• türkiye'de yaşayan türkler de azerbaycan'da yaşayan türkler de (yaygın ve yanlış bilinen isimleriyle: azeriler) oğuz kavminin bir parçasıdırlar. türkiye türkleri asırlarca osmanlı devletinin içerisinde yaşamışken, azerbaycan türkleri, yüzyıllarca iran'a bağlı safevî devleti ve ardıllarında yaşamışlardır. 1800lerdeki türkmençayı anlaşmasıyla ikiye bölünen azerbaycan'ın kuzeyi çarlık'a sonrasında da sovyetlere geçmişken (arada 2 yıllık m. e. resulzade'nin kurduğu bağımsız azerbaycan cumhuriyeti vardır) güneyi iran'a bağlı kalmıştır. bugünkü azerbaycan cumhuriyetinde 10 milyona yakın azerbaycan türk'ü yaşarken, iran'da yaşayanların 35 milyon civarında olduğu -iran resmi rakamları paylaşmadığı için- varsayılıyor. yani hepimiz aynıyız, insan olmanın ötesinde türküz, oğuz'uz. yaşadığımız devletlerin farklı olması onları "azeri" diyerek öteleştirmemize sebep olmasın. ayrıca kendileri bu "azeri" lafından oldukça rahatsız olurlar, hoşlanmazlar.
    tanım: iki farklı milleti karşılaştırıyormuşçasına sorulan saçma sebepler silsilesi.
    edit: tanım.
  • azeriler ve türkler kardeştir, her toplumda birbirini sevmeyen bireyler olduğu gibi, azeri ve türkler arasında da olabilir. genelleştirilemez. dinimiz bir, dilimiz neredeyse bir, böyle bir ikinci ülke var mı? dostluk güzeldir, sizi seviyoruz azeri kardeşlerimiz kafayı takmayın bu gibi ufak şeylere.
  • olsaydi da baslik bi boka yarasaydi.
    yoktur canim kardesim oyle seyler bizde.
  • -sifon çekmekten aciz oluşları ve bunun da ötesinde "kardeşim sifonu çekmeyi unutmuşsun" dediğin zaman "ben unutmam senin yanlışın var." demesi yeterli bir sebeptir zannımca. ulan daha yeni çıktın senden sonra başkası girmedi ki.
    -ayrıca azerbaycan'a giden 10 türk'ün 9'unun dolandırılması
    -azeri kadınlarının çoğunun genelevlerde çalışması
    -hırsız oluşları
    -kendi devletlerini soyup bunu kendilerini överken anlatmaları
    -rüşvetçi oluşları
    -her yerde kendi azeri arkadaşlarını kayırmaları, hiçbir şekilde profesyonel olmayışları
    -ismet inönü'ye yavşak demeleri
    -atatürk için "kaç milyon kişi öldürdü o da diktatördü" demeleri
    -kendilerini diğer türk milletlerinden daha büyük görmeleri
    -kurulan son 2 azerbaycan devletinin birinin bizim tarafından kurulduğu diğerinin de gorbaçoc'un acıyıp topraklarını vermesi ile kurulduğu gerçeğini duymaları

    onların bizden nefret etme sebepleri
  • kardeş olan milletler ırklar arasında yeni bir ayrımcılığa yol açmaya çalışan beyin yoksunu bir davranış bu..yapmayın yeterince var aramızda fitne kardeşlerimizle
  • nefret etmiyorum. tabi şimdilik.
  • olmayan nefret. kıçınızdan element uydurmayın.
  • varolmayan bir nefrettir.
  • yok ki öyle bir şey
  • azeriler bize “gardaşım “ diyor ama gel gör ki ihracatta uyguladığı vergi hiç gardaşça değil gardaşşşş.
hesabın var mı? giriş yap