• türkiye’nin suriye’ye benzer olaylar yaşaması durumunda, savaşacak durumdakilerin, suriyeli’ler gibi vatanı satıp kaçacacağını düşünen yazar beyanı.

    terkedip kaçmak o kadar kolay değil. bu vatanı sokakta bulmadık.
  • “şu an” yerine “şuan” yazıldığı sürece olan ihtimal.
    ne zaman ki milli bilince sahip nesiller gelir; dillerine ve kültürlerine sahip çıkmaya başlar; o zaman böyle bir ihtimal yok derim.
  • suriye'deki olayları derin analiz ederseniz , türkiye'de yaşanılacak olayları kestirebilirsiniz.
    şu an yurt-dışında kamuoyu oluşturuluyor akp iktidar-para hırsı chp ise ülke menfaati adı altında milliyetçilikle buna hizmet ediyor olası bir karışıklıkta ülkeyi ilk milliyetçilerin terk edeceği konusunda şüpheniz olmasın.
  • türkiye'de bir iç savşa çıksa,en ufak bir şeyde ülkeden kaçmayı düşünenlerle olur. onlarda ülkeden kaçınca iç savaş biter. dolayısı ile türkiyede iç savaş olmaz.
  • ben yugoslavya gibi olur diye düşünüyorum.
  • buna inananların bu topraklara ait olmadığı gerçeğidir.
  • türkiye'de çıkacak bir savaş dünyada büyük bir bunalımı tetikler.

    her ne kadar sıkıntılı da olsa, taşak geçilecek bir ülke değildir türkiye. aynı coğrafyaya yerleşik bin yılı aşkın süredir hüküm sürmüş bir geleneği suriye gibi ülkelerle bir tutmak akıl işi değildir, ortalık birbirine girer. ekonomik hacmi dünyada 17. sıradadır.

    bunlar hükümetten bağımsız gerçeklerdir, 80 milyonu aşkın nüfusa sahip, batı doğu kültür sınırında duran kültür çorbası bir ülkedeki karışıklık dünyanın eksenini oynatır. sonu suriye gibi asla olmayacaktır. toplum ne kadar dejenere olsa da, devlet ve egemenlik konusunda refleksleri bakidir.
  • '-iye' diye bitiyor hakkaten.
    verdim artını kardeşim.
  • umarım olmaz ama olursa bunda yıllarca toplumu bölerek yüzde elliye oynayanların, benim sünni vatandaşım diyenlerin, ocak adı altındaki kurumlarda kendi milislerini besleyenlerin, mafya babalarına ordu kurdurup savaşa gönderenlerin, ortadoğudaki savaşı kendi sınırları içerisine çekip orada pazarlık masasına oyurmak için kendi şehirlerini yıkanların, devlet içi güç dengelerini önce ne idüğü belirsiz pislik bir cemaat lehine sonra da pişmanlık yaşayıp ülkeyi kan gölüne çevirmekten başka birşey bilmeyen 90ların katilleri lehine çevirenlerin, milletvekili dokunulmazlıklarını (anayasaya aykırı bile olsa evet diyeceğim diyenler de dahil) kaldırıp siyaseti ringin dışına atanların, her köşeye imam hatip açanların, sakallı katilleri besleyip palazlandıranların, komşusu açken tok yatmayı vatanseverlik, dindarlık, partizanlık sayanların payı oldukça fazla olacaktır...
  • sınırlarımız kanla değil, suriye gibi cetvelle çizilseydi olabilirdi...
hesabın var mı? giriş yap