• zor bir versustur. gönül başka der, akıl başka der. eski bir komando olarak başlığı çokça doldurmak isterdim ama ülkemizdeki tüm savaş uçaklarını bir adet uçak gemisine doldurup üzerimize salabilecek bir ülkeye karşı çokta cesur yürek sözler yazamayacağım maalesef.
  • duyar kasmaya gerek yok elimize verirler
  • ya öff baydınız.
    abd savaşırsak yener hatta işgal eder ama tutunamaz. suriye gibi olur muyuz olmaz mıyız bunu içimizdeki şerefsiz oranına bağlı. ama emniyet şeridinden gidenleri ve yere çöp atan şerefsizlerin oranını düşününce evet suriye gibi oluruz demekten kendimi alamıyorum maalesef.

    not: yere çöp atan ve gereksiz yere emniyet şeridinden giden benim gözümde vatan hainidir. bu adamlar kendi çıkarları için iki dakkada satarlar ülkerlerini de vatanlarını da. çünkü bencildirler sadece kendi menfaatlerini düşünürler. her türlü amerikan subayının taşaklarının ağzında dolaştırırlar (bkz: fetö)
  • tanım : aralarında gülünç derecede güç ve kabiliyet farkı olan iki ordunun manasızca vs'si.

    ikinci dünya savaşında türkiye'de seferberlik halinde orduya alınan bir milyondan fazla askerin 22,663'ü kışlalarda ve çadırlarda hastalık, yetersiz beslenme, hijenysizlik gibi koşullardan ötürü savaşmadan ölürlerken

    1943'te amerikan ordusu yalnızca askerlerine dondurma götürmek için beton gemiler ve mavnalar inşa edip, 61 milyon kilo dondurmayı dünyanın dört bir yanındaki birliklerine taşımıştır.

    (bkz: #124581834)

    1983 yılında çorum'da zorunlu askerlik yapan bir türk;

    "usta askerler ekmek ve yemekleri yemeyip, çöpe atarken biz o atılan ekmeklere ve yemeklere ağzımız sulanarak bakıyoruz derken,

    abd ordusu askerlerine kızılötesi lazer mesafe bulucuları olan m240'lar ve m16'lar veriyordu.

    görsel

    1984'de türk askerleri yunan askerleriyle ortak tabikat esnasında tommy gun kullanırlarken

    görsel

    görsel

    abd polis teşkilatları 1981'de lazer mesafe bulucular kullanmaya başlamış hatta bunu sivil pazara açmışlardı

    görsel

    tsk libya'dan afrin'e; kendi birliklerini, 1959'da hizmete girmiş, amerikalıların vietnam zamanında kullandığı, daha sonra çöpe atmak yerine türkiye'ye hibe ettiği mim-23 hawk füze sistemleriyle korumaya çalışırken, abd donanması tek başına dünyadaki bütün (amerikan hava kuvvetleri hariç) hava kuvvetlerinden daha büyük bir hava gücü.

    durumun gülünçlüğünü söyle anlatayım; united states department of veterans affairs türkçe wikipedia'daki tanımıyla ''amerika birleşik devletleri gazi işleri bakanlığı''nın bütçesi 105 milyar dolardır.

    abd'nin silahlı kuvvetleri, savunma sanayii, istihbarat büroları, ordunun nükleer füzeden gıdaya tüm harcamalarının hepsi hariç,

    sadece tek başına gazi işleri bakanlığının yıllık bütçesi 105 milyar dolardır.

    türkiye cumhuriyeti'nin yıllık toplam askeri bütçesi 14.8 milyar dolardır.
hesabın var mı? giriş yap