• spoiler içerecek. (o kadar kesin söylüyorum bak, ona göre okunsun)

    bu animede (mangasını okumadım) ne kadar aşk ön planda olsa da beni asıl zero ve ichiru'nun hikayesi çarptı. daha anne karnında başlayan bilinçsiz bir rekabet... alt edilmesi gereken diğer yan... diğer karakterlerin yaşadıkları değişimler bazen şaşırtsa da hiçbiri bu yasak ikizler kadar etkilemedi doğrusu. ayrıca zero karakteri bu eserin kurtarıcısı bence. onu çıkardığımız zaman geriye pek de dikkate değer ya da fark yaratan bir şey kalmıyor maalesef. kimler için neleri izlediğimiz düşünülürse zero hatırına da bu seri hayli hayli izlenir. genel olarak çok da kötü değil zaten. orta derece, romantizmi ve psikolojisi daha ağır basan gayet de akıcı bir anime işte. ek olarak erşan kuneri'lik kan emikleme sahneleri var.

    karizmatik ve aynı oranda çatlak yönetici kaien cross'un hayali güzeldi aslında. ama akacak kan damarda durmaz atasözünü bilmediğinden bir ütopya için didinip durdu. ne kadar barış yanlısı ya da tokat bağımlısı olsalar da vampirler ve insanlar bir arada olmuyor görüldüğü üzere. zaten her şeyin yuuki'ye hizmet içinmiş gibi bağlanmasını sevemedim. yuuki'yi de sevmedim onun da etkisi olabilir tabi. kaname senpai'ye karşı ekstra bir sevgim oluşmadı ama çok da kızmadım açıkçası. ya ne olacağıdı? adam kendi klanının atası, boru mu? tüm canlıları bozuk para gibi harcamadığına şükretmek gerek. zero ve kaien dışında diğer karakterlerden en çok, kızdığı anda tepiği basan eski usta yagari'yi sevdim.

    hem konunun hareket kazanması ve karakterlerin gelişimi hem de müzikler bakımından ikinci sezonu daha başarılı buldum.

    anime için bölüm bilgisini de ekleyeyim.
    vampire knight ve vampire knight guilty olarak isimlendirilen 13'er bölümden oluşan iki sezon. bölüm süreleri yaklaşık 25 dakika.
  • ikisi de birbirinden karizmatik, çekici erkek karakteri barındıran anime-manga serisi. kaname'nin asil, aristokrat tavırları, manipülatif yapısına karşı tam zıddı zero'nun yabani, dik başlı yapısı... kaname yüzüne kibar bir maske takar, zero'nunsa gerçekleri acımadan insanların yüzüne çarptığı tokat gibi lafları vardır. ikisi de diğerlerini kendi yollarıyla kendilerine yaklaştırmazlar.
    zero da kaname de gizemlidir. zero'nun hayatındaki çıkmazlar, ikilemler onu insanların arasına karışmaktan alıkoyar. çıkmazları serinin ilk sezonunda büyük yer bulmuştur. kaname'yse iyi biri olması ancak karanlık tarafa yatkınlığından ve hedefi uğruna kötülüğün yollarına başvurabilmesi açısından gizemlidir.
    trajik geçmişleri vardır.
    zero'nun çektiği acıları görüp de onu bağrına basmak istemeyen kız yoktur sanırım. kaname'yse sahiplenici tavırlarıyla insanda gölgesinde dinlenmek, kendini güvende hissetmek isteği oluşturuyor.
    genelde oylamalarda zero üstün çıkmakta. nedeniyse bence zero'nun daha güvenilir havasının olması. yer yer kaname'nin kötü olduğuna mangaka bizi inandırabilmekte.
  • mangasının son bölümü de ingilizceye çevrilerek bugün yayınlanmıştır. evet bir devir daha bitti. matsuri hinonun harika sanatını konuşturacağı yeni eserlerini bekliyoruz artık.

    --- spoiler ---

    şimdi bu finale ne desem bilemedim. olmuş desem... yok. olmamış desem de ayıp olacak. ama bir hayal kırıklığı var. belki de zero'ya doyamadığımdandır. evet lan, bu karaktere doyamayan tek ben miyim? yetmedi işte...

    --- spoiler ---
  • animesini yıllar önce izlemiştim, neden okumadım ki diyerek mangasını da yeni okudum. kesinlikle okunması gerekir, mangaya üşenen biri olarak söylüyorum animesinde hiçbir şey yokmuş.

    --- mangadan spoiler ---

    mangası bittiğinde her ne kadar güzel de olsa sonu hayal kırıklığıyla dolu olduğundan, uyuz olduğum yuuki'nin kanameyi daha doğru düzgün götüremeden kendini feda etmesi, tüm hayatını zero emosuyla geçirmesi... of... işin kötüsü kaname yuuki'siz insan olarak ne yapar çok merak ediyorum, devam etse güzel bir şey çıkabilirdi ama yine de... hayattan soğuttu, hatırladıkça fetus pozisyonuna geçip ağlayasım geliyor. belki de manga okumamalıyım, animelerle yetinmeliyim ben. bak yine kötü oldum brb.

    --- spoiler ---
  • mangada ki sonuyla ohaa dedirten kaname aşkıyla okuduğum ve izlediğim japon anime&mangası'dır.

    --- spoiler ---

    eğer seri mangadan devam ederse ahanda buraya yazıyorum arkadaşlar yüzde yüz olarak yuki ve zero'nun kızı dayısı kaname ile bir işler çevirecektir.. hayır yani yuki olmadıysa vardır bi matsuri abimizin bildiği...
    --- spoiler ---
  • dişi anime hayranlarına kuran kaname gibi bir karakter armağan etmiş animedir. şimdi bunun iki sezonunu da hatta mangasını da bitirdikten sonra insanın beklentileri öyle değişiyor ki bundan sonra anime olarak ne izleyebileceğimi hiç kestiremiyorum. yalnızlığı, tutkuyu, bağlılığı, olgunluğu aynı bedende öyle bir birleştirmişler ki, üzerine güzel çizimler de gelince etkilenmemek imkansız oluyor.

    (bkz: kuran kaname)
    (bkz: anime karakterine aşık olmak)
  • ilk çıktığı zaman animesini izlediğim o zamandan beri mangasına hiç bakmadığım, manganın bittiğini duyunca gidip mal gibi sadece son bölümünü okuduğum seri. siz siz olun böyle bir şey yapmayın. ilk izledim shoujo'dur. bende yeri çok ayrıdır. kaname'yi de zero'yu da birbirinden ayıramam çok severim. ama o nasıl bir son ya, nasıl bir son?

    edit:imla
  • animeyi ilk izlemeye başladığımda "hahah velet animesi izliyorum yine" dedim ve bir (bkz: accel world) faciası bekliyordum. ama bir facia ile karşılaşmadım. bunun dışında hala gözümde aşırı kaliteli olmayan bir yapım ama gel gör ki başına oturdum ve kalkamadım. inanılmaz ilgi çekici bir konusu var. yani yalan rüzgarı yanında halt yemiş. vampir olayına zaten hastayım üstüne bir de entirikasıydı ağır aşk üçgeniydi derken brezilya dizisi izler modda bir anime izlerken buldum kendimi.
    görüntüsü genel olarak iyi değildir. çizimler bulanık ve net değildir. türkçe çevirisi berbattır. ingilizce izlemediğime inanılmaz pişman oldum. shoujo olmasından dolayı öyle ısırmalı savaşlı falan değil duygusala bağlamış bir şekilde gider. karakterleri inanılmaz ilgi çekicidir. aşık olunası anime karakteri bulundurur. çok değişken bir akışı vardır. misal animenin başında gıcık olduğum zero ya şu an aşık olmuş durumdayım.

    --- spoiler ---

    anime başlarken biraz komedili başlar sonrasında drama vurur. başta zero ya inanılmaz gıcık olmuştum. yuki ile kaname nin arasına girdiğini düşünmüştüm. "defol zero*" dediğimi hatırlıyorum yav. anime ilerledikçe zero nun hayatı ile ilgili şeyleri öğrendikçe ve yuki nin ona olan tavırlarını gördükçe "defol kaname" demeye başladım hiç de pişman değilim. henüz ikinci sezonu izlemedim. belki yarına pişman olabilirim. kaname aslında sadece yuki ye iyi ve neden iyi tam çözebilmiş değilim. hani çocukluğundan beri aşıksa yuki ye bu nasıl bir mallıktır ki yıllarca beklersin, bekleyebilirsin. büyümesini beklemiş herif yav. zero yuki nin kanı ham yapıyor adam sinirden cam çerçeve indiriyor yuki ye "sen ne yapıyon" dediği yok. tuttu asili de çatur çutur ham yaptı. o yüzden gıcık oldum ona. umarım 2.sezonda zero yuki yi kapar diyeceğim ama spoileri yedim başka bir sitede. acıların çocuğuda olsan "aşık olunan anime karakteri" listesine eklendin zero*.
    --- spoiler ---
  • 2 gunde 2 sezonu bitirdigim anime.
    evet kadinlara yonelik ask falan yakisikli karakterler var. ve evet amacina ulasmis. kuran kaname'nin posterini astim odama, yalan yok.
  • 3. sezonun verilmemesiyle beni delirten seri. kaç yıl 3. sezonun çıkmasını bekledim bilmiyorum, hala da umutsuzca beklemekteyim...
    bu arada geber kaname.
hesabın var mı? giriş yap