• 7 haziran 2015 seçimlerinden sonra onlarca patlama,yüzlerce ölüm gördük. insanın doğası gereği önce can kaygısı duymadan bu ülkede yaşayalım ki diğer köklü sorunlara köklü çözümler bulalım.
    10 ekim 2015 gar katliamının yıl dönümünde barış ve huzur bu ülkeye ne zaman gelecek sorusu daha bir anlamlı hale geliyor. şimdi barış iddiasında olan aktörlerin son iki gündür yaşadığımız olaylar sonrası konumlarına bakalım.

    -hdp: şemdinlide 10 asker 8 sivilin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili yapılan açıklamada pkk lafı geçmiyor! evet yanlış okumadınız;
    her barış çağrısına, çabasına ve girişimine karşı savaş politikalarını yükselterek, gerginlik ve kutuplaşmayı arttırarak cevap veren siyasi iktidar ortaya çıkan bu acı tablonun en doğrudan sorumlusudur.

    partimiz, nereden ve kimden ne gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır ve bu ilkesel duruşundan asla taviz vermemektedir.
    pkk ya dolaylı olarak laf sokuyormuş gibi yapıyor.kıvıra kıvıra barış gelmez. biraz mert,dürüst ve adil duruş gerek.

    http://www.hdp.org.tr/…-vazgecmeye-cagiriyoruz/9061

    -merkez medya: http://www.milliyet.com.tr/…-olu-ve-gundem-2323633/

    şu haber gündem olmadı! ordaki adamın acısına ortak olmayıp da terör örgütünün vicdanına teslim etmeye devam mı edeceksiniz? çözüm sürecinde ''güzel şeyler oluyor'' yazan yandaş medya bu olayları neden yazamıyor?

    -sayın devlet bahçeli gibi devletin bütünlüğü ve dirliği için uğraşan bir devlet adamıysa şu ve şunun gibi nice olaylara neden hiç ses etmez?

    -hakeza kılıçdaroğlu. chp için kaypak ve herkese şirin görünmek barıştan huzurdan daha mı önemlidir?

    bu ülkenin insanları barış ve huzur istiyor. mecliste bunlar var. o halde soru şu: türkiye'ye barış ne zaman gelecek?
  • pkk, türkiye'nin gözüne sürekli yumruk atıyor. sonra 'türkiye'nin gözünün morluğu ne zaman geçecek' diyor. önce o elini bi indir. ayrıca ortada karşılıklı bir kavga yok ki neyin barışı gelecek? sen bomba yüklü araçlar ile olması gerektiği için olduğu yerde duran karakollara, ailelerinin yaşadığı lojmanlara saldırıyorsun. sonra yine sen haklı oluyor ve barış kelimesini ağzına alabiliyorsun. tamam dünya denen şu yer, saçma sapan bi yer ama tüm saçmalıkların nirvana noktası neden türkiye'de olur ki.
  • ne pkk nede fetönun bitmesi ile alakalı bu durun

    dingiltere ve amerikanın gerilemesi ile bu durum açığa çıkar kanımca

    bunların gerilemesi son olarak ülkemizdeki sanki bir ingiliz politikasının dile gelmiş vücut bulmuş yobazlarını ve ingiliz-kürt aşiretlerini da bitirir buna ek olarak ermeniler de istediği gibi top koşturamaz ve propaganda yapamaz

    hiç bir problemimiz kalmaz

    muhtemelen böyle olursa da işte o zaman yönetim anlayışı demokrasi, cumhuriyet olan türkiye eski gücüne döner
  • hdp, pkk ile samimiyetini sürdürmekten, kürtler, temsilcilerinin pkk olduğunu düşünmekten, hükümet; hdp'nin üzerine gelmekten, pkk var diye kürt şehirlerini bombalamaktan, kürtlerin özlük haklarını görmezden gelmekten vazgeçtiği zaman.
    tanım: bir soru.
  • bir şekilde bir kısır döngü oluştu, başlatan veya nedeni önemli değil artık.sürekli bir ölüm haberi geliyor, asker operasyon yaptı diye patlayan bombalar, bomba patladığı için yapılan operasyonlar.

    bizde olup biteni izliyoruz bir kenarda, bir bombaya veya operasyona denk gelmedikçe.

    sürekli karşıdan veya başkasından beklediğimizden dolayıdır aslında.

    kimse sen istiyorsun diye barışı ve refahı sağlamaz, sen, ben veya gerçekten isteyenlerin hareket etmediği sürece barışın esamesi okunmaz.
  • "ortadoğu kadınlar tarafından yönetiliyor olsaydı, barış daha kolay gerçekleşebilirdi."
    (bkz: roger ebert)
  • bu savaşı ne zaman kazanacağız sorusunun yanıtının cevabının sorusunun akıllı bıdık bi halidir.
  • hala gerilla diyo amın evladı
  • bu ülkeyi seven türk milliyetçisi biri yönettiği zaman.
hesabın var mı? giriş yap