• ekşisözlük'te son dönemde açılan aşağıdaki benzeri rezil başlıklar:

    (bkz: öğretmenleri yazın taş ocaklarında çalıştırmak)

    ve change.org dan da önüme düşen:

    milli eğitim bakanlığı: öğretmenler yaz tatilinde kamu hizmeti yapsın

    bunun başlığı da mevcut ve aynı kişi herhalde açmış, evet türkiye'nin başka sorunu kalmadı zaten, change.org da açılabilecek kampanyalarda tükendi. kısacası norveç olduk haberimiz yok.

    ancak biraz daha irdeleyince öğretmen düşmanı başkaca başlıklar, entryler, girişimlerde netleşti.

    son dönem de artan bu öğretmen düşmanlığının sebebi nedir?

    aşağıdaki başlıkta görüldüğü üzere nefret sadece mesleke ve bu meslek erbabına değil kişilere de mi özeldir. ya da bu kişiden nefret edenler mi organize çalışmaktadır.

    (bkz: fizik öğretmenine ülke emanet etmek)

    bilemiyorum kafamda deli sorular var. şimdi sakın kimse 3 ay boş ne oturuyorlar demesin, ben de sorarım meclis niye tatile giriyor? milletvekiller niye boş oturuyor? buna kampanya açtın mı? bu arada semineri ıvırı zıvırı o iş 3 ay değil, bari onu öğren ondan sonra gel.

    not: baştan söyleyeyim öğretmen değilim. hayatımda hiçbir döneminde öğretmenlik yapmadım.
  • çalışma şartlarının giderek zorlaştığı 3. dünya ülkesi olan bizim gibi ülkelerde, diğer işlere nazaran kolay olan ve 3 aydan fazla tatili olan bir meslek ise yaptığınız meslek, haliyle göze geliyor ve konuşuluyor oluyorsunuz.
  • cehalet kutsandığındandır
  • sadece öğretmenlere değil her şeye karşı bir düşmanlık alıp başını gittiği için özel olarak ele alındığında çok da önemsenmeyecek bir konu. ele alınması gereken problem daha genel zira ülkedeki insanlar kendisiyle en ufak bir farkı bulunan diğer insanları düşman olarak görme eğiliminde. buna bir de ülkenin genelinde bulanan kendi hayat şartlarını arttırmayı akıl edemeyip daha iyi hayat şartlarına sahip olanları çekiştirme embesilliği eklenince ortaya bu tarz yaklaşımlar çıkıyor. asgari ücretli maaşı ya da eğitimi daha iyi diye beyaz yakalılı, beyaz yakalı tatili çok diye öğretmeni, öğretmen başka birisini... uzatmaya gerek yok ülkenin yöneticileri bile maaşını diğer ülke yöneticileriyle karşılaştırıyor ancak kimse eğitimini, hayattaki konumunu ya da insanlara ne derece faydalı olduğunu karşılaştırma yoluna gitmiyor.

    kendi durumunu iyileştirmek yerine başkalarını takip eden insanı ciddiye almaya gerek yok. adamın kendine faydası yok, sizlere ne katacak ki herhangi bir konudaki düşüncesini tartışıyorsunuz.
  • amerika ve avrupa da ise acinarak bakiliyor. hatta cameron diaz in bi filmi var ogretmeni oynuyor, filmin adi bad teacher, okulda ki diger ogretmene soruyor nasil oldu da buralara kadar dustun diye. espri babinda ogretmenligin yani hic biseyde bi bagbasa eremeyip, son durak oldugundan dem vurarak. turkiye de ilginctir ki kiskaniliyor:)
  • sürekli aynı trollerin açtığı başlıkları önemseyen yazar beyanı.
  • biz böyle olsun istemedik..
  • bu haset ve ofkenin sebebinin ogretmen olmanin zorlasmasina yoruyorum, ama emin de degilim. meraktan soruyorum, bilen varsa yesillendirsin, ogretmen olmak zor mu arkadaslar? lisansin varsa ve pedogjik formasyon alip hadi devlete girmek zor, ozel okul ogretmenligine basvuramiyor musun?
    hani madem boylesine rahat bu hasetle karisik ohh ne rahat diyenler neden ogretmen olmuyor. burada boyle ah edecegine, engeli nedir onu anlayamaiyorum.
hesabın var mı? giriş yap