• arif susam'in 2000 tarihli oldukca yeni sayilabilecek filmi.. arif baba bu filmde $ohreti yakalayinca ailesini iplemeyen sıkıntıya yol acan bir muzisyeni canlandiriyor.
  • bunun bir de askeriyede olanı var, bambaşka bir şey o. aslında "tertip veda gecesi" diyecektim ama asker arasında falanca tertip veda gecesi (misal 7/4 tertiplerin veda gecesi) ya da filanca bölüğün veda gecesi şeklinde kullanıldığından sadece veda gecesi başlığı yeterlidir gibime geliyor.

    evet, dil üzerine kısa tartışmamızdan sonra meseleye gelelim. gerçi, şimdi ilginç bir şekilde askerliğini yapmış olup da bunlara denk gelmemiş olanlar varmış, bir çok arkadaşım hiç görmediğini söyledi. ama var böyle bir şey, ben bizzat 3-4 tanesine denk geldim.

    e peki iki saattir lafı çeviriyorsun da aga nedir bu? şöyle; terhisi yaklaşan devreler gitmeden evvel bir veda gecesi düzenliyor. işte komutanlardan filan izin alınıyor, mekan da er gazinosu. buraya kadar herşey normal...

    şimdi bütün katılımcıların erkek ve kamuflajlı olduğu bir parti düşünün. o partide sadece kral tv müzikleri ve ecnebi çıs tak şarkılarının (hani şu içinde 5 erkek olan beyaz şahinlerde çalanlardan) düşünün. alkol alamadıklarından kolayla sarhoş olmaya çalışan ve sarhoş olmuşçasına danseden erleri düşünün...

    işte o zaman anlayacaksın kısa dönem askerin çilesini sözlükçü.
  • jp. soubetsukai
  • işyerinden emekli olanlar için de yapılır. günümüz ekonomik koşulları ve rekabet ortamından naşi aslında her gidenin ardından tef çalınıp oynanmaktadır fakat veda gecelerinde özellikle damarlardaki alkol oranı zirve yaptığında emekli olan kişiye sarılıp salya sümük ağlar herkes. halbüse ertesi gün işyerinde hemen onun yerine adaylık için kulisler başlayacak, veya böyle bir durum yoksa da bu ekonomik krizde giden bir kişinin sıranın kendisine gelmesini engelleyeceği zannıyla insanlar bir nevi sevinç duyacaklardır. nerde çokluk orada bokluk ilkesi kriz dönemlerinde alıp yürür ve her gidenin ardından 'şükür nicelikten bir kişi daha eksildi' diye sevinilir maalesef. işte tüm bu duygular eşliğinde icraa edilen veda gecesini çekilir kılan tek şey rakı ve mezelerdir. rakı da iyi coşa getirir insanı ha. veda halayı, veda türküsü, ve dahi veda enseye tokat göte parmağı gibi unutulmaz kareler ekler geceye. memlekette veda gecelerine duyulan ihtiyaç özellikle bu sıra had safhadadır netekim diyerek sözlerimi noktalarken sözlük vasıtasıyla 'veda gecelerine katılımı teşvik yasası' nın çıkarılması için buradan yetkililere seslenmeyi de ihmal etmiyorum efenim.
  • hala nası farkedilmediğini anlamadığım; sözleri yıltız tilbe'ye ait, ateşten bi rüzgar single'ındaki nefis emir çalışması. yıltız tilbe'nin yazdığı şarkılardan işim olmaz'dan sonra en sevdiğim.

    sözlerini de yazayım bari el emeğim göz nurumla:

    bu gece son gelişim,
    bu seni son sevişim...
    zor aldım bu kararı
    ne çok şey kaybetmişim...

    sana zaaflarımdan
    koyu bi yalnızlığa
    uzun yoldan gelmişim,
    ne kadar istemişim.

    beni senden alınca,
    bi esinti ruhumda...
    yeniden doğulur mu veda gecesi aşka?
    yorulunca hayattan bi çok şey artık önemsiz...

    ne atıla, ne satıla...
    benim aşkım benim ola!

    hayır ağlama bitti!
    bu senin seçimindi.
    seni anladı kalbim,
    aşkı bekleme, gitti...
  • erdi sevinç yönetmenliğinde şuradan izlenebilecek bir klip çekilmiş emir şarkısıdır.
  • emir'in tripten tribe girdiği ve amsterdam arka fonunu kullanan klibiyle beni benden almış şarkıdır. emir sanki "hmm... kahve içerken de şöyle yaparsam hüzünlü gibi olur. hmm... duvara yaslanıp aşağı doğru kayarak bir tekme hareketi yaparsam ultra hüzünlü görünürüm" kafasıyla davranmış gibi klip boyunca. ama tabi bir şarkıcıdan da üstün oyunculuk performansı beklememek lazım haliyle. onun dışında klibindeki amsterdam görüntüleri muazzam. beni alıp uzak zamanlara götürmekte üstüne yok. bir de son olarak yıldız tilbe'nin elinden çıktığı buram buram hüzün kokusundan belli.
  • bugün yemekte keşfettiğim eğlenceli ve güzel şarkı.
    'aşkı beklem gitti...'
  • biraz önce kapısından gidip aldığım yeğenimin gecesi. bu gece için aylardır hazırlanıyor, tuvaletler dikildi, saçlar yapıldı malum sınav stresinden çıkmanın ve artık daha bir farklı hayata atılmanın verdiği heyecan ile geldi bu gece. şimdi şu anda midesinin bulanmasi, başının dönmesi ve rezil oldum sorunsalı ile uyumaya çalışıyor. aslında rezil olacak bir şey olmadığını bundan on sene sonra çok iyi anlayacak hatta iki senedir hoşlandığı çocuğa açılmış ki ağzından bunu duymak vaki değildir. şimdi bakıyorum da aynı böyleydik bir zamanlar ve yine anladım ki hikayeler hep ayni sadece kahramanların isimleri farklı. ben biraz daha uyanık kalayım da belki tuvalete doğru bir yolculuk daha yapmak isteyebilir. iyi uykular tüm veda gecesi çocukları.
  • yıldız tilbe'nin son yıllarda bize yaptığı iyiliklerden bir tanesidir.ayrıca şarkı çok hoş beğenmeyen kulaklarının kirini temizleyip tekrar dinleyebilir.bir diğeri (bkz: işim olmaz)
hesabın var mı? giriş yap