• ışılay güler tarafından paylasilan konuda soyle tanimlaniyor;

    " uzay endüstrisi nedir?

    yaygın olarak “uydu endüstrisi” olarak adlandırılan “uzay endüstrisi”, uyduların ve alt sistemlerin imalatı, uydu antenleri, mobil terminal, vsat gibi zemin ekipmanları operasyonlarının ve servislerinin yürütülmesi için gerekli olan üretim ihtiyaçları ile uğraşan bir sektördür.

    uzay endüstrisi aynı zamanda araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile de ilgilenir.çevre denetimi, teletıp ve diğer alanlardaki çalışmaları ile milyonlarca insanın yaşamında geliştirici, derin bir etkiye sahiptir.

    uydu tv servisleri (dth / dbs), uydu radyosu ve uydu yayını, bugün uzay endüstrisinin tüketicilerine sunduğu en popüler hizmetlerden bazılarıdır.

    şuan da dünyanın 57 ülkesiyle en az bir uydusu çalışan uzay endüstrisi son 10 yılda önemli bir yükseliş yaşamıştır. 2014 yılında 203 milyar dolarlık şaşırtıcı bir gelir elde etmesi endüstrinin doruk noktasıdır.

    şuan ki birleşik milletlerdeki uzay endüstrisinin yıllık hâsılatı takriben 87,2 milyar dolardır. "

    (bkz: https://www.endustrimuhendisligim.com/…air-her-sey/)
  • amerikan manifestosu der ki, uzay yarışı rusları batırmak için yapılmış projeydi. öyle olmadığı yıllar sonra anlaşıldı. rusların batmaktan öte uzay endüstrisinin sahibi olduğunu görüyoruz. amerika, batılı devletlerin desteklediği nasa projesini ayakta tutmaya devam ediyor. arkadan atılım yapan çinliler işe sıfırdan başlamayı tercih etmiş durumda. rusların türklerden astronot yetiştirmesi ülkemizde sevinçle karşılandı. adamlar teknoloji ihraç etmeyi geçmiş, havacılık hizmeti ihraç ediyorlar. amerikalılar propaganda yaparak yapmadığı pek çok şeyi ruslar gerçekleştirmiştir. uzaya dair yetkin bir eser okursanız, farkına varırsınız.
    amerika, kamusal destekle yapılmış projelerde dahi finansman ve başarılı proje sıkıntısı yaşarken, rus devleti halkını sefil yaşatmayı göze alarak uzaydan geri kalmamıştır. gözle görünmese de uzaycılık manasında her ülke rusyaya boyun bükmektedir.
hesabın var mı? giriş yap