• türk ordusu'nun kendi kendine yeterliliğini test etmesi açısından oldukça önemlidir.
    zeytin dalı harekatı'nda ordumuzun kullandığı yerli ve milli silahlar
  • "ambargonuza korum" mesajı içeren silahlardır.
    ayrıca: nüfuz etmek'i bilmeyen habercilerce yazılmış haberin konusu olmuş silahlar...
  • sahada kullanımı aynı zamanda yurtdışı satışı için de önemli bir referanstır. dedikleri gibi uzun menzilli hava savunma sistemini ve 5. nesil uçakları da yapabilirsek (buna inanmak istiyorum) sanırım sonrasında kimse tehdit edemez bu toprakları.
    (bkz: ambargonu da al git)

    not editi: bir arkadaş tarımın önemi üzerinden örnek vermiş. çok haklı, aç ayı oynamaz. karnımız açken ambargoyu yersek dağılır gideriz, silahlar bizi kurtaramaz.
  • ordular mideleri üzerinden hareket ederler. tarım ve hayvancılıkta da yüzde yüz yerli üretim yapmazsak, ambargonu da al git yapamayız. sovvetler birliğide kendi silahlarını üretiyordu ama, stalin tarım sisteminin içine ettiğinden dolayı, abd ambargoları silah olarak kullanabilmişti.
  • tüm mühimmat ve silahın %70'idir. iha-siha, atak helikopter, çnra roketatar, hisar füze, koral hava savunma, fırtına obüsü, yerli piyade tüfeği var içlerinde. son 3 4 senedir, özellikle 15 temmuz hain fetöcü tasfiyesinden sonra büyük gelişme var savunma sanayiinde. altay tankı, milli jet tfx ve uzun menzilli füzeler de yetişse iyiydi ancak 2020'ye anca yetişecek maalesef, keza s-400'de. umarım o zamana kadar küresel veya bölgesel bir savaşın içine düşmeyiz. allah korusun tüm insanlığı.
  • üst edit: kömürcü-makarnacı müptezeller küfür ediyor özelden. napalım yani, a-129 mangusta'nın adını atak yapıp yerli ve milli diye kendimizi mi kandıralım, yerli ve milli altay tankının, almanya motor vermedi için depolarda çürüdüğünü görmezden mi gelelim? 2015'te lansmanı yapılan 2006 model yerli ve milli cadillac bls ile mi övünelim? dilencinin, it kopuğun bile suriye'den ithal edildiği bir ülkede, gerçekleri görmezden gelip bir yalandan ibaret olan yerli ve milli propagandasına alet mi olalım?

    keşke t-129 atak helikopteri 100% yerli ve milli bir araç olsa ve teknoloji transferini yapan taraf türkiye olsa. o zaman hep beraber sevinçten kudururuz. zaten türkiye'nin ileri teknoloji silah geliştirip ihraç edecek teknoloji birikimi ve sanayi alt yapısı olsaydı, kişi başı milli gelirin en 30 bin usd olduğu, vatandaşın refah ve bolluk içinde yüzdüğü bir türkiye'de yaşıyor olurduk.

    (bkz: rus f16'sı) ne ise yerli ve milli atak helikopteri odur.

    agusta a129 mangusta'ya 70% yerli diyenler olmuş. bu projede yer alan yüklenici firmalar ve görevleri:

    tusaş:
    - program ve sözleşme yönetimi
    - gövde üretimi, nihai montaj
    - uçuş testleri, eğitim, entegrasyon, lojistik destek

    aselsan:
    - görev bilgisayarı ve yazılımının üretimi
    -aviyonik sistemlerin üretimi ve entegrasyonu
    - silah sistemleri tedarik ve entegrasyonu ile elektronik harp kendini koruma sistemleri üretimi

    agustawestland:
    - uçuş performansı şartlara uygun platform
    - teknoloji transferi
    - yeni motor değişikliği
    - otomatik uçuş kontrol sistemi
    - hava aracı durum izleme sistemi

    tusaş montajı, aselsan akü boyunda 1-2 hırdavatın üretimini (füze ikaz sistemi, lazer alıcısı, radar gibi 40-50 yıldır var olan teknolojiler) üstlenecek. aselsan'ın bi başka görevi de "silah sistemleri tedarik". lol

    teknoloji transferi, gelişmiş elektronik sistemler, yeni motor agusta'dan. bu kalemler atak helikopterinin sadece 30%'una tekabul ettiğini iddia etmek, biraz fazla iyimserlik değil mi?

    kaynak: tusaş t-129 atak viki sayfası
  • zeytin dalı harekatı sayesinde, eşekçi dağ maymunları üzerinde denediğimiz silahlardır.
  • motorlarının üretildiği oranda yerli olan savaş araç ve gereçleridir.

    bildiğim kadarıyla hepsinin motoru ithal. yoksa bunları %100 kendimiz üretiyor olsak tarımda da kendimize yetsek kralını tanımayız.

    o zaman çıksın desin "eeey amerika, sen kimsin ya" eyvallah. ama tarım önemli tarım.
  • paylasilan sayfada turkiye'de uretilen silahlar ve araclar gosterilmis, afrin ile alakasi yok. hosuma giden zamazingolardan biri ise insansiz mini tanktir, bi 300-500unu aynanda salmak lazim sahaya, pitir pitir. dusmanin vurasi gelmez.
  • savaş/silah haberleri popüler olduğu için editör tarafından arşivden alınıp piyasaya sürülen galeri. afrinde bunlardan fırtına, kirpi, belki atak, büyük ihtimalle som, belki bir ikisi daha kullanılıyordur. çoğu envantere daha girmemiş sistemler. bir dahaki operasyona artık.
hesabın var mı? giriş yap