• - ne var ilyas?
    - (elindeki mektupları yüzüne fırlatır.)
    yaa. yaa niye yaptın bunu, niye yaptın haa? ne istedin benim sevgimden?
    ne istedin benim o kendi halinde sevgimden. öyle sessiz uzaktan bi sevdaydı işte. illa onunla alay mı edilmeliydi?
    benim o gariban duygularımla niye oynadın abi? ne istedin abi? ne istedin?
    çok eğlendin mi şevket abi söylsene ha. ha?. tüm mahalleye anlattın mı benim salaklıklarımı o gerizekalı aşkımı, nasıl rezil olduğumu anlattın mı?

    anlatmadıysan anlat! duymadılarsa duysunlar tamam mı! duysunlar istiyorum.
  • justin: feel my aura
    vada: ı don't think i am allowed to

    (bkz: my girl)
  • (bkz: pulp fiction)

    kafama kazındı artık
  • "aragorn : neyden korkarsınız hanımefendi?
    eowyn : kafesten. ta ki yaşlılıktan ve alışkanlıktan parmaklıklar ardını kabullenip, büyük işler başarma isteği hatırdan ve gönülden silininceye kadar parmaklıklar arkasında kalmaktan."
    (bkz: yüzüklerin efendisi)

    hiç gerçek olduğundan emin olduğun bir rüya gördün mü? ya bu rüyadan hiç uyanamasaydın o zaman gerçek dünya ile rüya arasındaki farkı nasıl ayırt ederdin? (morpheus)
    (bkz: matrix)

    “sana tanrı hakkında bir iki sır vereyim. tanrı seyretmeyi sever. o bir oyunbazdır. bir düşünsene, insana içgüdüler verir sana bu olağanüstü yetiyi verir, sonra ne yapar dersin? sırf kendi eğlencesi için, kendi özel kozmik komedi filmi için tam zıttı kurallar koyar. gelmiş geçmiş en büyük ahmak. bak, ama dokunma. dokun, ama tatma. tat, ama yutma. ve sen sekip dururken, o ne yapar? hasta, kahrolası kıçıyla güler! hasisin tekidir! sadisttir! görevi başında bulunmayan bir derebeyidir! buna tapmak mı? asla! ” (john milton)
    (bkz: şeytanın avukatı)

    "lanet bir keşi karı diye aldım" (tony montana)
    (bkz: yaralı yüz)

    “iyi insanlar kendilerini affedemedikleri için cehenneme gider.”
    (bkz: aşkın gücü)

    arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir. bu; hayatın ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir.
    (bkz: zindan adası)
  • "ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası aslında dünyanın en güzel yeri değildir." vizontele
  • "have you ever seen a human heart? it looks like a fist wrapped in blood." - closer
  • dar alanda kısa paslaşmalar;
    ''bizi çok derin kazıdılar be abi''
    damardır bu replik...
  • tatar ramazan filminden şahane replik...baktım da defterime not almışım bu repliği;
    ''koridorları sevdim. ceza istediği kadar uzun olsun, yeter ki koridorlar kısa olmasın. insan bir kere yürümeye durdu muydu, herşeyi unutur.''
  • 'bir ilişkiyi bir anda unutamadığım için kendimi hep garip hissetmişimdir. insanların bir kaçamakları ya da tam bir ilişkileri oluyor, ayrılıyorlar ve unutuyorlar. mısır gevreğinin markasını değiştirmişler gibi davranıyorlar. birlikte olduğum hiç kimseyi unutamam gibi hissediyorum. çünkü her insanın kendine has özellikleri vardır. kimseyi kimsenin yerine koyamazsın. kaybedilen kaybedilmiştir. her ilişki bittiğinde bana zarar verir. hiç tam olarak toparlanamam. bu yüzden bir ilişkiye girerken çok dikkat ediyorum. çünkü beni çok incitiyor. hatta sevişme bile.. ki bunu yapamam.. çünkü o insanın en olağan şeylerini özlerim. belki deliyim ama küçük bir kızken annem okula hep geç kaldığımı söylerdi. bir gün nedenini öğrenmek için beni takip etmiş. kestanelerin ağaçlardan düşüşünü, kaldırımda yuvarlanmalarını, bir karıncanın yolu geçmesini, bir yaprağın ağaçtaki gölgesini izlermişim. böyle küçük şeyler.. bence insanlar da aynı. onlarda kendilerine has küçük ayrıntıları görüyorum. bu beni etkiliyor. bunu özlüyorum ve hep özleyeceğim. kimsenin yerine başkasını koyamazsın. çünkü herkes güzel ve özel ayrıntılardan oluşur. mesela sakalında kızıllıklar olduğunu hatırlıyorum ve güneşte parıldıyordu. gitmeden önceki sabah onu hatırladım ve özledim.'

    (bkz: before sunset)
  • "sonun başlangıcının son başlangıcı sonunda başlamıştı..."

    the grand budapest hotel
hesabın var mı? giriş yap