• başbakan recep tayyip erdoğan'ın, "demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum" diyen paul aster'a verdiği cevap cümlesi.
  • bir recep tayyip erdogan aciklamsi. tabii ki senelerdir demokrasi yok diye turkiyeye gelmeyen paul auster ak parti doneminde turkiye ziyareti yapmaya karar verseydi buyuk senliklerle kutlayacakti kendisi. (bkz: bono kahkahayi basti)
  • "daha da paul auster okumam" diye devam etmesi muhtemel açıklama. ama zaten hiç okumuş mudur ki?
  • prompterini evde unutmuş rte beyanatı volume yana çevrilmiş 8
  • bu adamın işi kesinlikle bildiğini gösteren cümle. şimdi aklıselim ve rasyonel argümanlar geliştirse zaten başlık bile olmaz tepkisi. ama şoven mahalle kabadayısı ağzını açınca yetmiş milyonu olmasa da elli milyonu kucaklıyor.
    paul auster zaten kendisini, türkiye'de en bilinen yabancı bestseller yazarlardan biri olsa da, gene de çok abartmış. kim tanıyor onu, istatistiklere vursak kimse tanımaz bile diyebiliriz. ülkene gelmem diyor alakasız bir zat, sokaktaki adamın ilk tepkisi zaten aynen rte tepkisi +bilimum küfür olur.
    vatandaş da en tepedeki adamın kendi içinden geçeni dillendirdiğini görünce dört köşe oluyor. az bile demiş diye içinden geçiriyor.
  • sadece başlığı okuyarak kime ait olduğunu anlayabileceğiniz açıklama. hiç şaşırtmaz, net.
  • behzat ç.'nin "duydun mu la sesi, tıınnn" repliğini anımsatan beyanat. diplomatik açıdan, söylemde biraz nüans farkı var işte.
  • yurtdışında türkiye'yi, bizim ülke basınımızın manipüle ettiği gibi "vay türkler. acayip oldular. demokrasileri coştu.", "örnek ülke türkiye!", "türkiye çok büyüdü", "ekonomik krizin olmadığı tek ülke", "ekonomisi en sağlam ülkelerden biri türkiye", "ortadoğunun en büyük gücü" vs. vs... gibi cümlelerle kimse konuşmuyor. kimsenin türkiye'yi çok fazla skine taktığı yok. ama türkiye içindeki basına göre yukarıda yazılanların hepsi doğru ve gerçek. halk da öyle zannediyor zaten.

    ama böyle bir kontr laf ortaya çıkınca tayyip manivelayı kaybediyor, denge yok oluyor. gene her zamanki kabadayılığı ile saçmasapan laflar ediyor. kabul, halkın ne kadar umurunda paul auster'in ne dediği? tayyip bile hayatında 2 satır paul auster okumuş değildir. hoş, kimse tanımak zorunda da değil elbette. hatta paul auster'in kimliği türkiye için hiç bir önem arz etmeyebilir, etmesin de zaten. asıl üzerinde durulması gereken konu, türkiye'nin gerçek halini dışarıdan biri tespit ettiğinde, ona karşı verilen tepkiler olmalıdır.
  • bir an rhcp bu sene gelmeyecek mi acaba diye korkup baktığım entry.
    gelmezlerse rte den bu konuda da bir atar bekliyoruz
hesabın var mı? giriş yap