• home office çalışma gibi. aslında unemployed ama karşılıklı çıkar ilişkisi var demektir.
  • uzaktan egitim gelismis ve zengin ulkelerin uyguladigi cagdas bir egitim sistemidir. uzaktan egitim konusunda en onemli kurumlar amerika birlesik devletleri'nde bulunmaktadir. amerika birlesik devletleri'ndeki en onemli universitelerde uygulanan web uzerinden egitim de cok gelismistir.
  • beleş üniversite bitirmenin bir diğer yoludur.
  • beleş üniversite bitirmenin diğer yolu falan değildir.
    beleş üniversite bitirmek isteyenler hiç çekinmeden türkiye standartlarına göre bile diplerde olan üniversitelere gitsin. zira duyduğum kadarıyla sakarya üniversitesi kan alıyomuş (yani verilen eğitim son derece ağırmış).
    vize sınavları internetten yapıldığı için kopya çekebilirsiniz. ama bu google'da arayarak olamaz çünkü süre limiti var, ctrl + c ve sağ tuş çalışmadığı gibi yaptığınız her şey kayıt (log) altına alınıyor. ya şifrenizi birine vereceksiniz, sizin için halledecek ya da yanınızda oturacak, beraber çözeceksiniz.
    yata yata mezun olabileceğinizi sakın düşünmeyin.
    verilen ödevleri yapmak zorundasınız. yine aynı şekilde canlı derslere katılmak, ders notlarını ya da videolarını izlemek zorundasınız.
    vize notunuz şu şekilde hesaplanır: vize sınavından aldığınız not %60, ödevler ve derslere katılma %40.
    final sınavında okula gitmeniz gerekiyor. çalışmadıysanız boşa yol, otel parası verip gitmeyin. yata yata bitireceğini düşünüp de bütünlemeye kalan çok insan gördüm.
    örgün ve uzaktan eğitim arasındaki tek fark kampüse gitmek.

    yanlış bilinenleri düzelttikten sonra gelelim eğitime.
    bence örgün eğitimden çok daha faydalı. sınıf ortamını bilirsiniz, hep bir gürültü, fısıldaşmalar, dersi kaynatma çabaları, ders dışında arkadaş çevresi (hadi olm kalk gezelim gibi) vs. bu sistemde tek başınasınız. eğer derse katılmış gibi göstermek için sistemi açık bırakıp gitmiyorsanız* mutlaka anlatılanı öğrenirsiniz. çünkü pür dikkat dinliyorsunuz, dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey yok.

    *: bazı uyanıklar yapıyor bunu. derse katılmazsa puan düşeceğini bildiğinden açıyor ve tv izlemeye gidiyor, oyun oynuyor, uyuyor. ama tek akıllı siz değilsiniz, hoca bir soru sorar, söz hakkı istemeye basın bakalım der, sizden herhangi bir hareket gelmezse adınızı not alır.
  • uzaktan aşk gibidir
  • lisanslar için bilemem ama önlisanslar için bitirilmesi çok kolay eğitimdir. kendi bölümüm için söylemek gerekirse, mesela iki yıl boyunca ders kayıtlarını sadece bir kaç defa izledim. zaten izleme yada online derse girme gibi bir zorunluluk yoktu. vize ve finaller geçmiş yılların hemen hemen aynısıydı. bu yüzden ders çalışmak için kendimi hiç kasmadım. bütünlemelerde hocalar yaz tatili moduna girmişler ve bir çok şeye göz yumar duruma gelmişler. hatta cevap şıklarını tek tek söyleyen hocalara şahit oldum. şu an mezun durumundayım ve staj bittikten sonra cillop gibi önlisans diplomamı elime alacağım. artık lisans tamamlama için yeni uzem programları inceliyorum. şimdi bütün bunları toplayın ve benim gibi bir öğrencinin devlete millete ne faydası olur değerlendirin. eğitim sıfır, pratik sıfır, bilgi sıfır. belki bu şekilde yüksek lisansa kadar gideceğim ve haksız yere önemli mevkileri zaptedeceğim. böyle eğitim sistemi ileride başımızı çok ağrıtır. ya derhal çeki düzen verilmeli yada okullara dur denilmeli.
    edit: ayrıca diplomalarınızda uzaktan eğitim ibaresi yazmıyor. her hangi bir örgün mezunu ile aynı haklara sahipsiniz.
  • (bkz: bilgi e-mba)
  • süleyman demirel üniversitesi 2010 yılında ue bilgisayar programcılığı bölümüne sözelden bir sürü adam aldı. bu adamların çoğu 4 yılda bu programı zor bitirdi, dersler evlere şenlik, mesleki derslerin bazılarına eğitimini almadığı halde biraz bilgisi olan hocaların girdiği bir bölümdür.

    kuzenim bu bölümü bitirdi, adam 40 yaşında bilgisayar sektöründe çalışıyor, teknik servis konusunda saha deneyimi çok fazla, adam sözel lise mezunu ve bu okulu 3 senede tek tük derse girdi, ne doğru dürüst ödev yaptı kişisel becerisi ile inglizce donanım gibi dersleri leblebi gibi geçti, hatta algoritma matematik gibi dersler bile var bunları bile çan eğrisi sayesinde geçti.

    şu anda bu nadide okulumuz sadece sayısaldan 100 adet öğrenci alıyor, halen eğitim devlet okulu falan filan diyen varsa bu okulu ve kuzenimi örnek verdim, okul allaha emanet,

    son olarak nesne tabanlı programlama diye bir ders var daha doğrusu java bu dersin içeriği, adamlar java dersini vermeye devam ediyor ama nesne tabanlı programlama için hoca yokmuş dersi kaldırmışlar, en önemli ders olduğunu düşündüğüm daha öncede vermedikleri sunucu işletim sistemlerini derslere eklemişler, işte türkiyede bana göre en önemli bölümlerden birinde olan bitenlerden sadece bir hikaye, okul kampüsünü görseniz itü falan hikaye, sadece açık hava amfi tiyatro gibi bir gösteri yeri var türkiyede böyle bir mekan olduğunu sanmıyorum.

    boru değil bu okulda kapalı yüzme salonu ve üniversite yönetiminde olan bir hastane ve tıp fakültesi mevcut, örgün öğretim nasıl bilmiyorum ama yurt bölümüde akıllara zarar iyi anlamda diyorum, ama akademisyenler tartışılır, finalde şöyle bir şey demek istiyorum bu ue bölümünde bir hoca elinde "zikirmatik" denen dijital sayaçla ortalarda dolaşıyormuş, bunuda bizim eleman son gün fark etmiş, işte devlet üniversitelerinin son durumu.
  • çok samimiyetsiz bir eğitim. ne o öyle uzaktan, uzaktan. yaklaşınca mikrop bulaşacak sanki. bunu duyunca "uzağa oturun uzaklaşın yaklaşmayın" diyen kıl bir hoca geliyor aklıma hemen. hiç samimi değil. nasıl uygulanır, verimli olur mu? hiç sanmıyorum. hele ki dibinden eğitimi başaramamış şahane taşra üniversiteleri de yapmaya kalkıyor ya, o zaman uzaktan da kokusu geliyor.
hesabın var mı? giriş yap