içerisinden 1 adedini alabileceğini trendyol yönetimi hiç düşünmüyor. neyse, satıcı bunu kanıtlayamadığı için eksik gönderilen 1 ürünün parası müşteriye iade ediliyor. aynı zamanda ürün eksik gönderildiği için de, satıcıya para cezası kesiliyor ve puanı da düşüyor. daha sonra müşteri, diğer ürün için de 14 gün içerisinde iade bildirimi açıp o ürünü de iade ediyor. süreç sonunda müşteri harcamış olduğu paranın tamamını alıyor. elinde de gelmediğini iddia ettiği ürün kalıyor ve ürün artık onun oluyor.

    müşteri ürüne bedavaya sahip oldu. trendyol, gönderilen ve iade edilen ürünlerin kargosundan para kazandı, üstüne de satıcıya ceza kesip para kazandı. sömürülen satıcı 1 adet üründen oldu, kargo parası ödedi, ceza ödedi.

    bu sıkıntıyı trendyol'a bildirdiğimizde, orası müşterinin vicdanına kalmış cevabını aldık. kendilerini tebrik ediyor, geleceğin bit pazarına bol kazançlar diliyoruz.
  • başlığı takibe aldım. siteye üye oldum, adres ve kartımı ekledim, bir kaç ürünü (çok değil 7900 tl) sepete attım. editleri bekliyorum.

    edit: açıklamayı merak ediyordum cidden. ama bu düpedüz hırsızlık.
    satıcıyı dolandırırken, trendyolu da buna aracı etmek nitelik bile kazandırır bu hırsızlığa.
  • trendyol ayağını denk alsın! ara beni bul! trendyol beni bulsun! yarın öbür gün hazine açıldığında canınızı yakarım.

    (bkz: kennedy dayı was here)
  • diğer satıcı mağduriyetlerini bilseniz satıcıların neden kötü ürün gönderdiğini, paketlemenin neden kötü olduğunu, aldığınız ürünlerin neden fotoğraftakinin aynısı olmadığını, neden fatura kesilmediğini anlayacaksınız. satıcılar buna itiliyor. sistem sürekli olarak daha ucuza satmak için satıcıları zorluyor.
  • trendyol'da kalan son 3-5 iyi niyetli satıcıyı da dolandırıcı yapar bu yöntem. ama açıkçası işlediğini düşünüyorum. yapılmasını tavsiye etmiyorum. elinizde de patlayabilir sonuçta.
    a markası diyerek pazar malı yollayan, pişkince cevaplar veren trendyol mağazalarının hak ettiği şey bu aslında. ama o dolandırıcılar yemez bu numaraları.
hesabın var mı? giriş yap