• okulunun(coolidge) en popüler adamı olan van wilder' ın okuldaki son (7.) senesinde başından geçenleri anlatan film. herseyiyle mükemmel, yakisikli, cok zengin, iyi kalpli, herkez pesinde, asistanlar bile onun asistanı olabilmek icin kuyrukta beklemek zorunda kaliyorlar vs. tam bir hayal yani. bir kac sahnesi var ki gayet eglenceli izlerken bir anda kendinizi klozet basinda kusuyor bulabilirsiniz, midesi kaldırmayanların kacınması önerilir... yönetmen: walt becker, oyn: ryan reynolds, tara reid, tim matheson, kal penn...
    daha ayrıntılı bilgi için: http://www.imdb.com/
  • telaffuz edilirken sorun yaratan ve zaman zaman "wan vilder" sekline giren bir isim. national lampoons van wilder filminin bas karakteridir.
  • ryan reynolds ve tara reidin basrolleri paylastigi bir amerikan college filmi..belki sinemada para verinicek kadar guzel degil ama evde patlamis misirla izlenebilinicek bir film..
  • orta sekerli, zaman zaman sacma, bazen komik, bazen de igrenclesebilen bir genclik filmi. oyle ya da boyle, insana "arkadasim bir rahatla, soyle bir gerin, esne; okul her sey degil" temasini verebilen bir yapim. ya da ben oyle bunaldim ki bulundugum ortamdan, kacar yol icin elin rahatsiz hollywood yapimlarina yonelir oldum.
  • espri tarziyla american piea benzeyen, hintli aktorun performansiyla izlettiren, girgir geyik olsun diye cekilmis eglenceli film.
  • kim smithin 10 saniye gozuktugu , heyecandan beni sinema koltuguna yapi$tirdigi film .
  • animal house filminin modern versıyonu. fılmde van wilder'in babası rolündekı tim matheson, animal house'da da rol almıştır.
  • tara reid isimli cok cok guzel mavi gozlu sarisinin basrolunu ryan reynolds ile paylastigi son derece eglenceli sahnesi olan film. fazla derinlik aramaya gercekten gerek yok.
  • bunun van wilder 2 the rise of taj deyu bir devam filmi de vardır.
  • bir üçleme halini almıştır şimdilerde. 2009'da en son filmi olan van wilder freshman year'la izlenmeye başlanmalıdır. daha sonra 2002 yapımı (unrated) ve daha sonra da 2006 yapımı van wilder the rise of taj izlenerek üçleme tamamlanmalıdır.

    bence hepsinin arasında en kralı ve absürt komedi olanı son film, yani ilk izlemeniz gereken film olan freshman year'dır. çünkü bu adamın üniversiteye gelince ne kadar piç olacağı ve bunun başangıcı anlatılmaktadır. unrated ilk filmdir. hani ona bir şey söylemenin manası yoktur. ama heralde en kötüsü rise of the taj'dır. ama bir çok komedi filmine de bin basar. o ayrı.

    kısacası üçlemeyi 3-1-2, 2009-2002-2006 şeklinde izleyin. star wars gibi. tam öyle değil. gibi işte. *
hesabın var mı? giriş yap