• benim garip ama bi o kadar da duyarsız, duyarsız ama bir o kadar da çiflik, çiflik ama bir o kadar da saf ülkemde olandır.
    talan, yalan, dolan, hırsızlık, vurgun, sahte belgelerin heryerde olduğu ama olanın yine de halka olduğu ülkem... zavallı ülkem.
  • bazen ne dersek gg olur. ıcinde oldugun durumu tasvir edemezsin. ne desen eksik kalir.
    kokuşmuşlugu çurumuşluğu ifade etmek icin kullanilir.
    koku o kadar agirdir ki herkes o leş kokunun icinde olup da duruma bi turlu ayamaz.
    ıste o ortamda tuz kokmustur
  • 17 25 aralık yolsuzluk tapeleri, sonrası fetönün ve muhtemelen fetö ile ortak bir takım çevrelerin darbe girişimi, daha sonrasında, fırsat gibi kullanılıp siyasi mühendislik yapılan ohal kararları, damat bakanın zihnisinir ekonomi maliye merkez bankası yönetim kararları, ekürisi nebatinin sirk gösterisi kıvamında ekonomi ve maliye yönetimi, eski ak parti destekçisi sedat peker isimli mafya liderinin balya balya açığa çıkardığı narkoterör kaçakçılık yolsuzluk fuhuş şebekeleri iddiaları, yangın-depremler-daha büyük depremlerde koskoca devletin tüm kurumları ve stkları ile beraber içinde bulunduğu acziyet... sonrası nerden baksanız 8-10 senedir defalarca tekrarladığım sözdür.

    peşinen genç arkadaşlarımı umutlandırmadan, ayaklarının üzerine basmaları için üzülerek söyleyeyim: bu durum olası bir iktidar değişiminde pek de düzelmeyecektir, zira siyasi sistem ve siyasal partiler ve örgüt yapıları şu felaketlere ve rezilliklere gebedir. hani başlarına uhrevi bir figürü veya marvel kahramanı bir karakteri de koysanız benzer durumlar çıkacaktır. burada çok klişe ama teorik olarak çözüm: bu bozuk düzen ve siyasi partilerin seçmenin bizzat talebi ve drive etmesi ile yola getirilmesi, kısır kavgalar veya günlük politik çatışmalardan sıyrılıp içten içe hakikaten kamu yararı esas alınarak restore edilmesi ve muasır medeniyetin üzeri veya muasır medeniyet seviyesi olmasa da * o seviyeye bir miktar yaklaşabilmesidir.

    38 yaşına giriyorum. şu yukarıdaki paragrafın sonunu ortalama yaşam ömrüne ulaşsam dahi ben muhtemelen göremem. olur da ekşisözlük ayakta kalırsa veya dijital bu kaydı 2060 sonrası birileri okuyabilirse bir ihtimal onlar görebilir diye düşünüyorum...
  • tam da bu günlerde bir şiiri akla düşüren - (bkz: su çürüdü)
  • turkiye'de iktidarin geldigi durum.
  • dedemin çok sevdiğim lafıdır. günümüzün iki kelimelik özetidir
hesabın var mı? giriş yap