• imkanlıdır. dağda bayırda kalıp da triger kayışı koptuğunda, 5-10 dakika kayış görevi yerine çok iyi bir polimer malzeme olan kadın çorabı kullanılabilir. tabi kurtulana kadar kullanılması lazım yoksa motor bildiğin dağılır.
  • büyük bakım maliyetini azaltıcı yönde etki yapar.
  • vantilatör kayışı ile triger kayışının karıştırılmasından kaynaklanan bir eylemdir bu. triger kayışı yerine çorabı hangi babayiğit kullanabilir, triger kayışının yerine onu kim takabilir, taksa da en ufak bir randıman alabilir mi; bu soruların hepsine cevabım "nah" ile başlayacaktır. ama vantilatör kayışı yerine çorap kullanılabilir, geçici olarak kullanılmışlığı vardır, çok motoru hararetten kurtarmıştır.
  • triger kayışı piston supaplarının açılıp kapanma zamanlayıcısıdır. kadın çorabı gibi esnek bir şeyi geçtim normal kayışı biraz olsun kaysa aracın devri bozulur.

    sonuç olarak: bir işe yaramaz.
  • aksesuar kayışı yerine kadın çorabı uygulaması ile karıştırılan eylem. aksesuar kayışı aracın dizaynına göre şarj dinamosu, devirdaim pompası, hidrolik direksiyon pompası gibi elemanları tahrikler. kadın çorabının aslında bunları döndürmesi bile imkansıza yakındır. bu bile şehir efsanesidir. triger kayışını döndürmesi hayalden öteye geçemez. kayışın az önce saydığım elemanlara devir verebilmesi için bile epey gergin olması gerekir. biraz gevşese bile o meşhur gayyyç sesi çıkar. iş görmez. kadın çorabının bu yükü çekmesini beklemez biraz hayalperestlik olur. çok acil durumlarda şarj dinamosu ve direksiyon pompası pas geçilerek sadece araç hararet yapmadan tamirciye gidebilmesi için ip yardımıyla devirdaim pompasına tahrik verildiği çokça karşılaşılan olaydır. lakin bunu yapınca da direksiyon kutusu kuru çalışmaktan hasar alır. bir süre sonra da akünüz bitince aracın dizaynına göre arabanız çalışmaz ya da bir çok elektriki işi yapamaz hale gelir. kısacası bu işler öyle donla lastikle olmuyor. adam olun tamirci arayın amk. biz nerden ekmek yiyecez ibneler.
  • deneyen motoru eline alır. kesin bilgi yayalım *
    komando ruhlu yazarlar için daha net yazayım; değil siz, 30 senelik otomobil teknisyeni dahi triggerden yolda kalsa sike sike çekici çağırır. çorapla olmuyor o iş.

    diğer girdilerde de belirtildiği üzere bu efsane vantilatör vb. aksamlar için geçerlidir. trigger kayışı (timing belt) ise subapların kesin ve tam olarak olması gereken sekansta işlemesini sağlayan kayıştır.

    kaymaya, gevşeme toleransı yoktur. her döngüde bağlı kasnakları tam olarak doğru konumda tutması gereklidir. o nedenle de yapısı dişlidir (kayma yapmaz) ve gergin tutulur (aman diş atlamasın tosunum diye).

    ek not: teorik olarak trigger değil ama aksesuar kayışı yerine çorap düşünülebilir. ancak yerinizde olsam günümüzün modern motorlarında çok şansımı zorlamazdım.
  • (bkz: don lastiği) daha uygun olur.
  • sehir efsanesidir. triger kayisini bir dis yanlış taksaniz arac gucten duser, iki dis yanlis taksaniz siboplari eger. tofaşlarda vantilator kayışı olarak kullanılabilir ancak. o da çorap parizyen olacak.
  • eski teknolojili arabalarda oluyordu. o da çok yakın mesafeye kadar arabayı götürebilsin diye. uzun ömürlü değil; sadece o an için geçici çözüm amaçlıydı. triger kayışında birbirinden farklı dişler vardır ve bunun yerine başka benzer bir kayış kullanmak tehlikelidir. arabanın motorunu öldürebilirsiniz. hele ki yeni teknoloji otomobillerde imkansızdır.
hesabın var mı? giriş yap