• aynı şekilde, fatura kesmeyen ve dolayısıyla vergi ödemeyen, sürekli zarar ile seneyi kapatıp, asgari ücretli çalıştırıyor gösterip elden maaş veren, borçlarını ödemeyen veya geç ödeyen esnafın ticari kafası olması gibidir.
  • 11 eylülde ikiz kulelerden kurtulan türkler hikayelerinde rastlanan durum. efendim millet sırayla inerken, soldan koşarak kurtulmuş zeki türkler. bütün amerikalılar senin gibi "zeki" olsa ne olacaktı, kaos çıkıp herkes ölecekti. nitekim burada hepimiz birbirimizden zeki olduğumuz için kendi bokumuzda boğuluyoruz.
  • pratik zeka ürünüdür.
  • sürekli "batının bilimini alıp ahlaksızlığını almayalım" diyenlerin, bilimi almayıp ahlaksızlığı alması sonucu ortaya çıkan kendini haklı çıkarma çabasıdır. türklerle sınırlı olmayıp, sıraya kaynamak, bahşiş vermemek, fiyat kırmak vb. mini çakallıkların kısa vadede bireye ufak bir kar ama uzun vadede topluma devasa bir zarar verdiğini farkedememiş az gelişmiş toplumların genel sorunudur.
  • hasta adamın hasta sorunsalı. atatürk ilkeleri tedavi yöntemini bile reddetmiştir bu fikriyet karaktersizliği
  • türk halkını iyi özetleyen, son derece başarılı tespit.
  • birlikte yaşama kurallarına uymayanların ve başkalarının haklarını gasp edenlerin götünden kan alındığı memleketlerde uygarlık refleks halini alır. sorun şu ki; kim ceza kesecek? zihniyet o kadar bozuk ki, "lütfen kaldırımın sağından yürüyün" bile desen seni dövebilecek bir kitleyle karşı karşıyasın. kurallara uymadığında toplum seni öyle bir ayıplamalı ki en azından göz önünde saygısızlık yapmaya cesaret edememelisin.
    son zamanlarda yaşadığımız kaosun da müsebbibi olan ahlak bozukluğunu ifade eden harika tespit.
  • yanlış bir tespit örneği.
    evet türkler pratik zekalıdır. bölgeyi daha da daraltmak istersek, kayseri yöresini referans alabiliriz.
    tabii ki bu pratik zekayı herkes hayır işleri için kullanmayacağı için; "hayırlı olmayan" işler için de, ahlaksızlık için de, güzel şeyler yapmak için de bu zekayı kullanmak mümkün.
    ama örnekleri sınırlandırıp, pratik zeka eşittir ahlaksızlığın kısa yolu demek doğru bir yorum olmaz.
  • ohh be abi yalnız değilmişim dedirten tespit. zamanında cebimdeki parayı çalan yaşıtıma " hissettirmeden nasıl aldı helal olsun. cin gibi çocuk." demiş hocam bile vardır. aklını seveyim onun da hatırladım şimdi sinirlerim bozuldu.
  • dünyada farklı memleket yüzü görmemiş insan tespiti olabilir anca.

    allah aşkına şu ezikliği ve mahcubiyeti atın üzerinizden, "kesin bütün avrupa bizi ayıplıyacak" kompleksinden bir kurtulun ya.

    konu metroya bedava binme muhabbeti ise, o avrupa şehirlerinde bir çok kez kendimi ücretle metroya binen tek kişi hissettiğim oldu. bilmeden etmeden her türlü çakallık sadece bizde sanmayın, gidin görün öyle konuşun.
hesabın var mı? giriş yap