• sen babandan abinden sevgilin oldugunu saklamak zorunda kal,
    sevgilinden erkek arkadaslarin oldugunu saklamak zorunda kal,
    erkek arkadaslarin yanlis anlamasin diye surekli davranislarini kontrol et,
    annenden evlilik ustune surekli nasihatlar ve toplumun baskisini al,
    ablan varsa onun yaptigi hatalari surekli dinleyerek paranoyaklas,
    kizkardesin varsa surekli onu kendi kazik yedigin adamlar gibilerinden korumaya calis,
    evde komsunun kiziyla okul basarin karsilastirilsin,
    sitede baska kizlarla kiyafetlerin ustunden dalga gecilsin,
    okulda hocalarin tarafindan asagilan,
    yasitlarin tarafindan alay konusu olmayayim diye surekli dikkat et,
    otobuste fortculardan sakin,
    gece karanliga kalmamaya calis,
    etek giydiginde toplum herkese vermeye calistigini dusunsun,
    birine yakin davrandigin anda ona yavsadigini sansinlar,
    komsundan kork,
    ele ele tutusmaya cekin,
    kisacasi istedigin hic bir seyi gonlun kafan rahat yapama.
    sonra biz de senden ayrica ozguvenli ve komplekssiz olmani bekleyelim.
    (bkz: sevr anlasmasi)
  • 'sacini kestirmek isteme'yi ozguvensizlik ornegi olarak veren yurdum ozguvenlisinin on numero tespiti ^^
    o diil de ben sana tespitin kralini yapiyim: turk halkinin %90'i ozguvensiz ve komplekslidir, sozlukculerinse %99'u.
    al buyur birdan yak <3
  • normal bir durumdur. genetik çirkinliğinden ileri gelmektedir.
  • kendisi özgüvensiz, karşısındaki kadınla nasıl iletişim kuracağını bilmeyen bir erkek tarafından yapılmış olması muhtemel genelleme. aksi olsa özgüvensiz ve kompleksli bulduğu bir ya da birkaç kadından yola çıkarak böyle kuyruk acılı genellemelere varmaz. diyelim ki kızın adı ayşe olsun. ayşe'nin özgüvensiz ve kompleksli oluşu der ve bunun için de kalkıp sözlükte nefret saçmaz.
  • türk insanının özgüvensiz ve kompleksli oluşundan kaynaklıdır. lakin bu tespit, varlığından şüphe duyduğumuz vefakat görmesek de inandığımız özgüvenli ve komplekssiz türk erkeği tarafından yapılmıştır. o küçük* ve havalı* azınlığa allah iskandinavya'nın özgüvenli ve komplekssiz kızlarıyla ömür geçirmeyi nasip etsin*. sonuçta davul bile dengi dengine... evet, şimdi hepimiz içimizde biriktirdiğimiz kahkahalarımızı salmak üzere tenhaya dağılabiliriz. yani... çekilebilirsiniz.
  • ozguvensiz olmasinin nedeni kızların hiçbir yerde konuşturulmaması,bir cevap verince sua denmesi,dışari az buz çıkması.. daha birçok şey sayilabilir aslında.kızlara malesef erkekler gibi davraniomiyor.tabi kızlar arasından erkek gibi çıkanlar var.korkmadan,cesurca herşeyi yapabilen.
    edit:imla
  • bügün gözlemlediğim ve hak verdiğim önerme.

    istanbul'daki bugün düzenlenen süper kupa finali öncesi arkadaşla taksim beşiktaş civarını gezelim maç öncesi atmosferini yaşayalım dedik. en son stadın karşısındaki tepedeki kafenin çimenliklerinden takım otobüslerinin gelmesini bekleyip dağılacaktık. sonunda otobüsler geçti biz de kafenin yanındaki merdivenlerden yukarı çıkarız diye düşündük ancak demir parmaklıklar kitliydi ve üst taraflarda dikenli teller vardı sonra baktık ileride boşluk var millet demirin yanından kaptırıp gidiyor biz de onlara takıldık fakat merdivenlere gelince de bizimle beraber gelenler fark etti ki önümüz tıkalı ve her yanda dikenli teller var(paslı ve bir çoğu aşağı eğilmiş) tek yöntem var o da yandaki ağaca çıkıp eğik dikenli telden atlamak yükseklik de taş çatlasın 2-3 metreydi. sıraya girdik aramızda yabancılar da var. öte tarafta da bize yardım etmeye çalışan kişiler var. sıra şortlu bir kıza geldi kız bir türlü atlamak bilmiyor korkuyor, çekiniyor öte taraftakiler de yardım etmeye çalışıyor ellerini uzatıyorlar kız resmen ellerini geri çekiyor arada bir uzatılan elleri geri itiyor artık sıradaki yabancıların bile sabrı taştı jump jump diye bağırmaya başladılar. güç bela anca atladı. aynı davranışı sıradaki yabancı kadınlarda felan hiç görmedim. benim anlamadığım olay şu nedir bu çekingenlik, özgüvensizlik ne yapabilir sana o çocuklar? inmen için yardımcı olmak istiyorlar ki biz daha fazla beklemeyelim hayır ne yapabilirler elini tutup taciz mi edicekler onca insanın arasında. ki uluslararası bir organizasyon var alt tarafta da bir sürü polis var. nedir bu tavırlar?

    bu olay bana şunu gösterdi ki hiç öyle bazılarının sandığı gibi bu tarz çekingen, özgüvensiz hareketler yalnızca kapalı muhafazakar ya da yobaz diye adlandırılan kişilerde görülmüyor. toptan böyle bir sorun var.
  • aklımda “ne zaman bu tür genellemelerden vazegeçeceğiz?” sorusunu yaratan başlık. herkes ayrı bir bireydir. ayrı karakteri, duruşu , hayata bakışı var herkesin. vazgeçelim artık şu her şeyi kalıplaştırma ihtiyacımızdan.
  • baskıcı ve cahil toplumun sonucudur.
hesabın var mı? giriş yap