• https://www.facebook.com/…793485944/?type=3&theater

    dinde bug bulmuştur.

    ekleme: losemiyle savaşan küçükler için saçını bağışlamış ama bağış noktasından dışarı çıkınca "başörtümle gizleyecek saçım da yok, neden takayım ki?" diye düşünüp, başörtüsüz gezmeye karar vermiş. bunu da facebook'daki başörtüsü takmama özgürlüğünü savunan bu sayfaya göndermiş.

    debe editi: 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. nice özgür günlere...
  • kadının dibi. helal olsun bu hanıma.

    edit : rumuzunu vermek istemeyen bir arkadaşımız bazı kişilerin bu iranlı cesur hanımın mücadelesine zeval getirmek için siyasal islamcıların en sevdiği şeyi "islam için yalan bile söyle" tarzı eylemleri için uyardı sağolsun. özellikle bu hanımın kanserle mücadele için bu eylemi yaptığı yönünde asparagas yayıyorlar ama konu kanserle mücadele için değil bilakis başörtüsü zulmüne farkındalık için yaptığı bir eylem.
    bu linkte bulunan https://m.facebook.com/…14793485944/?type=3&theater facebook grubuna destek için çekmiş olduğu bir protesto fotoğrafı var.
  • laik cumhuriyet'in bizler için ne kadar kıymetli olduğunu, salt bir yönetim şekli olmayıp hayatımızın her alanında ufkumuzu genişleten bir yaşam tarzı olduğunu, insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşam standartlarımızı mükemmel seviyeye getirmiş olduğunu bize göstermiş kadındır.

    saç kazıtmayı bırak, orada insanların düşüncelerini, kadınların en doğal haklarını bile kazımışlar.

    biçare kendince çözüm bulmuş.

    düzenleme: gelen mesajlar sonrası anlatılmak istenileni daha iyi anlatması açısından ''laik'' ibaresi eklenmiştir.
  • tamamen kazıtmadığı, saç tellerinin kökü de olsa göründüğü için günaha giren kadındır.
  • daha tahrik edici olmuştur, ne öyle yumurta gibi yuvarlacık!
  • uyari:

    sozluk siyasetcilerine kanip cahillesmeyin. iran cumhuriyetle yonetilir.

    hazir basladik devam edelim: sozlukte siyasetle ilgili okudugunuz hic bir seye inanmayin. en kral kiraathaneden daha les bir yer burasi.

    edit: cumhuriyet "laik cumhuriyet" diye duzeltilmis. laik cumhuriyet olmaz arkadaslar. sekuler sekulerdir, cumhuriyet cumhuriyettir.
    favori manyagi olan bunun gibi entry'ler yukarida betimledigim kiraathane yakistirmasini cok guzel pekistiriyor. bilgi iceren bu entry 20 favori almazken, yalan dolan iceren o tarz entryler 100 favoriden asagi almaz.
    aziz nesinin dedigi gibi: sozlugun %80'i aptaldir.
  • 28 şubat döneminde yapılırdı. saç tamamen kazıtılır, boyunlu kazak+şapka ile üniversitelere girerdi bazı başörtülü kızlar. pardon o başörtüsü yasağından dolayıydı.
  • yazık ya, boşuna demiyoruz din; bireyle, allah arasındaki vicdani muhakemedir. günümüzde bir çok "din" sömürücüsünün amacı allah'a yaranmak değil; beğenilme, güç sahibi olma, para sahibi olma, insanlar tarafından onaylanma vb. gibi dünyevi amaçlar olmuştur.

    işte laiklik bu yüzden her millete gereklidir.

    dindeki bug'ı bulmuş, madem saç teli gözükmesi günah o halde saç olmasın deyip işi kökünden halletmiş kadın.
  • eğer sadece saç telini göstermek günahsa neden bazıları burka giyiyor sorusunu sormama neden olmuştur.
    ayrıca kısacık saçlara sahip bir kadın olarak(yaklaşık 4-5 cm), saçı uzun bir kadına göre günah katsayım azalmış mı oluyor şimdi.*
    demek ki neymiş, muhtemelen fake habermiş. facebook'u kaynak gösterir olduk.
  • ne kadar tuhaf değil mi?

    din diye bir şey var ve birileri, insanları 1400 sene öncesinin çöl arabistan'ı kurallarına göre yaşatmak için zorluyor.

    bu uyduruk kurallar yüzünden genç bir kadın saçını kazıtmak zorunda kalıyor.

    kimisi seviştiği için, kimisi araba kullandığı için, kimisi sadece kadın olduğu için cehennem gibi bir hayata maruz bırakılıyor.

    bunlar çöl arabının kafasından çıkan metaforlar değildi nedir ki?
hesabın var mı? giriş yap