• ister mühendislik olsun, ister başka bölümler olsun en mükemmel yöntem uzaktan eğitim yöntemidir.

    seksen yüz kişiyi amfiye tıkıp büyük çoğunluğun tahtayı görmediği, hocanın sesini tam duymadığı verimsiz bir ders ortamı yerine sese ve mükemmel bir görselliğe tam hakim olunan ekran başında ders dinlemek çok daha verimli olacaktır. bu yöntemle slayttan bas oku geç yapamaycak olan akademisyen mecburen kendisini çok iyi bir şekilde derse hazırlamak zorunda kalacaktır. ayrıca ders videosu kaydedilip tekrar izelenecek şekilde öğrencilerin ve hatta dileyen herkesin erişimine açık olmalıdır. varsın isteyen herkes defalarca tekrar dinlesin, öğrensin. bu yöntem ülkenin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır.

    özetle üniversitelerde ders anlatım kısmı uzaktan eğitim yoluyla; geri kalan proje, sınav, laboratuvar, vs kısmı yüz yüze eğitim yoluyla olmalıdır.
  • ders notları herkese açık olmalıdır. dileyen istediği eğitimi almalı ve sınava girerek belgeleyebilmelidir. lise dahil eğitim online olmasını düşüncesindeyim. öğretmenler belirli günlerde öğrencileri ile bir araya gelerek sorularını yanıtlayabilir, projelerini beraber yapabilir.

    böylelikle okul için yapılacak yatırımlar, yakıt ücreti, taşımacılık, bina masrafı türk eğitim sistemindeki yükü azaltılmış olacaktır.
  • evet ekran karşısında çayını kahveni içerek, hatta çatır çutur yemek yiyerek, konforlu evinde olmak güzeldir.
    tek sıkıntı kendine o sorumluluk duygusunu verebilmek.
  • uygulamalı dersler, projeler ve sınavlar hariç teorik dersler pandemi bitince de uzaktan eğitim yoluyla verilmeli.
hesabın var mı? giriş yap