• arap dini değil diye itiraz edenler var. bakınız bu aslında teoride doğru. geçmişte bu konuda çok kafa yormuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki islam dini kaynakları açısından hiç bir zaman kendini araplara özgülemez.

    lakin mevcutta islam adı ile yaşanan din büyük ölçüde arap adetlerini, dilini ve alfabesini kutsamaktan, arap şeklinde yaşamaktan ibarettir. en reformist cemaatte bile arap rüzgarları esmektedir.

    (bkz: deve sidiği)
    (bkz: hijab)
    (bkz: sarık)
    (bkz: arapça yazılı sigara kağıdını yerden alanlar)
    (bkz: arapça kuranı makamlı okuyarak sevap kazanmak)
    (bkz: erkek sünneti)
    (bkz: kadın sünneti)
  • islam dini arap dinidir
    islam dini arabistandan çıkmıştır.
    islamın peygamberi arap kabilesindendir.
    islamın dili arapçadır. hatta bu cümle kuranda bile vardır: cümle alem anlasın diye arapça indirilmiştir..(mükemmel mantık)
    islamın coğrafyası arap coğrafyasıdır. pigmelerden, lamalardan, domatesten, kardan soğuktan bahsetmez.

    türkçe ezana bile karşı çıkanlar, islam arap değildir, demiyor mu süper valla..
  • bu mantığa göre israilliler mısır dininden, hristiyanlar israil dininden kurtulamıyor.

    din ve milletin farklı şeyler olduğunu fark ettiğimiz zaman hayatımız nasıl kolaylaşacak bir bilseniz.
  • ahhh ölmeden kurtulduğumuzu görebilsek
  • sanırım lucescu'ya bıkkınlık vermiş bir sorundur.. ona vermemişse bile bizzat bana gına geldi bu işten.. her sene aynı muhabbet.. adam sanki türkiye spor uzmanı her sezon başı kendisine gidilir lig, beşiktaş ve galatasaray hakkında ne düşündüğü sorulur.. yine her sezon sonu türkiye'den bir takım kendisi ile görüşür, anlaşmaya varır ve türkiye'ye getirir..

    yeter artık bırakın adamın peşini lan! huzur verin insana biraz! hani ülke topraklarına kalanlara nefes aldırmıyorsunuz bari ülke dışındakileri rahat bırakın!

    sözüm size ey spor basını çekin o kirli ellerinizi kendi topraklarımızda para kazanmayan insanlardan! terbiyesiz, ahlaksız işlerinize bu ülke hava sahasında nefes almayanları karıştırmayın..

    sinirlendim mına koyum ya! kaç yıldır türkiye liğinde oynamadığı halde lucescu'yu izlemekten bıktım şerefsizim..
  • bakın. dünya haritasında türkiye'nin üst tarafına yani avrupaya baktığımızda demokrasi, özgür düşünce ve laik sistem içerisinde gelişmiş toplumlar görüyoruz. türkiye'nin alt tarafına yani orta doğuya baktığımızda islamiyet doğrularında kendine yol çizmiş ve bu yoldan ilerlemeye çalışıyorlar nitekim iran'da bilim ve edebiyat belli bir seviyededir.

    turkiye'ye baktığımızda batıcılık ile ümmetçilik arasında gidip gelmektedir yıllardır tam batılı olacağız, menderes çıkıyor, o gidiyor. erbakan çıkıyor, o gidiyor. tayyip geliyor. biz yıllardır bu ideolojik tartışmalardan gelişim de gösteremedik, islamiyete karşı oluşan nefret de arttı.
    çözüm şu olacaktır. kaliteli eğitim ile yetişen yeni nesil her şeyden önce kendilerini geliştirecekler, sorgulamayı öğrenecekler, kendi haklarını, toplum haklarını öğrenecekler ve bunlara göre yönetici seçecekler. bu gelişmiş ile birlikte islamiyette zamanla yok olacak, çünkü herhangibir din akıl ve mantık ile çelişiyor.
  • bencede din le millet farklı ama bu bildiğin bedevi dini bu coğrafyaya bile uygun değil bizim halen şamanlığıa filan inanmamız lazımdı ne bana daha mantıklı geliyo en azından dişi bireyin öneminin daha çok vurgulandığı belli oluyo islam bi hastalık bence bak mısıra piramitler ünlü matematikciler filan derken şimdiki hali islamic hali işte darbeydi bilmemneydi salak salak işler kol geziyo aynı şekilde göktürk ken hun ken ne selçuklu zamanı hep kadınlara önem verilmiş ve kadınların ülke yönetimi yapabilicek kadar toplumda vasıf kazanmıştır işte osmanlının en dönemleride böyledir son dönemlerde işte içki bilmemne acaip yasak olduğu zamanda nelerde değiştir araplaştırdı bizi işte bedevi haline getirdi o topkapı kalesi 20 ton altınla yapıldı önceden yoktu öle bi kalemiz ne değişti dinin yaygınlaşmasıla görgüsüz araplara döndük tembel altın sevdalı gösteriş sevdalı bedevi haline geldik işte
  • gun gelecek boyle bir sey olmayacak.

    gunumuzde bile artik ayet ve hadis kivirmaktan yorulan arapseverler bir sure sonra siginacak golge bulamayacaklar. cunku bilim ve teknoloji "gercek islam bu degil" diyenlerin siginaklarini* ve "gercek islam bu" diyenlerin siginaklarini* yikacak.

    gunes balcikla sivanmaz.
  • din ve dil milletlerin en önemli iki yapısal taşı. ben islam'dan kurtulmanın mümkün veya gerçekçi olduğunu düşünmüyorum ama şu islamcılık sünni kesimin en büyük belası. anadolu islamı bize yeter ama onun nasıl soysuzlaştırıldığını görmekteyiz. araplaştırma işte burda başlıyor.
  • emre kongar'ın da dediği gibi en büyük iki emperyalist düşmanımız var. amerika ve arap emperyalizmi. o yüzden başlık doğru ve haklı bir endişeyi ifade eder.
hesabın var mı? giriş yap