• özellikle istanbul avrupa yakasında kampüslerine sık sık rastlanan (bkz: mektebim okulları) nın kurucusu.
  • ilginç bir hayat hikayesi olan (bkz: mektebim okulları) kurucusu. sirkeci de açtığı küçük bir tezgahla başlamış iş hayatına. şuan 30 yaşındaymış ve şuan 20 okula sahipmiş. helal olsun ne diyelim.
  • büyükçekmece belediye spor başkanı olmuştur.
  • kendisini bir kaç kere cnn de yayınlanan eğitim ve başarı programında gördüğüm (bkz: mektebim okulları) kurucusu.
  • zamanında şöyle bir şeye sebep olmuş kişiymiş.
  • böyle bir adam nasıl eğitimci olabiliri geçtim nasıl aramızda dolaşabilir!? nasıl!?

    tanım: türkiyeden siktirolup gitme sebepleri
  • sessiz sedasız bir şekilde silivrispor'a başkan olmuş olan, mektebim okulları kurucusu. sessiz sedasız diyorum çünkü iki hafta önce yapılan seçimle başkanlık koltuğuna oturmasına ve sağa sola "silivrispor başkanı" sıfatıyla koşturmasına rağmen hiçbir resmi sosyal medya hesabında bununla alakalı bir güncelleme yok.

    70 yıllık kulübü, göğsünü gere gere "ben bu kulübün başkanıyım" diyemeyenlere emanet etmişler görünen o ki...
  • 20 liraya broşür dağıtan bir öğretmene, dersaneler arası kavga nedeniyle arabayla çarpıp, ayağının kesilmesine neden olan kişi. eskiden ülkücü bağları daha yüksekmiş.
    olay yılı 2007.

    "tarih öğretmenliği mezunu olan ve kpss'nin ardından yüzbinlerce öğretmen adayı gibi bir umutla atanmasını bekleyen 27 yaşındaki deniz toprak, geçtiğimiz cumartesi günü harçlığını çıkarmak için bir dershanenin broşürlerini dağıtırken dershanecilerin rant savaşı ortasında kalarak sol bacağını kaybetti.

    dershane patronu diplomalı broşür dağıtıcısının bacağını kopardı

    8 eylül günü istanbul üniversitesi avcılar kampüsü önünde, kampüs açıköğretim dersanesi'nin broşürlerini dağıtanlara yine broşür dağıtımındaki ümit açıköğretim dershanesi'nin patronu ve adamları saldırdı. taraflar ögb'lerin müdahalesiyle ayrıldı.

    ümit dershanesi çalışanları yaya olarak uzaklaştı. kampüs dershanesi çalışanları savaş velioğlu, ali ihsan terzi ve günlük 20 ytl karşılığında broşür dağıtan deniz toprak da yol kenarında beklemeye başladı.

    bu sırada ümit dersanesi sahibi ümit kalko arabasıyla ters yola girerek aracı gençlerin üzerine sürdü. ümit kalko'nun otomobilini üzerlerine doğru sürdüğünü fark eden velioğlu ile terzi kendilerini yan tarafa atarken, deniz toprak duvarla otomobil arasında sıkışarak ağır yaralandı.

    çarptıktan sonra saldırdı

    biz sohbet ederken ümit kalko’nun abisi geldi. "bizim dershanenin afişlerinin üstüne afiş yapıştırıyorsunuz" dedi. sonra bize saldırdı, önce 2-3 kişilerdi, sonra 5 kişi oldular. dershanenin sahibi ümit kalko, bir arabayla ters yola girerek hızlı bir şekilde üzerimize geldi ve kampüsün önünde bekleyen deniz ablaya çarptı. çarpmanın etkisiyle arabanın hava yastıkları patladı, hatta kapılar açılmadı. ümit kalko, deniz ablaya yardım etmek yerine camdan çıkarak bize saldırdı. biz, deniz ablaya vurduğunu söyledikten sonra olayı fark etti. sonra deniz ablayı hastaneye götürdüler. biz hastaneye gittikten sonra avcılar ülkü ocakları reisi hastaneye geldi. belinde tabanca vardı ve bunu bize göstererek geziyordu. bize saldırdılar, güvenlik görevlileri araya girdi.
    ali ihsan terzi
    hastaneye kaldırılan ve belden aşağısındaki kemiklerin hemen hepsi kırılan toprak'ın sol bacağı kesildi.

    evrensel gazetesi ise yaşananların bunlarla sınırlı kalmadığını duyurdu. deniz toprak'ın bacağı hastanede 5 saat bekletilmesi yüzünden kesilirken, hastane önünde yakınlarına faşistler saldırdı. ümit kalko ve adamları komiserin odasında çay içerken toprak'ın yakınları nezarethaneye atıldı.

    önce eğitim, sonra sağlık skandalı

    önce avcılar hospital'a kaldırılan deniz toprak buradan vakıf gureba hastanesi'ne sevk edildi. toprak, vakıf gureba'da 5 saat müdahale edilmeden bekletildi.

    kan kaybeden toprak, yataklı boş bir odada saatlerce acı içerisinde kendisine müdahale edilmesini bekleyerek kıvrandı. ameliyata alınacağı sırada gerekli aletin eksik olduğusöylenirken, çapa tıp fakültesi’ne sevk edilmek istenmesi ise “yer yok” gerekçesiyle kabul edilmedi.

    sağ bacağının yüzde 41'i, sol bacağının yüzde 95'i kırık olan deniz toprak ancak ailesinin tepkisi üzerine alet getirilince ameliyata alındı.

    ameliyattan sonra doktorların toprak’ın ameliyata geç alınması, yaranın ağır olması ve çok kan kaybetmesi nedeniyle bacağının kesildiğini söyledikleri belirtildi.

    hastane önünde faşistler saldırdı

    avcılar ülkü ocakları başkanı toprak'ın kaldırıldığı hastanenin önüne gelerek yakınlarına ve birlikte broşür dağıttığı arkadaşlarına silah gösterdi.

    daha sonra ise ümit kalko'nun akraba ve adamlarıyla saldırdılar. saldırı hastane güvenliğinin müdahalesi ile son buldu.

    ezilmek istenenler gözaltına alındı

    ümit kalko ve adamları karakolda komiserin odasında çay içerken, ifadesi alınmak için karakola gelen savaş velioğlu ile ali ihsan terzi nezarethaneye atıldı.

    terzi ve velioğlu, nezarethanede tutulurken, yalan beyanla kalko’nun suçunu dershanesinde ücretli öğretmen olarak çalışan hacı hasan kılıç üstlendi.

    ancak deniz toprak’ın ameliyata alınmadan önce kalko’yu tespit etmesi üzerine yalan beyan ortaya çıktı. ilk ifadesinde suçunu inkar eden, ancak tespit edilmesi üzerine ikinci ifadesinde arabayı gençlerin üzerine sürdüğünü itiraf eden kalko, savcılık tarafından “kasten adam yaralamak” suçundan tutuklanması istemiyle küçükçekmece sorgu hakimliği’ne sevk edildi. sorgu hakimliği, kalko’nun tutuklu yargılanmasına karar verdi. kalko’nun suçunu üstlenen hacı hasan kılıç hakkında ise yalan beyanda bulunmaktan dava açıldı.

    "menfaat için masum insanlara bu nasıl yapılır"

    bacağı kesilen deniz toprak'ın yine emekli öğretmen olan babası aziz toprak ise hepimizi bir şeyleri sorgulamaya çağırdı:

    "kızım üniversite mezunuydu, kpss'den sonra öğretmenlik için atamasını bekliyordu. biraz harçlık kazanmak istiyordu. bir insan menfaat uğruna masum insanlara bunu nasıl yapar?"
  • ne silivri'lidir, ne de potansiyel efsane başkandır. sadece ve sadece akp projesidir, ama işe yaramamıştır. gitmesi uzun vadede silivri için çok daha yararlı olmuştur.

    vizyonu gencecik öğretmenleri ezerek öldürmeye çalışmayı içeren "başkan"lara ihtiyacı yok buranın.
  • 1983 ankara doğumlu olan ümit kalko, gazi üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü mezunu. 2006 yılında açıköğretim, serbest muhasebecilik, kpss gibi kurslarla ümit eğitim kurumları olarak girdiği eğitim sektöründeki faaliyetlerini, 2009 yılında silivri başta olmak üzere birçok şubesi ile sürdürdü. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yine silivri’de açtığı ilk mektebim kampüsü ile özel okul sektörüne adım atan kalko, türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından biri olan mektebim’in yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam etmekte.
hesabın var mı? giriş yap