• 2017 türkiyesi'nde gerçekleşmiştir. hatta aralarında yüksek lisans mezunları da varmış.

    "içişleri bakanlığı'nın istanbul'a alınacak 2 bin mahalle bekçisi için 9 bin 980 aday başvurdu. adaylardan 8'inin yüksek lisans, bin 170'inin lisans ve bin 157'sinin ön lisans yaptığı belirlendi. adaylar, ilçe kaymakamlıklarında sözlü sınavlara alınmaya başlandı."

    http://www.hurriyet.com.tr/…zunlari-da-var-40669173

    memleketin geldiği nokta bu. teşekkürler yök. teşekkürler inşaat-rant ekonomisi. ve elbette teşekkürler vizyoner uzun adam ve dahi ekibi.

    peşin edit: a haber, atv ve sabah haberi şu şekilde sunmuş "algı operasyonu yapmak isteyen feto, üniversite mezunlarını bekçi olmaya zorladı. sanki ülkemizde üniversite ve yüksek lisans mezunları iş bulamıyormuş da artık çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırmış gibi bir algı yaratmak isteyen yerli ve milli olmayan unsurlar hükümeti yıpratmak için şimdi de bu yola başvurdu" *
  • her ilde üniversite gerzekliğinin sonucu. böyle saçma bir politika yok! herkes niye üniversite mezunu olmak zorunda çözemiyorum. ülkede şu an her meslek grubundan asgari 5 yıllık stok var. e emeklilik yaşı oldu 60, bundan 15 yıl önceki gibi istihdamda bir sirkülasyon da yok. ne olacaktı ki başka?

    ben misal, filoloji mezunuyum. türkiye'de bir gram iş imkanı olmayan bir meslek. hayaller dışişleri bakanlığı, hayatlar dersane öğretmenliği genelde bizim bölümlerde. bizim gibi olan onlarca belki yüzlerce bölüm var. gereksiz kalifiye olduğunu sanan bir işsiz güruhu. abicim bu adam zaten ancak taban puan alabiliyorsa girmesin üniversiteye kardeşim. nedir bu üniversite mezunu olma sevdası anlamıyorum ki. sonra kimse iş beğenmiyor yahu! işçiliğe, ara elemanlığa (ki her işin/sektörün bel kemiğidir) herkes burun kıvırıyor. neden? "sonoçta üniveeerste mezunuyum yaneee. sadece telefonlara bakamam taaam maaaa?" peki ne mezunusun ablacım? ofis yönetimi ve sekreterya!!!! ama sekreterya yapamaz, çünkü üniversite mezunu. ceo olması lazım. seni üniversite kapısından sokanın amk.
    sinirlendim sabah sabah.
  • türkiyede şaşırtmayan fakat nşa skandal olması gereken olaylardan sadece birisi. ülkede eğitim sistemi ve planı bir kişinin sabah yataktan hangi taraftan kalktığına göre hazırlanıyor. ne bekliyoruz ki?
hesabın var mı? giriş yap