• klasik bir yeniden çevrim filmi. hemen baktım suser yeni. sıkıldık artık harbiden..

    (bkz: yüksek gpa ile iyi bir işe girme arasındaki ilişki)
    (bkz: gpa'e bakmamak lazım aslında)
  • akademisyen olmayacak kişiler için de önemlidir ancak çok çok önemli değildir. - ayıptır söylemesi - fakülteyi birincilikle bitirmiş ve çift anadal yapmış biri olarak söylüyorum bunu. tabi ki bir faydası var, en azından sevdiğiniz işte en iyisi olacağınızı gösteriyorsunuz. ancak şimdiki aklım olsa okula bu kadar önem vereceğime çalışma hayatına daha erken atılır, olabildiğince farklı sektörlerdeki şirketlerde staj yapmaya çalışırdım. keşke benim de kurumsal şirket tecrübesi olan bir tanıdığım olsaydı da bu akılları o zaman verseydi bana.
  • daha tecrübe etmedim fakat avrupa'daki master programları için de önemli bir faktör sanırım.
  • seçtiğiniz mesleğe göre değişir. iibf'de okuyorsunuz, amaç ales ya da kpss ise yüklenin gno'ya. yok özelde çalışacaksanız; hele ki sektör okuduğunuz bölümle alakalı değilse, son seneye başlamadan stajınızı yapıp işi öğrendiyseniz, e staj yaptığınız yer de sizi tuttuysa o-hoo son senenin tadını çıkarın. ayrıca özel sektörde kolay kolay kimse; ''hımm şu dersi aa ile geçmişsin, seni seniiii anlıyorsun bu işten, kaptın maaşı köftehor'' demez. özel sektör öyle değil geçler.

    2:00'ı zor bulup da şimdi güzel paralar kazanan bir sürü insan tanıyorum. neden? çünkü hafız gibi ders ezberlemek yerine hedef belirleyip kendilerini geliştirdiler. ayrıca, ortalama 4:00 diye kimse sizi mezun olur olmaz müdür yapmayacak. biraz gerçekçi olun. ortalama kasacağım diye o üniversiteyi bomboş bitirirseniz daha çok işsiz kalırsınız.
  • fen-edebiyat mezunuysanız ve formasyon almanız gerekiyorsa ortaya çıkar. cc olsun bizim olsun dediğiniz günler aklınıza gelir ama artık çok geçtir.
  • okumaya devam etmeyecekseniz okul bittikten sonra pek bir anlam ifade etmiyor. okurken burs falan işe yaramıştı. bırak not ortalamasını, mezun olalı 4 yıl olacak diplomayı bile almadım daha. şu tarihte mezun olmuştur diye bir kağıt vermişlerdi onunla başlamıştım işe. özel sektörde çalışacaksanız ve yüksek falan yapmayacaksanız not ortalamamı yükselticem diye heba etmeyin yıllarınızı, geçin yeter. öğrendiğiniz ve eğlendiğiniz yanınıza kar kalsın, kim takar not ortalamasını.
  • hiç bi halta yaramaz. bırak not ortalamasını 6 senesi yurt dışında olmak üzere 10 sendir çalışıyorum daha diplomanın fotokopisini isteyen olmadı lan. az kaldı çerçeveletip asacam iş yerine.
  • akademik kariyer yapmayacaksanız pek önemi yoktur. 7 yıldır çalışıyorum zilyon tane iş görüşmesine girmişimdir bi kişi de çıkıp üniversite not ortalaman kaçtı vs gibi bişey sormadı.

    kaldı ki not ortalamam da bomboktu. hatırlamıyorum bile. siz kendinizi geliştirmeye ve vakit kaybetmeden iş hayatına girip çevre edinip tecrübe kazanmaya bakın.

    gerisi hikaye...
  • elbette istisnaları vardır ama geçen sene mezun olmuş ve yüksek lisans yapacak biri olarak benim gözlemim de bu öenmin sıfıra yakın olduğu yönündedir.

    2.1/4.0 mezuniyet not ortalamam, ama galatasaray üniversitesi sağolsun ortalamaya bakılmıyor tezli yüksek lisans programları için. ales de 95 olunca girmede hiçbir sıkıntı yok. he ortalamaya bakan programlar vardır ama gs böyle yapıyorsa yemişim ortalamaya bakan sütçü imamı (bu üniversiteye de üzülüyorum bok atılacak üniversite deyince akla ilk onlar geliyor).

    iş sektöründe de işin yüzde 90'ı görüşmede. özgüven, hedefleri açıkça belirtme, şirketten beklentiler, şirketlere verecekleriniz. bu minvalde geçen bir konuşma kapağı atmanıza yeter. kapağı atınca da olay genelde bitiyor zira bokunu çıkartmazsanız pek kovulmazsınız. zaten kimse suits'deki mike gibi zrank diye bir pozisyona gelmiyor, zamanla illa ki sıçrarsınız.

    velhasıl-ı kelam, ortalama küçük bir detaydır.
  • kimsenin egitimini aldigi isi yapmadigi, yapsa da o ulkede yapilan isler sadece ms office bilgisiyle yapilabilecek isler seviyesini asmadigi icin, bazi ulkelerde onemli olmayan ayrintidir.

    misal olarak turkiye'de ogrenciler universite giris sinavi sonucunda universiteye yerlestirildikleri icin, ellerinde belirli bir universitenin diplomasinin olmasi bile bir seviye gostergesi olarak yorumlanabilir.
hesabın var mı? giriş yap