• 1958 de kesfetmistir van allen amca bunlari
  • yer' in manyetik alanının güneş tarafından fırlatılan yüklü ve kozmik parçacıkları yakalaması ile meydana gelen ışınım kuşağı.
  • bunlar radyasyon rüzgarına karşı duran kalkan gibi dururlar, bilgisayarla renklendirilerek bakıldığında kuyrukluyıldız gibi görünür.

    bunların delindiği ve geçirgen olduğu yerler de vardır.

    kuzey kutbuna yakın yerde cereyan eden aurora dediğimiz yeşil,kızıl büyüleyici renk gösterisi, aslında van allen kuşaklarını geçip helezon şeklinde (manyetik kutuptan ötürü) yeryüzüne inerken atmosferle etkileşen yüklü parçacıklardır...
  • antimadde içerdiği pamela tarafından doğrulanmıştır.
  • amerikalı astrofizikci james alfred van allen tarafından 1958 yılında radyasyon yada başka bir değişle ışınım kuşakları diye isimlendirilmiş keşif. ilk amerikan uydusu explorer 1 bu keşfi bir geiger sayacı sayesinde yapılabilmiştir.

    (bkz: geiger sayacı)
  • güneş içindeki hidrojeni bitirdikten sonra genleşip bu kuşakları tamamen ortadan kaldırana kadar, berzah alemindeki ruhların tamamı bu kuşakların içinde yaşar/yaşamak zorundadır; veli, resul olsa bile o ruh.

    ilk filmin son sahnesinde ortaya çıkan sürpriz karakterlerdir:

    http://www.ucandaire.org/…sabri/van-allen-belts.jpg
  • ve gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. onlar ise bunun delillerinden yüz çeviriyorlar. (kur'an - 21: 32)

    dünyamız’ın üst tarafından korunması yalnızca atmosferin özellikleriyle sınırlı değildir. daha önce de gördüğümüz gibi yerküremizin içindeki madenlerin oluşturduğu manyetik alan dünyamız’ın etrafında “van allen kuşakları” diye adlandırılan koruma zırhını meydana getirmektedir. bu zırh bizi radyasyon bombardımanlarından korur. bu zırh olmasaydı dünya’daki hayat mümkün olmayacaktı. güneş dışındaki yıldızlardan gelen öldürücü kozmik ışınlar, dünya’nın etrafındaki bu koruyucu kalkanı geçememektedir. söz konusu plazma bulutları hiroşima’ya atılan atom bombasının 100 milyar katına ulaşan değerlere bile gelebilmektedir.

    güneş’ten de dünyamız’a ısı ve ışık dışında, radyasyon ve hızı çok yüksek seviyelerdeki proton ve elektronlardan oluşan rüzgarlar gelir, fakat güneş rüzgarları da dünya’nın 40 bin mil uzağında manyetik halkalar çizen van allen kuşaklarını geçemez. manyetik alanımızın koruması sayesinde biz, hayatımızı tehdit eden tüm bu oluşumlardan zarar görmeden yaşamaktayız. yerkürenin çekirdeğindeki oluşumlar sayesinde, gökyüzünde koruyucu bir tavan manyetik alan olarak oluşmaktadır. ayette söylenen, dünyamız’ın üstünün “korunmuş tavan” özelliğine sahip olması; dünyamız’ın dönüş hızı, güneş’e konumu, atmosfer tabakalarının şekli, yapısı, kalınlığı, dünyamız’ın çekirdeğinin yapısı, birleşimindeki maddelerin oranı ve daha birçok değişkenin en uygun oranda, en mükemmel şekilde bir araya gelmeleri sayesinde mümkün olmuştur.

    yaşamımız için mutlaka gerekli olan bu şartların bilinçli bir yaratıcı tarafından planlandığı çok açıktır. mantık ve vicdan, gökyüzünün bu koruyucu özelliklerinin tesadüfen oluştuğu iddiasını da, kuran’ın bir insanın aklı ve becerisi ile yazılabileceği iddiasını da reddetmektedir.

    http://www.mucizeler.com/…1/03/gokyuzu-korunmustur/
  • nasa, bunun gecilemeyecegini soyluyor ya da ben yanlis anladim.
    eger oyleyse nasil uzaya gidebildigimizi aciklayacak bir yazar kardesimizin ellerinden operim.
    gorsel

    "two donuts of seething radiation that surround earth, called the van allen radiation belts, have been found to contain a nearly impenetrable barrier that prevents the fastest, most energetic electrons from reaching earth."

    https://www.nasa.gov/…impenetrable-barrier-in-space

    edit: konu hakkinda van allen amcamizin sozleri:
    "... but, though mechanical and electronic equipment can operate within the high radiation areas, a living organism cannot survive this level of radiation damage. hence, all manned space flight attempts must steer clear of these two belts of radiation until adequate means of safeguarding the astronauts has been developed."

    dr. james van allen, space world, december 1961.

    http://www.braeunig.us/apollo/vabraddose.htm
  • yerin manyetik çekim gücü sonucu oluşan ve dünyayı çevreleyen koruyucu kalkanlardır..

    bu kalkanlar, dünyayı güneş rüzgarlarından koruyan diğer kalkanlar gibi küresel olmadığından*, üzerine düşen elektronların enerjilerini düşürerek/yönlerini değiştirerek kutuplara doğru sürükler..
    van allen kuşaklarından geçen ve kutuplara doğru hareket eden elektronlar da auroraları oluşturmaktadır..

    nature dergisinde yayınlanan araştırma için bu makaleyi okuyabilirsiniz..

    bu kuşakların doğal uydular ve yapay uydular ile ilişkisine bakıp çıkacaktım, yine konu dağıldı..
  • dünya'nın manyetosferi, temeli güneş patlamalarına dayanan 2 adet torus şekilli yüklü parçacıklar barındıran bölgelere sahiptir. biri 3000 km, diğeri 20.000 km yüksekte olan bu alanlara van allen kuşağı denir. kuşak denme sebebi ise, ekvatorda en yoğun halde görülmesidir.
hesabın var mı? giriş yap