• kazanılmış hak olayı nasıl olacak. ben senin 2011 de çıkarttığın yasaya göre kariyerimi, geleceğimi planladım ve şimdi senin tekrar bir yasa çıkartıp bana tanıdığın hakkı geri alman ile tüm geleceğim altüst olacak. bir insana önce bir hak verip sonra vazgeçtim geri alıyorum demek dünyanın her demokratik hukuk devletinde imkansızdır. hele hele bu durumda olan öğrencileri terörist ilan etmek nasıl bir manyaklıktır?

    edit: zaman gazetesinde yer alan metne göre

    " halen üniversitede okuyan öğrenciler için mezuniyet için yeni getirilen azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacak"
  • aslında olması ya da olmaması tamamen üniversitelerin kendi kararı olması gereken uygulama. süpersonik üniversitesi 4 yıllık bölümü 5 yılda bitirmezsen atarım diyebilirken patates teknik üniversitesi ben 10 yılda atarım diyebilmelidir.
  • artık okuldan mezun olmam gerektiğini gösteren durum. (bkz: çanlar kimin için çalıyor)

    edit: netekim oldum da.
  • kazanılmış hak falan şöyle dursun kesinlikle olması gereken durumdur.

    edit : efes darth in mesajına binaen bir sebep silsilesi yazmış bulundum sağolsun. ekliyorum.
    mamvesaire -> efes darth: arkadaşım o değil isin içinde olduğum için söylüyorum. üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum. sorun şu: bu afla ve üzerine gelen atılmanın kalkmasıyla binlerce öğrenci döndü okula. ama bu öğrenciler atılma nasıl olsa yok diye bazı dönem harçlarını ödemeyerek kayıt olmuyorlar. bu yüzden hiçbir üniversite gelecek dönemde kendi sınıflarında ders alacak öğrenci sayısını hesaplayamıyor. hoca eksiği veya fazlası, derslik ve malzeme sorunları baş gösteriyor. malzemesi neyse de hocalar konusunda dönemlik ayarlamalar hiç bir şekilde yarar sağlamayacağı için uzun vadeli planlama yapmak ister okullar. sakarya üniversitesinin su anki öğrenci sayısı 90000e yakın okuyan 70000 vardır. 20000 kişi ya çok büyük yokluk veya kayıp yaşıyor ya da bu atılamama konusuna güvendiği için gelmiyor, erteliyor. üniversite bu 20000 kontenjanı açığa çıkaramıyor çünkü bu dönem yoksa öbur dönem gelebilir bu öğrenci. bu yüzden kontenjanlarda gizli bir şişkinlik yaratıyor yeni kayıtların önu kesiliyor. daha neler neler. döner sermaye zararlarına girmedim daha.

    kısısel engeller konusunda haklısin bazı hallerde oğrenciye ekstra zaman tanınabilir. ama bu bir kanun halinde önümüze geldigi zaman sıkıntı içinden çıkılmaz bir hal aliyor. mesele bu yani. keşke bu olay atılmanın kalkması yerine çok detaylı bir maruzatlar yönetmeliği olarak çıksa. o zaman çok daha iyi olur.
  • sevinsem mi üzülsem mi bilemediğim uygulama. kendim için seviniyorum. uğraşmaya gerek kalmadan üniversite beni atıverse ne iyi olur. altıncı yılım zaten, hiç gitmiyorum da. seneye atılırım o zaman, mis. ancak kesinlikle desteklemiyorum bu uygulamayı. bir rahat bırakın insanları, istedikleri şeyi istedikleri sürede bitirsinler. size ne?
  • hükümeti yalamak için nevri dönenlerin savunduğu olay. neymiş askerden kaçmak için ömür boyu öğrenci mi olunacakmış. ulan zaten 29 yaş sınırı var. ister bitir, ister bitirme en son 29 yaşına kadar direnebilirsin. onu geçtim bir yasal değişiklik ile eğitim hakkı salt erkek bireyler üstünden mi kurgulanır? biri de demiş ki okullarda kontenjan kalmıyor diye..ulan mal herif düzenlemeni yaparsın 7 sene içinde mezun olamayan derslere girmez salt sınav hakkı tanırsın. eğitim alanında gelişmiş ülkelerdeki uygulamaları örnek alırsın. daha 2,3 sene önce dünyanın çağdaş ülkelerinde olduğu gibi üniversiteden atılmayı kaldırdık diye böbürlenip şimdi bu değişikliği geri almandaki mantık nedir? bunu anlatırken bir de saçma sapan şekilde olayı teröre bağlama mantığı nedir? üniversiteden atılma kalktı dediğin için ekonomik durum yüzünden çalışan, sağlık sebepli okulunu uzatan, keyfi sebeplerle atıyorum yurt dışına gidip dünyayı gezen ve kariyer planlamasını getirdiğin bu hak yüzünden buna göre planlayan kişilere 2 sene sonra vazgeçtim hakkını geri alıyorum diyorsun. bunu savunmak için kalkıp militarist şovenlikle askere gitmemek için kaçıyorlar diye ötmek kadar embesilce bir davranış biçimi olamaz. ulan yaş sınırı niye var zaten mal herif! adam belki aynı anda birden fazla lisans eğitimi alıyor veya ne bileyim x fakülteyi bitirmiş ve çalışıyor ama aynı zamanda y fakülteyi de keyfi olarak bitirmek istiyor ve hakkını kullanıp bunu yaya yaya yapmak istiyor. hakkı bir kere vermişsin o insana ve şimdi geri alıyorsun. saçmalık burada. yani her boku geçtim saçma olan bir hakkın verilip sonra abuk subuk bahanelerle geri alınmasında.
  • patiska uyardı

    "halen üniversitede okuyan öğrenciler için mezuniyet için yeni getirilen azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacak"

    şeklinde bir ekleme ile kazanılmış hak konusuna açıklık getirilmiş sanırım. yani bir nevi devam eden öğrencilerde hak kaybı olmaması için süre resetlenmiş gibi görünüyor.

    http://www.zaman.com.tr/…-geri-geliyor_2224235.html
  • sol framede başlık zıplayınca yürekler hoplamasın hemen su serpelim, şu an üniversitede okuyanlar için sayaç sıfırdan başlıyor. 7 senede atılacaksanız mesela, bu sene 1. seneniz. 6 sene sonra görüşürüz.
    (bkz: #43547841)
  • çıkmışsa bile bundan sonra üniversiteye başlayanları kapsayacaktır. şimdiki öğrencilerin kazanılmış hakkı korunacaktır.
hesabın var mı? giriş yap