• doğru bulmadığım geyiktir. türkiye station wagon sevmiyor olsaydı tofaş kartal ve renault toros bu kadar satılabilir miydi sizce? veya şu anda station wagon'ların çok satmıyor olması gerçekten de insanların station wagon sevmemesiyle mi alakalı? yoksa başka sebepler olabilir mi? türkiye'de son yıllardaki aşırı kötü ekonomide insanların mecburiyetten seçtiği otomobillere bakarak, otomobil tercihleri hakkında yorum yapmak bence yanıltıcı olabiliyor.

    şu anda türkiye'de çok satmakta olan otomobillerin ortak noktasını size sayayım: türkiye'de üretilmesi (fiat egea, renault clio, toyota corolla, hyundai i10-i20-bayon, stellantis öncesi doblo, bir önceki honda civic vb.), donanımsız veya orta donanımlı olması, markaların sunduğu en güçsüz motorlara sahip olması ve bazı durumlarda türkiye'nin saçma vergi sistemine özel motorlara sahip olması (1.6 motorlu 320i, 520i, mercedes e180,c180 vb), rakiplere göre ucuz fiyat... bu kadar. neden böyle peki sizce? türk insanı arabadan anlamadığı için mi? hayır çünkü para yok. olan para da değersizleşiyor. yani türkiye'deki otomobil tercihlerini insanların otomobil konusundaki zevkleri değil imkansızlıklar belirliyor.

    böyle bir durumda, station wagon nasıl satılabilir? 2 hava yastıklı, 1.4 fire motorlu ve easy donanımlı station wagon sunuyor mu fiat? hayır. en donanımsızında bile 6 hava yastığı var (ki sedanda da olması gereken o). egea station'ın başlangıç fiyatı 1.3 dizelle birlikte 548 bin tl. sedan'ınki ise 1.4 fire motorla 389 bin tl. bu durumda hangisinin çok satmasını beklersiniz? bu durumda insanlar sedan tercih etti diye, station wagon sevmemiş mi oluyor?

    b veya c segment otomobilleri boş verin, üst segmentlerde bile durum aynı. zenginlerin bile station wagon alacak parası yok. bmw 3 serisi, türkiye'nin saçma vergi sistemine uyumlu 1.6 motoruyla sedan olarak 1 milyon 745 bin'e satılıyor. bmw'nin touring'ini yani station wagon'unu almak için 2 litre dizel motora yüksek vergi vermeniz gerekiyor ve fiyat 2 milyon 341 bin tl oluyor. bu durumda station'ın satması nasıl beklenebilir?

    özet olarak türkiye'de station wagon'ların tercih edilmiyor olması insanların station sevmemesinden değil; düşük fiyatlı, düşük donanımlı, düşük motor hacimli station wagon olmamasından kaynaklanmaktadır. zaten pek çok kişinin "abi station sevilmiyor türkiye'de aslında çok güzel keşke daha çok satılsa" demesinden de anlayabilirsiniz bunu. bu kadar kişi station seviyorsa station nasıl sevilmiyor oluyor türkiye'de. ayrıca yakın geçmişte nispeten çok satmış station wagon örneği de vermek isterim. renault clio 4'ün station wagon'u. yani clio sport tourer. satış adetlerini bilemiyorum ama gayet etrafta gördüğümüz bir araç, ki tasarımı da o kadar iyi değildir. ama üretildiği dönem, hem alım gücü bu kadar düşük değildi hem de gerçekten uygun fiyata hatchback'ten büyük bagaj hacmi sunuyordu ve tercih edilebildi. son olarak da günümüzde çok satmakta olan suv'lere dikkati çekmek isterim. türk insanı ön yargılı, yeniliğe kapalı, kullanışlı otomobile karşı insanlar olsaydı suv ve crossover'ları bu şekilde benimseyebilir miydi? teşekkürler.

    sevdiğim ve saygı duyduğum bir station wagon'un fotoğrafını bırakıp entryi sonlandırmak isterim.
  • türkiye'de ekonomi iyi de olsa çok fazla station wagon satılmayabilir. nedeni biraz aşağıda. bana göre sw araçlar sedan modellerinden çok daha hoş görünüyor.

    neyse, yukarıdaki yazar kartal ve toros'tan bahsetmiş. ford escort da vardı ama çeşitli sebeplerden ötürü diğerleri kadar tercih edilen olmadı. kartal ve toros'un üretiminin bittiği yerde fiat, peugeot, citroen, renault markalar ticari sınıfında araçlar üretmeye başladı. aracını iş için kullanmak da isteyen insanlar ticariye yönelmeye başladı.

    avrupa'da genelde sw araçlar aile otomobili olarak kullanıyor. bagajı geniş, aile rahat sığıyor, kış veya yaz turizmi için oldukça kullanışlı. türkiye'de aile otomobili olan araç ticari araca ihtiyacın yoksa genelde sedan oluyor. ayrıca bizim ülkede insanların sw gerektiren yoğun kültürü veya hobisi yok.

    ayrıca ticari ve sw'un üretim maliyetleri çok farklı. ticarilerin arka bölümü sw kadar yoğun işçilik ve maliyet gerektirmiyor. geniş hacim isteyenler fiyat farkından ötürü ticariye yöneliyor.

    ben de en sevdiğim sw'u bırakıyorum.
  • tamamen olmasada büyük oranda görselliğin etkili olduğunu , ek olarak birazda gösteriş merakından kaynaklı , ülkemizde aile otomobili olarak stationvagon yerine suv'un tercih edildiğini düşünüyorum.
  • geyik değil çünkü gerçekten sevilmiyor; sevilmeyecektir de, dediğim önerme.

    1. o eski yıllarda çok imkan yoktu. ne verilirse o yutuluyordu. kartal dayadılar tuttu, toros dayadılar tuttu.

    2. şu an çok fazla markanın çok fazla modeli var. sw'nin yüzüne kimse bakmaz.

    3. o yıllarda suv modeller bu kadar yaygın değildi. şu an suv araçlar station wagon modelleri tokatlar. bagaj hacmi, performans vs. her isteği karşılıyor.
  • station wagon almayı bir ara düşünüp sonra vazgeçmiş bir insan olarak kendi gerekçemi bırakayım. normalde sw aracın olayı bagaj hacminin büyüklüğüdür. kartalda torosto olan sw’ler sedanlarına göre çok büyük bagaj hacmine sahip ve daha da uzun arabalardı. bugün ise sw olarak satılan arabalar çok daha kompakt, hatta sedanından daha kısa sw arabalar da gördüm. bu da bagaj hacminin aslında hala küçük olmasına yolaçıyor. yani düşünürseniz bir sedanın arkasını uzatıp kapatmakla sw olmaz. çünkü kağıt üzerinde bagaj hacmi 400 litreden 600 litreye çıkabilir, ama arka pencereyi kapatacak yüksekliğe kadar yük yükleyebilir misiniz, hayır. o zaman gerçekte pek bir büyüme yok, estetik açıdansa oldukça daha kötü bir araba ortaya çıkıyor. peki neden sw alayım o zaman?
  • şehirler eski yollar dar park yeri sorunu var. kocaman arabayi nereye sigdiracaksin birader?
  • sw, belli oranda köpek dostlarının arabası
  • audi rs-6 alamayan fakir beyanatı
  • köylünün bi tık üstü, şehirlinin bi tık altı sever station wagonu.
    abi icabında bagaja çamaşır makinesi bile sığar diyenlerin tercihidir. evet, icabında..
  • sw en cok kuzey avrupa'da sevilen bir kasa turuydu. fakat orada da yerini yavas yavas suv kasalara birakiyor.
hesabın var mı? giriş yap