• bence fazla takıyo ya takmasın bu kadar hayat kısa.
  • kendisine (bkz: hortkuluk)ları anlatan (bkz: profesör horace slughorn)'u öldürmeyerek geride kanıt bırakmış olmasıdır.

    öldürmek yerine "sırrımız olsun" diyor... zamanında öldürseydi, dumbledore hortkulukları asla öğrenemez ve yok edemezdi.
  • yılanın başı küçükken ezilir aga. ezemedın gitti.
  • jameshardena bu konuda ben de kırgınım.
  • 7 hortkuluk az yaptın yaptın 777 tane yap
  • altılı masayı desteklemesi.
  • harry potter'ı sürekli kendi öldürmek istemesidir. bilmediği bir şey var. yeniden dirildiği zaman harry'nin kanını kullanarak dirildiği için asla onu kendi asasıyla öldüremezdi. başka bir ölüm yiyene vereceği emir ile öldürebilirdi. böyle bir şey olsaydı, tek güç ve tek lider, büyücü dünyasında kendisi olurdu.
  • fevri davranması ve gücü ile her şeyi başarabileceğini zannetmesi, güce doymaması. evet, gelmiş geçmiş en büyük ve en güçlü kara büyücüydü. büyü tarihinde hiç yapılmamış, en karanlık büyücülerin hayal ederken bile korktuğu ve çekindiği hortkulukları yapmış; %99.99 oranında ölümsüz olmuştur. ruhunu korkunç bir büyü ile aktardığı nesneler belli başlı silahlar olmadan asla yok edilemediği için bir şekilde ölümsüzdü. herhangi bir sebepten ölse bile ruhu bu nesnelerde olduğu için aslında ölmüyordu, gücünü toplayıp geri dönebiliyordu. mürver asalı dumbledor bile duelloda kendisini yenmeyi başaramadı. üstelik gücü, dumbledor'u çok şaşırttı. ne gerek vardı ki mürver asayı almaya? zaten en güçlü sensin. daha da güçlü olmaya ne gerek vardı?
    ayrıca harry potter nasıl çatal dili konuşabilir, sırlar odasını açabilir hiç sorgulamadı mesela. kendi ruhunun bir bölümünün harry'de olduğunu bilseydi onu öldürmez, hapsederdi. hatta kendi inşa ettiği, kimsenin giremeyeceği ve çıkamayacağı bir yere hapsederdi. böylece ortada kehanet diye bir sorun kalmazdı. onu durduracak bir harry de olmazdı. bu kadar güce, gençliğindeki zekasına rağmen tamamen güç delisi ve aptal biri gibi davrandı. dolayısıyla rakibini küçümsedi ve zoru başardı, öldü.
  • zalim olduğu halde son filmde kendi tayfasına şirin gözükmek için araya adam aldı . şanına yakışır bir katliam yapıp gölgelerde bakanlıktaki yardakçıları ile diktatörlüğünü kuracaktı ama yapmadı harry ile uğraştı ki uğraşması ölümüne dolayısıyla kendi ölümüne sebep olacaktı . diktatör bir yapıyla tüm bakanlığı domine edip basit bir öğrenci ile uğraşması gerekmiyordu . aslında ilk sıralarda diplomasi mükemmel işliyordu . diğer hataları da sürekli hogwarts kapısına kural asıp durdular . bir diktatörün en belirgin özelliği 1 verip 2 almasıdır. aşırı baskı isyanı teşvik etti . hiç vermeyince tüm herkesi bir araya getirdi .
  • silah kullanmaması.

    hacım o kadar taktıysan kafaya çubukla değnekle çocuk kovalamak ne? ver parası neyse, sıksın biri, sen bile uğraşma hatta.
hesabın var mı? giriş yap