• çok özür dilerim. vegan yazıp arattım. sol tarafta 6 sayfa başlık çıktı. hiçbiri bu minvalde değildi. oysa ben emindim, böyle bir başlık okuduğumdan. mamafih yanılmışım. belki vegan başlığı içerisinde bahsi geçmiştir. bilemeyeceğim. tüm yazılanları okuyamadım. takatim kalmadı, sabrım tükendi...

    ben bu hastalığı memleketimize özgü zannediyordum, yanılmışım. beynelmilel bir vaka imiş. https://9gag.com/gag/aonmxvg

    evet. bu ruh hali yalnızca tc vatandaşı veganlarda değil, dünya vatandaşlarında ortak refleksmiş meğer. meğer vegan insanları, ortak bir gıcıklık paydasında buluşmuşlar, çay partileri veriyorlarmış diğer insanları nasıl darlarız lan? üzerine, haberimiz yokmuş.

    peki bunu neden yapıyor veganlar. evet. kabul ediyorum. veganlık gerçekten çok zor. laf olsun diye demiyorum. peynir yiyememek büyük bir özveri gerektiriyor. peyniri sevmeyen vegandır, olabilir. peki ya yoğurt? peki tereyağı? ya eski kaşar? bu insanlar şarabın yanında ne yiyor sorarım? ne olursa olsun kendilerini bu yolda desteklemiyor ama köstek de olmuyorum. fekat veganlık gıcıklığını da kabul etmiyorlar, ben de buna tutuluyorum, buyur?!

    2 paragraf yukarıdaki linktekine benzer bir diyalog başıma geldi 10 gün kadar önce. dost meclisinde hasbıhal ediyorduk arkadaşlarla. arkadaşın arkadaşı kontenjanından bir hanım dahil oldu ortama. klasik hoşbeşten sonra, bu hanım kızımıza yaşını sordum. laps diye de sormadım ha, ortamdakilerin yaşı üzerine muhabbet edilirken sordum. "29 yaşındayım, 3 yıldır veganım" dedi.

    +_+

    ben bu muhabbetin devamını yazmak istemiyorum. çünkü tekrar o dakikalara gidip sinirlerimi harap etmek istemiyorum. yazarken de eser miktarda örselendi çünkü.

    ha, veganlığını içinde yaşayan, yeri geldiğinde belirten, zeytin sevmeyen insanın, zeytin ikram edildiğinde, zeytin yemiyorum deme ortalamasında kendini ifşa eden veganlarımız canım ciğerimdir, ya da canım rokamdır, o ayrı. onlar ayrı. ama geri kalan veganlara şu şarkıyı armağan etmek istiyorum. belki bir nebze olsun gerginliklerini atıp rahatlarlar. çünkü şarkı dehşetcengiz rahatlatıyor yav.
hesabın var mı? giriş yap